25 okt

De här uttalandena från militärledningen i östra Ukraina kan vara ett svar på de varningar för en plötslig offensiv från Kiev som togs upp i förra inlägget. Om Kiev-styrkorna, som ändå inte respekterar vapenvilan, går till offensiv så kan vi också göra det, menar man.

inserbia.info – Zakharchenko: Donetsk Forces to Retake Slaviansk, Kramatorsk, Mariupol

”Periods of intense hostilities will follow. We will retake Slaviansk, Kramatorsk and Mariupol. Unfortunately, it was impossible to make peaceful settlement the focus of negotiations. We are the only ones who comply with the regime of silence,” he stressed.

swedish.ruvr.ru – Kiev förbereder sig för stormning av Donetsk

Kiev har utnyttjat eldupphöret för att omgruppera sina väpnade styrkor och förbereder sig nu att storma Donetsk, meddelar ledaren för självutlysta Folkrepubliken Donetsk Aleksandr Zachartjenko.

* * *

Sen tycker jag att det här är väldigt intressant, och inger ett hopp om att den nya regeringen verkligen har ryggrad och en egen vilja. Först erkännandet av Palestina och sen det här! Och nog har regeringsrepresentanterna uttalat sig förhållandevis sansat under u-båtshysterin.
nyhetsbanken.se – Värdlandsavtal skjuts upp

Idag säger försvarsminister Peter Hultqvist (s) i Svenska dagbladet att en proposition om det s k värdlandsavtalet med Nato kommer först 2016.
För Natovänner är det en missräkning. Förre försvarsminister Karin Enström hade hoppats på beslut redan i höst..

Läs om detta avtal här – Natomedlemskap – till allt utom namnet

* * *

nyhetsbanken.se – Putin i Sotji

Idag höll Rysslands president Vladimir Putin ett tal i diskussionsklubben Valdai som sammanträdde i Sotji.
Det var ett frispråkigt och hårt tal där Putin gick till hård attack mot USA som han ansåg bar skulden till ”en kraftigt försämrad balans” i världen.

Putin gisslade USA:s anspråk på att vara internationell måttstock på demokrati och alla andra positiva värden.
– I själva verket har den formeln föreslagits att ju större lojalitet ett lands regim visar mot det enda maktcentrumet i världen, desto större blir dess legitimitet.

– Vi har nyligen fått bevis på att ett antal ledare utsatts för regelrätt utpressning. Inte undra på att den så kallade Storebror spenderar miljardtals dollar på övervakning runt om i världen, bland annat av sina närmaste allierade.

– Men kanske USA:s exklusivitet, hur de utövar sitt ledarskap är bra för oss alla, och deras omfattande inblandning i hela världen för med sig fred, välstånd, framsteg, välstånd, demokrati ? Kanske behöver vi bara spänna av och roa oss? frågade Putin ironiskt bara för att svara bestämt nekande.

Lyssna själv på Putins tal – hela talet utskrivet på engelska – Putin’s speech at the Valdai Club – full transcript

En längre video – http://www.youtube.com/watch?v=9F9pQcqPdKo – med inledningen och fler talare.

-

Annonser

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

«

»