10 feb

Det är en talande tystnad just nu i svenska medier. De kunde lika gärna ha stora rubriker som säger: ”Våra herrar är inte förtjusta i det här” – från några utländska medier –

sputniknews.com – Palestinians Open First Embassy in Western Europe

presstv.ir – Palestine set to open its first W European embassy in Stockholm

rt.com – First Palestinian embassy in W. Europe opens in Sweden

Det här är vad Sveriges Radio kommer med – Löfven: Kommer ställa krav på Palestina – inget om någon ambassad.

Ett mycket bra och välbehövligt brev till de svenska medierna kan läsas här, men det borde inte bara riktas till Studio Ett om en enskild sändning utan till alla medierna och deras ”rapportering” i allmänhet –

”Jag anklagar er för att svika ert ansvar”

Det är USAs intressen i världspolitiken, USAs version av den stora verklighetsberättelsen som styr informationen till läsare, lyssnare och tittare. Och för närvarande handlar den om att söndra och härska genom systematisk upptrappning av alla möjliga konflikter som kan krossa – bokstavligen – de stater och ledare som står i vägen för USAs intressen.

jinge.se – Svenska krigshetsare och deras följeslagare

Man måste nog också i detta falla tala klarspråk: Peter Wolodarski och hans mediepolitiska följeslagare – på ledarside- och nyhetsplats – är vår tids suveräna krigshetsare, och däri ligger deras alldeles speciella farlighet.

* * *

Ukraina

Det kommer inte så mycket rapporter om händelser, mer än att Donetsk-trupperna har inringat och innestängt en stor mängd Kiev-trupper i Donaltsevo Debaltsevo.
Man undrar nu vad som ska komma ur förhandlingarna i morgon mellan Tyskland, Frankrike, Ryssland och de ukrainska parterna.

Det är obehagligt att en galning som denna inte bara går lös utan har en position bland de styrande i USA –

McCain: Hollande och Merkel bör skämmas

Det faktum att Angela Merkel och Francois Hollande är emot vapenstödet till Kiev är inte överraskande för mig, men de bör skämmas, sade McCain.

Är det vapen som levereras? fortuss.blogspot.se – NATO planes land in Kharkov every night

”At 02:06 AM a NATO Hercules plane landed at the Kharkov airport. According to eyewitnesses, they land at the Kharkov airport every night since February 5th.”

Viktig skildring av händelserna för ett år sedan – Ukrainian Crisis from A to Z – from a perspective of a French entrepreneur in Ukraine

-

4 svar to “10 feb”

 1. Bosse J Says:

  Från rt-artikeln:
  ”On October 30, Sweden was the first Western EU member (and 135th of the world’s 193 nations) to officially recognize Palestinian statehood. Britain, France, Spain and Portugal followed suit. ”

  135:e! Inget att skryta med precis.

  • Stan Says:

   Det är väl dessa 134 länder som inte brukar räknas, när västmedierna talar om ”världssamfundet”. Det vore en globalisering att sträva efter, att alla länder ges lika mycket respekt i det internationella samarbetet.
   Jag förstår inte det här med erkännandet av Palestina, varför vågar s-regeringen gå emot US-rael när det gäller detta?
   Och varför erkänner även Storbritannien, som är ett av de länder som västs finansoligarker har störst kontroll över, Palestina? Finns det olika fraktioner som konkurrerar, motsättningar som kommer fram mer nu när det verkar som att saker ställs mot sin spets, i det finansiella systemet och i världspolitiken?

 2. Lajma Says:

  i Debaltsevo


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

«

»