24 jan – Nato ut ur Sverige!

Igen vill jag tipsa om bra inlägg på 8dagar.com –

I enighetens tecken

Den totala enigheten råder bara på dårhuset – och kyrkogården, tror jag Ture Nerman sa.
Han kunde inte förutse hur Sveriges riksdags skulle utvecklas. Jag tänker på den totalt endimensionella bilden av Ryssland.
Lyssna på de här beskrivningarna av Rysslands politik – är det någon som kan urskilja någon som helst skillnad?

Det var av olika skäl politiskt lämpligt för USA att starta den internationella isoleringskampanjen mot Ryssland. Huvudsyftet är att för långliga tider tvinga tillbaka EU-Europa i sin traditionella vasallställning under USA och rida spärr mot varje närmande mellan EU-Europa och Ryssland.
Genom att hålla Europa delat kan USA behålla greppet. Den gamla målsättningen för Nato – att hålla USA inne, Ryssland ute och Tyskland nere – gäller på sätt och vis fortfarande.
Men Gud nåde den som skulle ta upp sådana synpunkter i Sveriges riksdag. Han eller hon skulle hamna sist i kaffekön och få äta sina biskvier ensam vid bordet för resten av sin mandatperiod.

Opposition utan logik

Sveriges säkerhetspolitiska läge har förändrats, det är obestridligt. Å ena sidan har Östersjön narapå förvandlats till ett innanhav för Nato. Å andra sidan har Ryssland börjat en viss försiktig upprustning från en nivå motsvarande en tiondel av den forna sovjetiska nivån.
Vad gör då oppositionen? Genom att ensidigt peka på den ena sidan i denna negativa dynamik vill man utreda Nato-inträde.
Man låter alltså Moskvas rustningsåtgärder bestämma svensk säkerhetspolitik. Och ropar ta fast tjuven åt Margot Wallström!
Det är ingen logik i resonemanget. Det är billig advokatyr.
Och Rapports Mats Knutsson säger i sin kommentar att den ryska aggressionen ”som vi alldeles nyss har sett i inslaget från Ukraina” har lett till bla bla. Rapport-inslaget råkade denna dag handla om att att tio människor i och vid en buss i centrala Donetsk dödats av en av Kievstyrkornas raketer.
För sådana kommentatorer spelar det ingen roll vem som dödar vem, det är i alla fall ”rysk aggression”. Föraktet för fakta är totalt

nyhetsbanken.se – Militärövningar med USA/Nato splittrar Norden

Världens största flygövning 2015, Arctic Challenge Exercise eller ACI 15, med tio deltagande länder inklusive Nato och över 100 flygplan i luften samtidigt, ska genomföras över norra Sverige 25-29 maj och 1-4 juni. Övningsområdet blir cirka 1/3 av Sveriges yta från Treriksröset i norr till Hemavan, Lycksele och se Storuman i söder.

Kanske är det så att det offentliga pratet om Nato-medlemskap eller inte, är en vilseledningsmanöver som ska leda bort uppmärksamheten från det sk värdlandsavtalet med Nato, som den gamla ondskefulla regimen lade fram några veckor innan de avgick. Den nya regeringen har sagt att ett ev. godkännande av detta avtal får vänta till 2016. Är det taktik att låta medlemskapsdebatten dölja detta avtal, som i stort sett är lika illa som ett fullt medlemskap? Innan vi vet ordet av är det 2016 och avtalet är godkänt utan ett knyst i medierna, eller presenteras det som en kompromiss, alliansen fick ”nöja sig med” detta avtal. Här finns all anledning till högsta uppmärksamhet!
Sverige är redan alldeles åt h-ete för mycket insyltade i Nato som det är nu.

Mycket bra och viktig debatt-artikel!

”Låt svenska folket rösta om Nato-medlemskapet”

Sverige söker inte medlemskap i Nato. Detta slår nye statsministern Stefan Löfven fast i sin regeringsförklaring – ”Den svenska militära alliansfriheten tjänar alltjämt vårt land väl”. Men frågan är vad utfästelsen blir värd i praktiken.
Två dagar efter valet släppte nämligen den avgående regeringen avtalstexten till ett preliminärt slutet ”värdlandsavtal” med Nato som ska gälla från 2016. Om detta godtas av den nya regeringen innebär det att vi, i det tysta, fortsätter att trassla in oss i en kärnvapenallians där vi blir en länk i västmakternas hotfulla inringning av Ryssland. Därmed blir Sverige en trolig måltavla i en framtida möjlig stormaktskonflikt mellan Nato (läs: USA) och Ryssland.

