17 juni

Victoria Nuland har besökt Sverige, Samantha Power har varit i Ukraina och hållit propaganda-tal. Det ser ut som att krigshöks-fraktionen inom Obama-regeringen har tagit revansch efter bakslaget för en månad sen då John Kerry åkte till Ryssland och pratade med Putin och Lavrov. Kort därefter råkade han ut för olycka när han var ute på cykeltur, i Schweiz tror jag. Kan det ha varit något annat än en olycka, egentligen?

Se artikeln på svt.se där Bert Sundström ställer ”tuffa frågor” till Nuland (som han av någon anledning kallar Toria), om hennes inblandning i kuppen i Kiev förra året t.ex. Om det avlyssnade telefonsamtalet ett par veckor innan kuppen då hon uttryckte att Yats var den rätta att leda landet. Ironi förstås. En otroligt sliskig, inställsam och okritisk artikel.

Robert Parry – Samantha Power: Liberal War Hawk

Power traveled to Kiev to deliver a one-sided propaganda speech on June 11, portraying the post-coup Ukrainian regime simply as a victim of “Russian aggression

Det jag har fastnat för främst idag är det här utmärkta inlägget på 8dagar.com – Generande beröm från Nuland
I den ingår ett uttalande från den svenska regeringen som är en ren upprepning av de Washington-producerade lögnerna om Ryssland. Vårt land är i praktiken under kontroll av främmande makt! Mycket obehagligt.

I ett färskt PM skriver departementssekreterare Michael Nordenberg:
Det är Sveriges regerings samlade bedömning att rysk trupp och materiel befinner sig i östra Ukraina. Bedömningen grundar sig på en stor mängd material. Materialet kommer exempelvis från våra ambassader och underrättelsetjänster samt från internationella organisationer.

Läs Stefan Lindgrens kommentarer till det på 8dagar.com

Respekt för folkrätten är en hörnsten i svensk utrikespolitik. Sveriges regering anser att Ryssland genom sitt agerande i Ukraina har brutit mot folkrätten”, fortsätter Nordenberg.

Det är så att man blir illamående! Jämför det Ryssland gjort i Ukraina, ett helt oblodig övertagande av Krim efter en folkomröstning, som ett svar på den USA-stödda kuppen i Kiev, med de brott mot folkrätten som Sverige var delaktiga i i Libyen! Ett av historiens värsta brott, ödeläggelsen av ett välordnat land och välmående land, många (tiotusentals?) dödade, landets ledare mördad inklusive två av hans barnbarn.

 

Ny intervju med Stephen F Cohen, den amerikanske Rysslands-kännaren, om utvecklingen i Ukraina och Nato/Ryssland, från igår.
An excellent summary of how we got here is offered in segment one
The recent provocative statements from US United Nations ambassador Samantha Power
A fascinating/depressing new poll of citizens of NATO member states regarding military ”options” in Ukraine
Putin’s popularity in Russia and the recent surge of nationalistic pride there

 

Jag har inte tittat på den här ännu, men ämnet kunde knappast vara mer angeläget.
CrossTalk: Whose propaganda should we be worried about?
Winning the battlefield called public opinion has never been so important nor so divisive. The western media’s assault on Russia approaches sensory overload, but is it effective? There is a vast ongoing propaganda war being played out – whose propaganda should we be worried about? CrossTalking with James Jatras, Don DeBar, and Patrick Henningsen.

-

Annonser

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s