20 jan – Ukraina

Ukrainas armé gick till förnyad offensiv mot de östra delarna av landet som inte vill foga sig under det nya styret. Och bröt därmed på riktigt vapenvilan, sporadiska strider och beskjutning har förekommit även tidigare. Denna offensiv hade inletts ett par dagar innan en buss träffades av någon sorts granat den 13:e januari då 12 människor dödades. Bussen befann sig på ett område som kontrolleras av Kiev-sidan, och västmedierna beskyllde genast Donetsk/Donbass-styrkorna för det inträffade. Vilka förnekade detta och sa att avståndet var för långt för att deras granater skulle kunna nå dit. För mig låter det mest troligt att Kiev-sidan utförde dådet för att kunna skylla upptrappningen av striderna på Donbass-sidan. Vilket ett inlägg som detta – sverigesradio.se – tyder på.

Ukraine Bus Tragedy used by Poroshenko Regime to Justify Killings of Donbass Civilians

Efter detta har Donetsk/Donbass-styrkorna tagit tillbaka Donetsk flygplats som Kiev-styrkorna hållit sedan länge.
vineyardsaker.blogspot.fi

Remember the Colonel commanding the Ukie forces at the new terminal?  The one Motorola agreed to shake hands with.
Here he is again, with both Givi and Motorola 🙂
But this time already as a prisoner!!

Offensiven verkar i huvudsak ha slagits tillbaka av självförsvarsstyrkorna. Och mediapropagandan går som vanligt på högvarv – sverigesradio.se – Skärpt tonläge mellan Moskva och väst – dn.se –  Ukraina: Rysk militär attackerade våra soldater
Det ryska svaret på detta – swedish.ruvr.ru – Ryska försvaret: ”ryska trupper i Ukraina” är svammel

Risken är att Kiev har någon desperat plan att ta till om de ställs inför ett slutgiltigt nederlag – Ukraine prepares great provocation at Russian border

President of International Centre for Geopolitical Analysis colonel general Leonid Ivashov believes that Ukrainian army prepares a big provocation aimed against Russia.

According to military expert 300 or more units of Ukrainian armaments (MLRS «GRAD» M1964, RS «Tochka U») are deployed on Arabatskaya Strelka in Kherson region.

The scenario is tried and true: as it was in Iraq, Libya, Syria and Federal Republic of Yugoslavia. It’s about demonization of Russian Federation and Russian leader, we are announced to be the world’s threat. I don’t believe Euromaidan to be accidental and spontaneous. I tend to speak in terms of geopolitics. There is certain strategic action plan and it’s working right now» added Ivashov.

fortruss.blogspot.se – Only a major provocation will save Kiev’s army from complete destruction

rt.com – US Army Command delegation to arrive in Kiev this week

synapze.se – Ukraina 2014 – varför är media och politiker i Sverige så enögda?

synapze.se – Svenska Ukraina-lögner och ohämmad rysshets

Det svenska propagandakriget har antagit groteska proportioner. Det existerar inte längre något som skulle kunna kallas för oberoende svensk journalistik

Den snabbaste rapporteringen om det som händer i Ukraina hittar jag på – http://fortruss.blogspot.se och http://vineyardsaker.blogspot.fi

 

-

Annonser

5 svar to “20 jan – Ukraina”

 1. Perry Says:

  Nytt dumhetsrekord av DN:
  http://www.dn.se/nyheter/varlden/artilleripjaser-slog-fel-i-donetsk-13-doda-vid-busshallplats/
  Tänk sån otur ukrainska armén har vecka ut och vecka in…

  • Stan Says:

   Det är alltså en ny attack. Och DN kör med den vanliga taktiken, att säga att de olika parterna skyller på varandra när det är helt klart att den sida som propagandadrängarnas (och pigornas) herrar gett order om att ska favoriseras är de skyldiga.
   Men jag tycker nog att den vedervärdiga Maria Persson-Lövgren är värre – http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6074123 – hon nämner bara i förbigående attacken mot spårvagnen och fortsätter sen att tala om hur synd det är om alla dödade ukrainska soldater.

   • Perry Says:

    OBS att DN snabbt ändrade formuleringar i rubrik o artikel. ”slog fel” borttaget.

    • Perry Says:

     …Och Lövgren lyckas t.o.m. få in misstänkta kemiska vapen, den är hon väl helt unik med den här gången ?

     • Stan Says:

      Jaså de skrev ”slog fel” först!? Ändrade kl 14:42 då – Uppdaterad i dag 14:42. Publicerad i dag 08:29 –
      Kan det finnas någon annan ”yrkes”grupp som så totalt saknar skam i kroppen som dessa väldresserade propagandakrigförare.
      Jag har inte sett något om kemiska vapen tidigare. Kanske är detta en förberedelse för den provokation som det varnas för. Snart kanske det kommer en våldsam drive om att självförsvarsgrupperna använt kemiska vapen mot den ukrainska armén.


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

«

»