23 feb

Det är verkligen mycket otäckt det som händer i Ukraina. Strategerna bakom kuppförsöket satte in en offensiv sista OS-veckan. Man antog väl att Ryssland inte skulle göra så mycket medan det pågick.

nyhetsbanken.se – När våldet tog makten

Idag, dagen efter den USA- och EU-stödda statskuppen i Ukraina pågår arbetet på många håll att sopa igen spåren efter brottet.
Svenska dagbladet sätter konsekvent ordet statskupp inom citationstecken – det framställs som en bitter anklagelse av förloraren Janukovitj, inget mer.

Men fakta är att maktövertagandet saknar all legalitet. Den folkvalda majoriteten i radan har lamslagits av brutalt våld…

nyhetsbanken.se – Statskuppen fullbordas

phstjernfeldt.blogspot.se – Ulf Bjerén – Västs statskupp i Ukraina

Så har då de så kallade demokraterna i ledningen för USA och EU genom att använda fascistiska stödtrupper genomfört en statskupp i ett av Europas största länder.

Om Väst med sin aggressiva politik lyckas knyta Ukraina till Nato, i strid med avtalet mellan Washington och Moskva 1994 om gemensamma garantier för Ukrainas suveränitet som förmådde Ukraina att avstå sina kärnvapen, skärps inringningen och det militära hotet mot Ryssland. Det kan vara ett steg närmre ett förödande storkrig.

Redan har en russofob hatkampanj dragits igång med avsikt att svärta ner Ryssland ur alla aspekter, dess folk och stora kultur. Inte minst Sverige och Carl Bildt går i bräschen för den. Den är krigsförberedande, okunnig och osaklig. Alla som vill fred och folkens förbrödring bör ta den på största allvar.

voltairenet.org – Chairman of Ukrainian Rada resigns under death threat

voiceofrussia.com Anonymous Ukraine releases Klitschko e-mails showing treason

Thierry Meyssan – Can Washington overthrow three governments at the same time?

The power of a state is measured by its ability to defend itself and to attack on one or more fronts. In this context, Washington is trying for the first time to show it can overthrow three governments simultaneously: Syria, Ukraine and Venezuela. If it succeeds, no government would be henceforth able to resist it.

It remains to be seen whether the the coups will be successful. Which is far from being certain.
Washington is thus attempting to show the world it is still the master. To be more sure of itself, it launched the Ukrainian and Venezuelan operations during the Olympic Games in Sochi. It was certain that Russia would not move for fear of having its party upset by Islamist attacks. But Sochi ended this weekend. Now it’s Moscow’s turn to play.

Press TV – US losing game to Russia in Ukraine: AnalystUS sleepwalking into Ukraine crisis

“The problem with Washington’s plot to overthrow the elected government of Ukraine and install its minions is twofold,” Paul Craig Roberts wrote in a column on Sunday.
That “the chosen US puppets” have lost control of the protests to Nazism-linked armed radical elements is one of the problems, he said, adding that the other is the fact that “Russia regards an EU/NATO takeover of Ukraine as a strategic threat to Russian independence.”

“If the democratically elected Ukraine government is overthrown, the eastern and southern parts would rejoin Russia,” wrote Roberts.
He added that Western banks and corporations will then loot the western part and Russian missiles will target the NATO bases in Ukraine.
“It would be a defeat for Washington and their gullible Ukrainian dupes to see half of the country return to Russia,” the analyst wrote.

larouche.se – Europeiska nationernas allmänna självständighetsförklaring

Mot bakgrund av det faktum att inte bara euroområdet, utan hela det transatlantiska systemet är på gränsen till sönderfall, så är den enda fråga som återstår för att det inte skall bli kaos ett ordnat utträde ur EU och från den gemensamma valutan, så att de åtgärder som finns för att övervinna krisen kan vidtas.

Det bör stå klart för alla tänkande människor att vi står inför en civilisationskatastrof av oanade mått och det är absolut skrämmande att till synes bara ett fåtal modiga människor vågar nämna faran med sitt namn: Vi är på väg mot en systemkollaps som kan leda till ett nytt världskrig, som denna gång skulle vara termonukleärt och kunna utplåna mänskligheten. Schackbrädet för ett tredje världskrig finns redan och en djupdykning in i ett ekonomiskt kaos skulle med närapå visshet utlösa en kedjereaktion, som innebär utplaceringen av militära resurser i världen tillräckliga för att utplåna livet på vår planet.

EU har missbrukat sina institutioner genom att sätta dem i tjänst hos ett globalt finanssystem, som har staplat upp berg av virtuella obetalbara skulder av en storleksordning större än den verkliga produktionen av varor som är nödvändiga för mänsklighetens existens och med enda syftet att ofantligt berika ett fåtal utvalda är man medveten om att ett växande antal människor måste betala för det med sina liv.

Dessa institutioner har hänsynslöst främjat en total konkurs av finanssystemet och planerar nu att svara på den förestående systemkollapsen med massiva exproprieringar av befolkningens välstånd genom en kombination av flera räddningsaktioner, som betalas av skattebetalarna, varvid hyperinflationistiska pengar skapas och den direkta konfiskeringen av bankkonton kommer att ske inom ramen för den så kallade bail-in. Om dessa institutioner lyckas genomföra sina system skulle det leda till ett globalt kaos och död för många miljoner människor.

svensk-kubanska.se – Venezuelas folk demonstrerar mot högerns våld

Men något positivt har också hänt. Grattis Island!
Island drar tillbaka ansökan om medlemskap i den Europeiska Unionen

larouche.se – Island säger nej till EU, men ja till Kina

Ett ytterligare tecken på det sjunkande EU-skeppet var att Islands båda regeringspartier den 22 februari bestämde sig för att dra tillbaka Islands ansökan om EU-medlemskap och därmed slutgiltigt avbryta de frysta förhandlingarna med EU. Island gör det dessutom strax efter man ingått ett historiskt frihandelsavtal med Kina

Jag håller verkligen med det som sägs i den här artikeln. Utrikesrapporteringen i ETC är katastrofal!!

fib.se – Gud bevare oss för tidningen ETC

När jag hörde om att ETC skulle bli dagstidning blev jag glad, för det behövs verkligen vänstertidningar. Men är den det?
Flera av artiklarna i utrikesfrågor som Syrien etc. är minst sagt diskutabla..

Om ETC är lika ensidig som de stora drakarna vad ska man då läsa den för?
Ett ännu tydligare bevis för tidningens egentliga budskap är att den från Sveriges radio pensionerade Lars Palmgren fått en ny plattform i ETC.
Lars Palmgren har konsekvent och systematiskt förtalat progressiva regeringar i Latinamerika och förmedlat imperiets bild av utvecklingen där. Han jublade åt kuppförsöket (hans inslag bar rubriken ”Kuppen applåderas”) mot den demokratiskt valde Hugo Chavez 2002 och lät kuppledarna komma till tals men inte vanliga venezolaner som helhjärtat stödde sin president…

 

-

Publicerat i EU. Leave a Comment »

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

«

»
%d bloggare gillar detta: