19 juni

Hur ska det gå i Ukraina? Läget är mycket sämre nu än innan kuppen i februari förra året. Fast landet är bankrutt vill väst, George Soros och IMF, fortsätta att ge dom mer pengar. Många ukrainare har lämnat landet, har sett uppgifter om ca 2 miljoner. Och nu tycks det som att västimperiets mest trogna hantlangare tar över mer och mer av landets styre!
nyhetsbanken.info – Västexperterna gör entré i Ukraina

Redan tidigare fanns den amerikanske finansministern, en från Lettland eller Estland på någon post och någon från Georgien på en annan. Och för ett par veckor sen tillsattes Georgiens förra president Michael Saakasjvili som guvernör i Odessa! Han är en rysshatare i klass med Carl Bildt, och det finns anledning att misstänka att han tillsattes som en provokation mot Ryssland.
En annan provokation, Ryssland har sedan flera år haft fredsbevarande trupper i Transnistrien, som är en del av Moldavien, ett grannland till Ukraina. Nu har Ukraina meddelat att Ryssland inte längre får använda landvägen genom deras territorium med förnödenheter till dessa trupper eller när dessa ska skiftas med andra. Samtidigt säger Kiev att man tänker placera ut missilsystem nära just Odessa, över den flygväg Ryssland måste ta till Transnistrien. Ser ut som en väl uttänkt plan för att få till en konfrontation med Ryssland. Hoppas Saakasjvili på en revansch här för sitt misslyckade angrepp på Syd-Ossetien (2008?), då han var Georgiens president? Angreppet slogs tillbaka av Ryssland. Nu kanske han kan få Nato att blanda sig i! Läs på sputniknews.com om detta, och antieuromaidansweden.wordpress.com – och om Soros på nyhetsbanken.info – och russia-insider.com

Något förvånande att DN låter Rysslands ambassadör i Sverige komma till tals –
Rysslands ambassadör: Vi har gjort allt för att starta en dialog

För ett år sedan sade du att relationerna mellan Ryssland och Sverige ”kunde vara bättre”. Har det blivit bättre sedan dess?
– De har tyvärr inte blivit bättre. Jag är desillusionerad; man kunde ha åstadkommit mycket mera. Men felet ligger inte på rysk sida. Vi har gjort allt för att starta en dialog och kontakter. Men vi möts av en mycket kylig attityd, och alla kontakter på statsrådsnivå har frysts ner. Det är inte naturligt att inte upprätthålla en dialog mellan grannländer.

– Vi har sagt många gånger att om president Janukovytj inte avsatts med militärt våld, så skulle Krim och Donbass fortfarande ha varit ukrainskt. Orsaken var att Carl Bildt och hans polske kollega Radek Sikorski via det ”östliga partner­skapet” försökte dra bort länder som tidigare tillhörde Sovjetunionen från Rysslands intressesfär, och in i EU:s. Och detta utan att ens ha konsulterat Ryssland, som om vi inte fanns. Allt i syfte att försvaga Ryssland…

Jag har lyssnat en del på Stephen F Cohen på sistone, här är en ny intervju med honom

-

Annonser

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s