16 juni

Ovanpå alla de stora Nato-övningarna i vårt närområde och i Sverige, kommer det nu uppgifter om att USA tänker placera en stor mängd krigsmateriel i östeuropa2 34 – Hur oroliga ska vi vara egentligen? Medierna har hållit sig ganska lugna om Ukraina de senaste dagarna, trots att det kommit rapporter om intensifierade strider. Jag har några exempel på en media-offensiv den 5 juni, med ett par häpnadsväckande artiklar, och det säger inte lite efter vad man varit med om det senaste året när det gäller mediernas anti-Rysslands-propaganda. Wolfgang Hansson och Peter Johnsson påstår rakt ut att Ryssland gick till en förnyad offensiv! Det finns ingen gräns för hur såna som dom får lov att bete sig. Efter det blev det tyst! Var något planerat då, men fick ställas in av någon anledning?

Wolfgang Hansson Aftonbladet, 5 juni – Obama och Merkel visar musklerna mot Putin men det är mest luft i dem

I helgen får västvärldens stormakter ännu ett tillfälle att spänna musklerna mot Ryssland.
Men det är knappast så att Putin darrar bakom murarna i Kreml.
Istället utmanar den petade presidenten ännu en gång väst med en ny offensiv i östra Ukraina.

svd.se, 5 juni – Peter Johnsson om Ukrainakriget: Ryska offensiven grundas på lögner

.. förre överbefälhavaren för de samlade Nato-trupperna i Europa, general Wesley Clark, har sedan mars månad varnat för att en ny rysk offensiv är att vänta under våren eller sommaren. Mycket talar för att det är den vi idag bevittnar inledningen till.

europaportalen.se, 5 juni – Ukraina varnar för fullskalig rysk invasion

Enligt Ukrainas president Petro Porosjenko finns 9 000 ryska soldater på i landet.

Robert Parry – WPost Plays Ukraine’s Lapdog

On Thursday, the Post combined a news article on the visit with an editorial that repeated pretty much as flat fact what Yatsenyuk and Jaresko had said. So, after Yatsenyuk alleged that Russia had 10,000 troops on the ground inside Ukraine, the Post’s editorial writers simply asserted the same number as a fact in its lead editorial, which stated: “Russia … has deployed an estimated 10,000 troops to eastern Ukraine and, with its local proxies, attacks Ukrainian forces on a near-daily basis.”

se.sputniknews.com, 7 juni – Storbritannien: inga tecken på att Ryssland hotar invadera Ukraina

Den brittiske utrikesministern Philip Hammond har sagt i en intervju med BBC att han inte ser några bevis på att en invasion är att vänta från antingen Ryssland eller separatisterna.

se.sputniknews.com, 11 juni – Porosjenko vet inte om man krigar i Donbass eller inte

Enligt RIA Novosti nekade han till att det pågår en väpnad konflikt i Donbass under sitt besök till Donetsks län.

Jag fick syn på en rubrik igår – Nato’s action plan in Ukraine is right out of Dr Strangelove – som bra beskriver det som nu sker, även om artikeln visade sig vara från april 2014. Grekland verkar gå mot en situation där man ställer in betalningarna. Vad som händer om de lämnar euron har av vissa beskrivits som att det kan medföra så stora påfrestningar på det internationella finanssystemet att ingen kan veta vad som skulle ske. Den krasch alla väntar på skulle kanske triggas igång då.
Kan galningarna bakom USA/Nato ha planer på att sätta igång ett krig mot Ryssland i ett sådant läge? Vad ska man tro det som sker verkar i alla fall inte vettigt. Som Jan Öberg säger i en intervju på Russia Today.

-

Annonser

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

«