9 jan

Glöm inte bort det här, och försök få så många som möjligt informerade om detta allvarliga hot –
ttippen.se – Charmoffensiv från regeringspartierna och näringslivet

Ett nytt år är kommet, och TTIP-förhandlingarna går vidare. Den tredje förhandlingsrundan hölls den 16-20e december i Washington, och följdes upp av flera debattartiklar i svenska medier från förespråkare från regeringspartierna och näringslivet. Även om de största nyhetsmedierna fortfarande inte presenterat någon längre artikel om TTIP, är det åtminstone fritt fram på debattsidorna.

Danska Notat har nyligen återigen publicerat en mycket läsvärd artikel om hur folkvalda politiker hålls borta från insyn i förhandlingarna, och tar där upp Ewa Björlings debattartikel som ett specifikt exempel på hur EU-kommissionens kommunikationsstrategi börjar slå rot.

Det är bara att hoppas att regeringens strategi att försöka tiga ihjäl kritiken mot avtalet inte lönar sig.

* * *

Om ett av de områden som folkets fiender nr 1, den regim som har makten i vårt land, missköter med flit, Arbetsförmedlingen. T.ex. försvaret har man ju mer eller mindre lagt ner, för att göra oss beroende av Nato. Det finns många fler områden, de som de tar sina order från tycks hata länder som är suveräna och välordnade och sköts i medborgarnas intresse.
Att Arbetsförmedlingen suger är politikens fel

Förr i världen var Arbetsföremedlingen ett rött skynke för svensk borgerlighet. Symbolen för gråsossig arbetsmarknadspolitik som skulle bort så fort det bara var möjligt.
När så borgerligheten tog makten 2006 så fick Arbetsförmedlingen ändå vara kvar.
Det behövdes en myndighet som lydigt kunde administrera regeringens ”arbetslinje”. Och arbetslinjen, den handlar om att vi ska se på arbetslösheten som ett moraliskt och privat problem. I regeringens värld anstränger sig arbetslösa inte tillräckligt och politiken ska bidra med lite gammaldags självdisciplin.

Och på tal om AF så måste det här vara en av de märkligste jobbannonserna som finns där, försvarsmakten (som nu för tiden i praktiken är en legoarmé i utländska makters tjänst) söker skådespelare.

* * *

Det här måste handla om någon slags belöning för att Sverige ställde upp på det olagliga angreppet mot Libyen 2011. sverigesradio.se

Fotbollsklubben Östersunds FK är nu i finalskedet av en halvmiljardaffär direkt med libyska staten. Klubben ska utbilda 250 libyska fotbollskillar årligen, under fem år, skriver LT/ÖP-sporten

* * *

Det är mycket obehagligt det som pågått i Fukushima i snart 3 år, och hur medierna förminskar det hela något oerhört.
Fukushima Meltdowns: A Global Conspiracy of Denial

Does anyone in authority anywhere tell the truth about Fukushima?
If there is any government or non-government authority in the world that is addressing the disaster at Fukushima openly, directly, honestly, and effectively, it’s not apparent to the outside observer what entity that might be.

There is instead an apparent global conspiracy of authorities of all sorts to deny to the public reliably accurate, comprehensible, independently verifiable (where possible), and comprehensive information about not only the condition of the Fukushima power plant itself and its surrounding communities, but about the unceasing, uncontrolled release of radioactive debris into the air and water, creating a constantly increasing risk of growing harm to the global community.

Has Fukushima’s Radioactive Wave Already Hit California?

Health officials confirm spike in radiation on San Francisco beach but have no answers

-

Annonser

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s