6 jan

Det verkar som att västs finansoligarker, Carl Bildts herrar, planerar att starta det storkrig som man befarat. Hellre än att tappa makten när deras bedrägeri-finanssystem faller, vill man välta spelplanen för att kunna behålla initiativet! Då är det väl nu det är dags för de bland topp-politikerna som inte vågat göra något och valt att hålla en låg profil så länge som möjligt, att rycka upp sig och ta tag i saker och ting. För jag kan inte tänka mig att det finns så särskilt många som är villiga att ställa upp på PRECIS vad som helst.
expressen.se – Bildt varnar för storkrig 2015 – di.se – Debatt: Världen blir farligare

Det gångna året visade med stor tydlighet att vi har kommit in i en farligare värld. Det måste vi alla fullt ut och på bredden av vår politik vara beredda att ta konsekvenserna av.

Sveriges Radio hjälper till att förbereda oss å sina herrars (samma som Bildts) vägnar – Antalet krig ökade kraftigt förra året

8dagar.com – Värdland Sverige del 1Värdland Sverige del 2Nato och krigsguden Enyó

Det drar ihop sig till nya Nato-beslut i Sverige. Risken är stor att den utredning försvarsminister Hultqvist beordrat om värdlandsavtalet med Nato kommer att bli en argumentsamling FÖR detta avtal.
Nato-kritiska krafter bör absolut inte försitta någon tid i att undersöka avtalets olika aspekter och formulera sin syn.

Att finansoligarkerna gör sig beredda inför en kollaps av finanssystemet kan det knappast råda något tvivel om. Ellen Brown har skrivit om – New G20 Rules: Cyprus-style Bail-ins to Hit Depositors AND Pensioners – att det på G20-mötet i Australien för ett par månader sen skrevs på ett avtal som innebär att bankerna ska konfiskera insättares pengar vid en krasch. I stil med hur det gick till på Cypern för ca ett år sedan (eller är det 2 år sen?). Om man tar en titt på de enorma bergen av derivat som storbankerna sitter på, och som det skrivits in i dessa avtal att de pengar som finns först och främst ska användas till för att rädda, inser man snabbt att de insättningsgarantier som finns inte räcker särskilt långt.
Dessutom tvingades en lag igenom nyligen i USA som tog tillbaka det som beslutades efter den gigantiska bankräddningen 2008, att det inte skulle bli tal om fler sådana insatser! Vad jag förstår gäller samma princip i bankunions-avtalet i EU.
Intervju med Ellen Brown om detta, hos James Corbett, från globalresearch.ca – Confiscation of Bank Deposits, The Derivative Debt

Och Ellen i en tidigare intervju i samma ämne – USAWatchDog interview on new bail-in rules 12-9-14

-

8 svar to “6 jan”

 1. Michael Thudén Says:

  Tyvärr kan jag inte annat än hålla med dig! Skulle hellre vilja vara i lalla-landet med Stjärnorna på Slottet men tyvärr är det sanningen du kommer med. Jag vet inte om jag skulle ta det röda pillret som du delar ur om jag vart Neo i Matrix. Visst fan skulle det vara skönare att vara kvar i TV4:s rosa skimmer och ha mödomshinnan i behåll.

  Du har djävligt bra blogg även om du får lite cred för det. Jag läser den ofta och skäms lite för att jag inte creddar dig mer. Kanske är det för att dina sanningar gör ont. Trots att min mödomshinna är lika sprucken som din är det inte alltid lätt att stirra sanningen i vitögat.

  Som sagt gör du ett djävligt bra jobb och jag delar din frustration över hur tröga folk är (fast jag kan, som sagt, ha överseende med att de fortfarande vill leva kvar i det rosa landskapet – det är ju faktiskt skönare att leva bakom den gobeläng av lögner Harold Pinter beskrev i sitt Nobeltal än att veta om den).

  Skrev på Birgers Schlaugs blogg idag. Kopierar det och klistrar in. Kanske kompletterar lite till din utmärkta information:

  Tycks som det håller på att bli en spricka inom EU om vilken sida man ska välja. Några saker som vår ”fria media” missat den gångna veclkan (att det finns något som heter dollarhegemoni har den svenska ”fria” median totalt missat – googla så hittar ni knappt en enda sida i media som tar upp dollarhegemonin:

  * Ryssland håller med Kina på att sätta upp ett eget SWIFT-nätverk som kommer kringgå dollarn. Idag sker 85% av alla transaktioner i dollar. De flesta av dessa dollar finns bara som ettor och nollor på FED:s datorer i New York. Nätverket som leder at´lla strömmar till New York kallas SWIFT. Det är mao en rejäl utmaning från Ryssarnas sida.

