18 maj

I förra inlägget tog jag upp den väntade upptrappningen av striderna i Ukraina. Denna har (ännu) inte kommit. I stället reste USA’s utrikesminister Kerry plötsligt och oväntat till Ryssland förra veckan, för första gången på 2 år, och talade med Lavrov och Putin. Han kom med uttalanden som att Poroshenko i Ukraina borde tänka sig för innan han gick till attack och försökte ta tillbaka flygplatsen i Donetsk, vilket han hade talat om. Och att Minsk-avtalet från februari, som USA inte var delaktiga i att jobba fram, bör följas.
Vad har hänt? Det blir spekulationer. Har USA insett att deras oresonliga strategi inte funkar? Men vad kan man vänta istället? Att tro att de helt plötsligt ska börja uppträda som folk känns lite väl naivt. Efter Kerrys besök är nu i dagarna Victoria Nuland i Moskva, inte precis den man har störst förtroende för. Hon var ju mycket aktiv och inblandad i den våldsamma kuppen för drygt ett år sen i Kiev.
sputniknews.com – Nuland: USA skall påverka genomförandet av Minskavtalet
Phil Butler – ‘Bigger role’ for US in Minsk II accords: Are you sure, Ms. Nuland?

Aktuell intervju med Stephen Cohen den 13 maj om den senaste utvecklingen. Cohen är Rysslands-kännare sen många år. Jag lägger också en bra intervju med honom om Ukraina och Ryssland, som är några månader gammal längst ner i det här inlägget.
Putin Meets Kerry – Some Thoughts From JB & SFC

Jan Öberg på Russia Today – ’US understands it cannot bully Europe the way it tried to’

Det har kommit uppgifter om att de amerikanska militärinstruktörerna som den senaste månaden kommit till Ukraina har upptäckt att den ukrainska armén är i ett bedrövligt tillstånd. Kan det ha med USA’s oväntade omvändning att göra? Väldigt många som riskerat att kallas in till militären har flytt landet, kan det vara så att en del av de som nu tjänstgör i armén med flit gör sig dummare än de är för att de inte vill att kriget ska återupptas?
US instructors frustrated with state of Ukraine army

The Saker – The USA wants from Russia the impossible

Was it understood in Washington in spring of 2014 that the isolation of Russia would not succeed? No, and it took Washington a year to realize that.
Kerry’s visit symbolizes an admission of that very fact – we could not do anything with you, however hard we tried

Paul Craig Roberts – US-Russia Relations: Is Washington Coming To Its Senses? Regime Change is Needed in America

Pepe Escobar – U.S. Wakes up to “New Silk World Order”

History may signal it all started with this week’s trip to Sochi, led by their paperboy, Secretary of State John Kerry, who met with Foreign Minister Lavrov and then with President Putin.

Intressant intervju med Stephen Cohen, från december 2014.

-

Annonser

2 svar to “18 maj”

 1. Perry Says:

  Vore intressant om nån titta närmare på det här melodispektaklet, där ryssarna ledde och sen plötsligt Sverige vann. Kan inte tänka mig att de kunde låtit Putin få en propagandaseger:
  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen/article20845874.ab

  • Stan Says:

   Jag tycker att det blivit misstänkta resultat vid några val på sistone. I Israel, det var inte väntat att Netanyahu skulle vinna och inte så klart. Likadant i Storbritannien, konstigt resultat.
   Kanske även melodispektaklet manipulerades, man kan vänta sig vad som helst dessa tider.


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

«

»