2 juli

UPPDATERING 2

Även DN har fräckheten att sätta den här rubriken –
Svenska plan besköts av rysk militär
Hur många svenskar går nu runt i tron att ryska plan skjutit mot svenska efter att ha läst bara rubriken, eller läst inlägget slarvigt!

8dagar.com – DN går på grund igen – och igen

UPPDATERING

Radions Ekot har nu också tagit upp detta. Här sägs det tydligt att händelserna inträffade i internationellt luftrum
Ryskt flyg hotfulla i internationellt luftrum
Svenska JAS-plan har alltså varit väldigt närgångna mot ryska transportplan i internationellt luftrum…… så måste man väl tolka det som beskrivs. Men det är det ryska flyget som är hotfullt?

slut på uppdateringen _____

Jag vill uppmärksamma ett exempel av den vulgära anti-Rysslands-hetsen i medierna. För några dagar sen, 29 juni, hade Expressen ett inslag med den här rubriken – Rysk militär sköt facklor mot svenska plan – på deras facebooksida har inlägget om artikeln rubriken
Ryska militärplan sköt mot svenska flygplan
Det låter ju verkligen dramatiskt och alarmerande. Det var ÖB Sverker Göransson som kom med uppgifterna på ett seminarium i Almedalen. I artikeln pratas det lite osammanhängande om att ryska plan kränkt svensk luftrum, man vet inte om de menar det här aktuella tillfället. Och att ryska militären genomfört stora övningar nära gränsen. Vilken gräns? Deras egen, menar dom på ryskt territorium?
Facklor är tydligen något ett plan som blir beskjutet kastar, eller skjuter, ut för att avleda en värmesökande robot. Det låter alltså som att det var det svenska planet som var det aggressiva. Övade det anfall mot det ryska planet?
I ett nytt inlägg dagen efter, 30 juni, berättas det att Allan Widman, försvarsutskottets ordförande, inte hade hört talats om händelsen när han tillfrågades om den nu. Händelsen skulle ha inträffat i höstas. Låter inte som att det var särskilt dramatiskt eftersom inte försvarsutskottets ordförande, som definitivt inte försitter en chans att uttala sig ryssfientligt, blivit underrättad!
Nästa dag, 1 juli, i ett nytt inslag kommer fler uppgifter som försvarsmakten kommit med. Det visar sig att de ryska planen, det handlar om två tillfällen, var transportplan! Och att händelserna inträffade i augusti och september 2014, för ca 10 månader sen. Svenska JAS-plan har alltså gått upp nära ryska transportplan (antar att det handlar om militära plan?), som har fällt sk facklor, ett försvarsvapen. Det är detta som sen de totalt skrupelfria propagandadrängarna tio månader senare har förvrängt till att ”ryska militärplan sköt mot svenska plan”!
Detta kan inte vara annat än kriminellt!
På Expressens facebooksida förekommer många kommentarer till det första inslaget som visar att effekten varit den avsedda. Några exempel –

  • ”Sagt det förr…skicka den bäste och skjut bort den där jävla vetten Putin innan han förintar planeten!!!”
  • ”nu jävlar har rysarna gått för långt”
  • ”Sverige bör visa sina stora muskler, vilket betyder att Sverige borde ett eget starkt försvar. Återinför värnplikten!!!!! Även kvinnlig värnplikt. Stoppa Rysslands angrepp på Sverige. Sköter de mot svenska flygplan antingen i internationellt luftrum eller svenskt luftrum, ska Sverige vidtaga kraftiga åtgärder omedelbart. Stoppa ryska aggressioner. Sätt på dem på plats. De har ingenting här att göra. Hålla koll på läget.”
  • ”Skjut ner den jävla ryssen istället. AGERA!!”
  • ”Det känns läskigt! Kan vi försvara oss???? Jag tror inte det!!!!”
  • ”Varför gör vi inte likadant? Nästa gång ett ryskt plan kränker vår gräns hoppas jag att de skjuter ner det.”
  • ”Dags att BOJKOTTA det där jävla landet totalt …Ryssjävlar”

Diamant Salihu och Johan Eslander heter de som satt sina namn under inslagen.
Man kan väl säga att det handlar om ett samarbete mellan försvarsmakten och medierna. De har fått instruktioner från de främmande makter som i praktiken kontrollerar vårt land, att grytan ska hållas kokande, propagandakrigföringen ska fortsätta. De har inte så mycket att komma med så de fick plocka fram ett par tio månader gamla incidenter och vrida till.
Ett passande citat från facebook –

Jag har aldrig tidigare känt så lite förtroende för de som styr Sverige och försvarsmakten. En ny och skrämmande känsla av att vi aldrig mer kan lita på vad de säger. De är inte på vår sida längre och representerar inte svensk demokrati i sina beslut om krigssamarbeten.
En tragisk händelseutveckling i en av världens tidigare främsta demokratier.

-

Annonser

Ett svar to “2 juli”


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


»