  * Frankrikes President Hollande har uppmanat till att avsluta sanktionerna mot Ryssland

  * Tyskland finansminister har sagt att han inte vill att Ryssland ska ”destabiliseras” mer då det är farligt för Europa (lite skillnad från krigshetsaren Bildt – hur nu någon kan lyssna på honom efter hans lobbande för USA och ickeexisterande massförstörelsevapen – vilket ledde till kriget som dödat miljontals Irakier enligt Lancet)

  http://rt.com/news/219771-sanctions-russia-dangerous-germany/

  * Island håller på att dra tillbaka sin EU-ansökan

  Så mycket för vår ”fria” media. Den riktiga makten ligger i att diktera tystnaden – precis som Chomsky beskrev i ”Manufacturing consent”. Jag lyssnar mer på tystnaden än den hög av svammel som vår ”fria” media försöker forma mina tankar med.

  Var det inte Goethe som sa att
  ”Ingen är så hopplöst förslavad om den om falskeligen tror han är fri”

  Fortsätt i samma still, STan! Det uppskattas mycket mer än du anar!

 2. Sverker Says:

  Jag sällar mig till föregående skribent. Du dammsuger efter relevant information, och sammanställer det på ett mycket bra sätt, som gör oss vakna än mer vakna, och väcker dom sovande, samt inte minst, gör dom patologiskt giriga bankirsvindlarna plus deras köpta prostituerade politiker sömnlösa 🙂

  Bidrar med en utvecklingsfas som jag tror är än mer avgörande för att zionistlobbyn har panik att få igång ett stort krig, igen, och av ungefär samma anledning som andra världskriget, nämligen att stoppa ett stort lands utbrytning ur bankirskuldslavsgreppet:
  http://www.globalresearch.ca/grandmaster-putins-trap-russia-is-selling-oil-and-gas-in-exchange-for-physical-gold/5421567

 3. Stan Says:

  Tack för för kommentarerna till er båda, två gamla bekanta i bloggosfären.
  Det är bara att hoppas att fler länder går samman med Ryssland och Kina och att dessa kan navigera på ett sätt så att inte Bildts herrar kan få sina önskade krig. Men det känns inte rätt att luta sig tillbaka och överlåta på andra att rädda världen undan en katastrof. Men vad kan man göra annat än att blogga på? De flesta medierna har stängt av kommentarsfunktionen.

 4. Perry Says:

  Och nu det här attentatet, just efter Hollandes besked. Hur kan IS veta att redaktionen för ovanlighetens skull är samlad ?

  • Stan Says:

   Var det så? Jag har inte tittat på det annat än i förbifarten. Men den spontana reaktionen är att man i första hand måste misstänka att det är ”the usual suspects” som ligger bakom, CIA/MI6/Mossad eller liknande.
   Hade Frankrike beslutat att leverera Mistral-skeppen till Ryssland? Hade de alltför tydligt uttryckt att EU-sanktionerna mot Ryssland ska lättas på? Eller något liknande.
   Och sen fick jag syn på den här rubriken – The First Question to Ask After Any Terror Attack: Was It a False Flag?
   http://www.globalresearch.ca/the-first-question-to-ask-after-any-terror-attack-was-it-a-false-flag/5423463

   • Perry Says:

    Jaha, nu kom det där med tappat ID-kort också. Klart att de superprofessionella gärningsmännen slabbar runt med identitetshandlingar, man måste ju i alla situationer kunna legitimera sig. Så de oskyldiga stackarna som nu ska skjutas för detta är förstås utsedda i förväg. Bara att storma och placera ut vapen runt dom.

 5. Stan Says:

  Under en längre tid har man i Europa såväl som i USA tjatat misstänkt mycket om risken för att de som rest till Syrien för att kriga skulle komma tillbaka och utföra terrordåd här. Det verkar planerat. Någon, troligen Saudiarabien med USA bakom, har förmodligen rekryterat folk för att åka till Syrien, och de har säkert fått betalt för det.
  Införande av polisstat, ännu mer kontrollsamhälle kan kanske vara målet, vi får se vad som kommer.
  Paris Shooters Just Returned from NATO’s Proxy War in Syria
  http://landdestroyer.blogspot.se/2015/01/paris-shooters-just-returned-from-natos.html#more


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

«

»
%d bloggare gillar detta: