29 maj

Först ett par länkar till inlägg om det som egentligen är viktigast, och som jag tycker att jag försummat de senaste tre åren, med den här bloggen. Därför att jag har engagerat mig så mycket i andra frågor, svininfluensakampanjen, Libyen, Syrien och Ukraina. Och sen när jag tänker efter, det är sex år som jag hållit på med den här bloggen, inte tre!

Susanne Ekelin – Penningsystemet är inte funktionellt

Varför ska vi hyra våra pengar av privata företag när staten kan tillhandahålla dem till låg eller ingen kostnad?

Hans Månsson – Island: ”Låt staten stå för penningskapandet”

Ska Island bli det första landet som genomför en penningreform där bankerna inte längre tillåts skapa pengar genom sin kreditgivning, utan där penningskapandet blir enbart centralbankens uppgift?
I slutet av mars lades en rapport fram inför det isländska parlamentet, Alltinget, som föreslår just detta.

Och för grundläggande kunskaper i ämnet, gå till – parasitstopp.wordpress.com

* * *

William Engdahl om USA’s och Kerrys oväntade besök i Ryssland – Washington Blows Itself Up With Its Own Bomb

… the only thing clear is that Washington has finally realized the stupidity of its provocations against Russia in Ukraine and globally. What their next scheme will entail is not yet clear. Clear is that a dramatic policy shift has been ordered on the Obama administration from the highest levels of US institutions. Nothing else could explain the dramatic shift. If sanity replaces the neo-con insanity remains to be seen. Clear is that Russia and China are resolute about never again leaving themselves at the mercy of an incalculable sole superpower.

Ännu en ny Engdahl-artikel, om Kinas satsningar – China’s New Roads to Russia

Mikael Nyberg om att vi inte ska gå med i Nato – mikaelnyberg.nu – Genom minnesluckan ut i kriget

DN:s ledarredaktion och ett antal borgerliga politiker föreslår i detta läge att vi ska släppa taget, lämna ”myternas värld” och följa Nato ner i det svarta hålet. År av faktisk inordning i alliansen ska utmynna i medlemskap.
Vi bör göra tvärtom. Dra oss ur. Hålla oss undan. Säga ja till utanförskapet.
Alliansfriheten är ett egenintresse. Den minskar risken att statsledning eller främmande makt drar oss in i krig. Sverige är, som författarna till antologin Bevara alliansfriheten! (Celanders 2014) i detalj utreder, långt säkrare utanför än innanför Nato.

Premiärminister Jatseniuk, som sponsrats av oligarken Viktor Pintjuk, Swedbank, Nato, State Department i USA och andra västliga intressenter, lovar sina välgörare strukturreformer av samma slag som kommit folket i Grekland till del. Han planerar att drastiskt sänka de sociala utgifterna, privatisera skolor och vårdinrättningar, sälja ut 1 200 statliga företag och avreglera arbetsmarknaden. Men de utländska välgörarna kräver mer. De fordrar fri tillgång till landets rikedomar. George Soros talar om jordbruket, men utförsäljningen av jorden, den bördigaste i Europa, är en så känslig fråga att regeringen i Kiev ännu inte vågat väcka den i parlamentet.

jinge .se – Läs Ukrainabulletinen! – Det ska gå att ladda ner den här – https://www.dropbox.com/s/744azxx600rb7qs/Ukrainabulletinen24shighres.pdf?dl=0 – jag har dock inte lyckats (om någon lyckas hade jag varit tacksam om denne ville lägga upp den på t.ex. – https://minfil.org – och sen lämna länken i en kommentar) –

 

-

Annonser

6 svar to “29 maj”

 1. Sverker Says:

  Har laddat upp den 🙂

  • Stan Says:

   Har du en länk till den?
   Så att jag kan prova att ladda ner den därifrån. Jag tror att det har att göra med att min webläsare inte tillåter javascript och cookies hur som helst, att det inte går från dropbox. På minfil går det bra.

 2. oskar Says:

  Varför ska vi hyra våra pengar av privata företag när staten kan tillhandahålla dem till låg eller ingen kostnad?
  Eustace Mullins ställde samma fråga i The Secrets of the Federal Reserve
  http://www.amazon.com/Secrets-Federal-Reserve-Eustace-Mullins/dp/0979917654

  Eustace Mullins – Secrets of The Federal Reserve (FULL)

  Och är det inte 11 september 2001 som ändrade världssituationen –
  skapade Afghanistan, Irak, Libyen, Egypten, Syrien, Iran, Ukraina, Sverige som deltagare i omringningen av Ryssland och Kina enligt Zbigniew Brzezinski i
  The Grand Chessboard: American Primacy And Its Geostrategic Imperatives
  http://www.amazon.com/The-Grand-Chessboard-Geostrategic-Imperatives/dp/0465027261

  NEW 2015! Solving 9/11 Christopher Bollyn Live in Dallas TX Feb 12, 2015

  Din mening? Eller är det bara konspirationsteorier?

  • Stan Says:

   Jag håller med om det där, både det Mullins säger och Bollyn. Har lyssnat lite på Mullins tidigare, inte så mycket på Bollyn men vet att han är välkänd och respekterad.
   Och konspirationsteorier ska inte avfärdas som ”bara”. De flesta upplever väl att något är snett med hur vår civilisation fungerar, då vore det väl oansvarigt att inte försöka komma på var felet sitter.


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

«

»