Här kan man läsa värdlandsavtalet som ska upp i riksdagen 2016 – http://www.nyhetsbanken.info/arkiv/vardland.pdf

-

Annonser

6 svar to “24 jan – Nato ut ur Sverige!”

 1. Michael Thudén Says:

  ”Föraktet för fakta är totalt”

  Japp, de tävlar t.o.m om att ljuga mest i Oscars-utdelningarna. Nästan allt media och ”kultur” de matar oss med är antingen lögner eller skådespel åt folket – eller en kombination av dem båda:

  http://www.alternet.org/culture/7-big-lies-american-sniper-telling-america

  • Stan Says:

   Man kan ju tycka att det är märkligt att göra en film om en prickskytt i Irak-kriget.
   Det finns tydliga tecken på oro hos propagandaministeriet, och det vore väl konstigt annars. De har kört en vågad satsning att bara köra på med lögner och ensidighet mot Ryssland, och vägrat låta sansade röster komma till tals.
   ”Europeiskt samarbete mot rysk propaganda” – http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6076447
   US Media Executive Includes Russia Today (RT) in the same “Challenge List” as ISIS and Boko Haram –
   http://www.globalresearch.ca/us-media-executive-includes-russia-today-rt-in-the-same-challenge-list-as-isis-and-boko-haram/5426669

   • Michael Thudén Says:

    Håller med. Deras panik märks på flera sätt. De har t.ex slutat så man kan pinga bloggar till artiklar (länge sen). Och det finns nästan inte ett kommentarsfält öppet när propagandainformation ska mantras in. Tydligen märker de att folk inte tänker som de blir tillsagda.

    Blogg-gatekeepers som Cornu börjar tappa och hans Rysslandshat blir alltmer patetiskt. För några år sedan kunde han ha flera hundra kommentarer per inlägg. Numer har han något dussin i snitt av samma personer som troligen de med är gatekeepers.

    • Stan Says:

     Och så kom i veckan det här, som knappt tror är sant. Så nog är de skakade!
     Falska nyheter stoppas av Facebook
     ”Facebook lanserar ett nytt sätt att hantera de felaktiga nyheter som sprids via sajten. I framtiden kommer de dels att varna den som försöker posta en länk som många har anmält som falsk, dels automatiskt att minska distributionen av dem.”
     http://www.svt.se/kultur/facebook-sparrar-fejknyheter

     Jag skrev just en kommentar på Cornus blogg idag, om Ryssland, den togs bort omedelbart!
     Har den sparad här –
     ——————————-
     Då kan vi slutligen konstatera att denne Cornucopia mycket lätt förirrar sig och går vilse, oavsett hur briljant och logiskt övertygande hans resonemang kan verka.
     Denna blogg bör man verkligen se upp med! Har man inte klarat av att se igenom den massiva anti-Rysslands-propagandan som de svenska medierna gör sig skyldiga till, då är det illa ställt!
     Hänvisar till min blogg om någon vill försöka rehabilitera sig från de skador medierna och denna blogg orsakat – https://fritenk.wordpress.com
     —————————————-

     • Michael Thudén Says:

      Å fan! Helt sjukt!
      Men det kanske är bra att facebook bränner ner sig självt. Hoppade själv av till nyår. Tror de har registrerat allt redan från början.
      Facebook är en del av vad psykopaten Brzezinski skrev redan 1971 i boken ”Between Two Ages: America’s Role in the Technetronic Era”:

      ”The technetronic era involves the gradual appearance of a more controlled society. Such a society would be dominated by an elite, unrestrained by traditional values. Soon it will be possible to assert almost continuous surveillance over every citizen and maintain up-to-date complete files containing even the most personal information about the citizen. These files will be subject to instantaneous retrieval by the authorities. ”

      Tror framtiden ligger på bloggar som din (så länge de får finnas kvar).

      Ja, Cornu har portat mig från att kommentera på hans blogg också. Det positiva verkar vara att allt färre verkar läsa honom (även om han hävdar motsatsen)

 2. Perry Says:

  ….och i Frankrike spärrar man in folk med ”fel” humor:
  http://vineyardsaker.blogspot.se/2015/01/glorification-of-terrorism-teenager.html


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

«

»