26 mars

Sverige år 2015! Vi klarade inte att försvara vårt land, det har tagits över av makter som inte vill oss väl. Det är total katastrof på så många områden. Nu kan vi bara hoppas på att det internationella finanssystemet kollapsar på ett så skonsamt sätt som möjligt, utan storkrig, så att vi tvingas rycka upp oss och ta hand om vårt land, vilket de flesta verkar vilja undvika till varje pris. Bara ett par exempel från idag.

Det är det här som i propagandan kallas ”frihet” och ”avreglering”, dvs att ge möjlighet åt rovdjurskapitalisterna att sno åt sig vinst från skattefinansierade allmäna nyttigheter, där den självklara lösningen är att detta sköts av gemensamt ägande och utan vinstkrav. Naturligtvis ska staten (eller kommunen) själv driva färdtjänsten.

Riskkapitalbolag köper svensk taxikoncern

Ett stort amerikanskt riskkapitalbolag är på väg att ta över Fågelviksgruppen som kontrollerar stora delar av den svenska taximarknaden och med det även kontrakt på att köra färdtjänst i många kommuner. Ärendet behandlas just nu av Konkurrensverket.

Anmälan som kommit in till Konkurrensverket handlar om företaget Fågelviksgruppen förvaltning AB som äger över 40 bolag inom taxibranschen. Varumärken som till exempel Taxi Kurir, Taxi 020, Airport Cab, Taxi Helsingborg och Taxi Skåne.
Totalt omsätter koncernen över fyra miljarder kronor om året och är den överlägset största aktören på taximarknaden i Skandinavien.
Företagen som tillhör Fågelviksgruppen har stora kontrakt på färdtjänst och andra samhällsbetalda taxiresor i svenska kommuner

Överskuldsatta i ohälsofälla

Var sjätte överskuldsatt i Sverige har försökt ta sitt liv. Det visar en rapport genomförd på uppdrag av Konsumentverket.

Det handlar om de grovt räknat omkring 400 000 till 500 000 människor i landet vars ekonomi inte går ihop. Förutom att självmordsförsök och psykisk ohälsa är dramatiskt mycket vanligare bland dessa överskuldsatta jämfört med befolkningen i stort, är det också inom gruppen omkring nio gånger vanligare med folksjukdomar som hjärt- och kärlproblem.

-

Annonser

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s