22 jul

Dagens Ukraina-länkar –

rt.com – 10 more questions Russian military pose to Ukraine, US over MH17 crash

nsnbc.me – Ukrainian SU-25 Jet Near Malaisian Flight MH17 – Rostov Air Traffic Control

swedish.ruvr.ru – Det var ukrainska militärer som sköt ned Boeing

För ukrainska hemvärnet var det nästan otänkbart att skjuta ned sådana plan. För lantvärnsmän utan behövlig kompetens var det osannolikt att fatta rätta beslut med tanke på planets hastighet. Planet störtade endera som resultat av attentat eller sköts ned av jaktplan med seriösa krigsredskap eller luftvärnsmissiler av typen S-200 och liknande.

swedish.ruvr.ru – Boeing-olyckan: Kiev sopar igen spåren

Jan Öberg – MH17: The Tragic Misuse of a Tragedy, Use Malaysia’s MH17 to make peace instead

nyhetsbanken.se – Svensk ‘krypskytt’ gripen i Ukraina

Folkmilisen i östra Ukraina har gripit en 64-årig svensk medborgare vid namn Nilsen som misstänks vara en legosoldat och krypskytt som anlitats av Nationalgardet.

swedish.ruvr.ru – Svensk legosoldat fångad av ukrainska federalister

Den ryska webbplatsen vesti.ru rapporterar med hänvisning till federalisterna i Lugansk att man fångat en utländsk legosoldat – svensken Mikael Skillt.

swedish.ruvr.ru – Svensk medborgare anhållen i Donbass

Det är en viss Nilsson, född 1950, som påstår att han ämnade besöka sin kvinna i byn Popasnaja. Vi vet inte om han är militär eller inte, det ska vi reda ut. Vi har information om att Nationalgardet har svenska prickskyttar, så det är något att undersöka, sa Bezler till RIA Novosti.

 

-

Annonser

6 svar to “22 jul”

 1. Lajma Says:

  Aleksandr Pusjkin skrev för 200 år sedan till sådana som mikael skillt: ” Det finns en plats för er i Ryssland bland era gamla besläktade kistor…”

  • Stan Says:

   Det verkar som att 2 svenskar arresterats, denne Skillt är väl någon sorts nazist och har krigat i Ukraina i flera månader. Och så nu någon som heter Nilsson eller Nilsen. Sen var det ju en till som togs tillfånga tillsammans med andra utländska militärer och som sen släpptes för ett tag sedan. Vad ska svenskarna där och göra?

   ”Den ryska webbplatsen vesti.ru rapporterar med hänvisning till federalisterna i Lugansk att man fångat en utländsk legosoldat – svensken Mikael Skillt.”
   http://swedish.ruvr.ru/news/2014_07_22/Svensk-legosoldat-fangad-av-ukrainska-federalister-3072/

   ”Folkmilisen i östra Ukraina har gripit en 64-årig svensk medborgare vid namn Nilsen som misstänks vara en legosoldat och krypskytt som anlitats av Nationalgardet.”
   http://www.nyhetsbanken.se/news/view.asp?ID=1964

 2. Perry Says:

  Observera hur Aftonbladet slutat ha fejjan-kommentarer om Ukraina. Wolfgang Hansson blev väl alltför bortgjord gång på gång. Och ETC har nu spelat bort all trovärdighet genom att ha nån jävla tendentiös ex-DN-journalist som kalkerar västpropaganda om läget.

  • Stan Says:

   Jaha, jag har inte haft koll något av det du nämner. Gäller det kommentarsmöjlighet i AB eller på facebook?
   Och ETC, om jag kunde begripa varför de såväl som vänsterpartiet är så enfaldiga eller om det nu är räddhågsna när det gäller utrikespolitiken!

 3. Perry Says:

  De hade facebook integrerat under artiklarna fram till nyligen som kommentarsmöjlighet. Som en av de sista svenska medierna med kommentarer.


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

«

»