13 jul

Det här är på gränsen till uthärdligt att bara läsa om!!
Slavyansk Refugee Remembers the Brutal Execution of a Child and His Mother by Ukrainian Nazi Troops

Tydligen besökte Amy Goodman (från www.democracynow.org) Almedalen för någon vecka sen (vilket även Zbigniew Brzezinski gjorde, en bild visades på facebook med Carl Bildt tillsammans med honom och hans son som är USA’s ambassadör i Sverige!).
Maria-Pia Boëthius skriver på etc.se

Cecilia Uddén ställde en fråga om medierna – och Amy Goodman svarade med att hänvisa till Noam Chomsky, som hon kallade ”en av världens främsta dissidenter” och hans beskrivning av hur medierna använder sin makt till att skapa samtycke, ”the manufacturing of concent”, en av Chomskys käpphästar. Intervjun gick så till att Amy Goodman talade engelska och Uddén översatte åt oss lyssnare. Och: Uddén översatte inte hyllandet av Noam Chomsky eller hur Amy Goodman citerade honom. Uddén utelämnade hela den delen i sin översättning, inte ett enda ord om Chomsky. Det gjorde mig upprymd; sällan har jag hört ett så tydligt exempel på att ”censuren utövas på redaktionerna” – i direktsändning dessutom.

Sen är det en annan sak att såväl Goodman som Boëthius själva ägnar sig åt självcensur! Den senare skrev för ett tag sen ungefär att: ”vi ogillar alla vad Putin gör med Ryssland”. Vad är det hon menar egentligen? Hon verkar allt annat än fri från mediernas hjärntvätt själv! Och Goodman tror jag har ställt upp på västs sida och kallar Syriens president för brutal diktator.

Roland Paulsen – ”Gör det frivilligt att delta i åtgärderna för arbetslösa”

Efter Fas 3. Retoriken kring insatserna för långtidsarbetslösa klingar falskt när alla ­partier – inklusive Socialdemokraterna – är överens om att man inte ska få några pengar om man inte deltar. Det parti som på allvar tror att åtgärderna ­hjälper bör göra dem ­frivilliga, skriver Roland Paulsen, doktor i sociologi.

-

2 svar to “13 jul”

  1. Lincoln Says:

    Det mest intressanta med både Goodman och Chomsky är vad de inte tycker och skriver. Kolla bådas åsikter kring 911 och vad de inte vill ha sagt där. Kolla vad de har att säga om hur banksystemet och penningsystemet i praktiken fungerar (de kritiserar helst företag men helst inte banksystemet och framför allt aldrig penningsystemet – Naomi Klein gör likadant – och av en händelse så kommer även hon från samma grupp som Godman, Chomsky och en stor del av finansparasitismen). Visst de säger mycket som är vettigt men det måste de för att lyckas dölja det som inte får sägas. Chomsky har dessutom sagt att det är kommer gynna Israel att bojkotta Israel (han kanske skulle ha hållit käften om det med för där avslöjar han sig – Chomsky är en extrem hycklare på många många andra sätt också). Det finns gott om gatekeepers där ute.
    http://www.theguardian.com/world/2014/jul/02/bds-boycott-campaign-israel-noam-chomsky

    • Stan Says:

      Bara det att Goodman intervjuas av C Uddén är ju anmärkningsvärt. Uddén är en av de allra värsta propagandakrigförararna i västs finansoligarkers tjänst. Varför skulle hon vilja hjälpa någon fri och oberoende verklig journalist att höras och synas?


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: