1 jan

En beskrivning av läget på larouche.se som nog är riktigare än de flesta andra. Men jag håller inte med om allt, som att det skulle vara John Kerry som hindrade (eller bidrog till att hindra) Obama från att bomba Syrien, det var nog snarare tvärtom – Kan Sverige och EU överleva i den nya världen?

Tre händelser relaterade till Ukraina, Syrien och Iran de senaste veckorna kännetecknar en värld som har förändrats i grunden. Men eliten i EU (politiker, experter och massmedia och deras ekonomiska kontrollörer) vill inte erkänna den nya världen, och är i chock och förnekelse. De vill hellre leva i den gamla världen, där USA och EU (under ledning av britterna) var ensamma herrar på täppan efter Sovjetunionens fall 1991. I denna fantasivärld vill t.ex. lilla Sverige, som inte ens har en armé kvar, störta den ryska regeringen och Vladimir Putin! Men till den svenska och västeuropeiska elitens besvikelse blev invasionsstyrkan mot Ryssland avslöjad. Den hette Pussy Riot!

Det som vi är bra på här i Sverige är inte att välja regeringar åt andra folk, för vi har misslyckats med våra egna val här hemma. Det som vi är bra på är vår hängivenhet att utföra ett kompetent, produktivt och kreativt arbete. Vi tror också på rättvisa och välfärd för oss själva och andra. Vi kan bidra med våra kunskaper och vår teknik på det industriella området. Världen därute förväntar sig det av oss och behöver det. Men då måste vi först återuppbygga vårt eget land, för att kunna göra det på rätt sätt.

Russia Today – Leaked US regime change manual, admits Ukraine’s its ‘Playbook’

RT: If a foreign power joined Occupy Wall Street protesters and paid the opposition to help bring down the US government like Washington’s doing in Ukraine and elsewhere, analysts say the White House would go ballistic.

Richard Becker, political analyst: There would be hysteria. That would be regarded as utterly unacceptable interference in the internal affairs of the United States by the government leaders and yet they have no compunction about doing this now in Ukraine and in many many other cases around the world.

* * *

benfred.blogg.se – Överskottsmänniskan

Vad är ett bra samhälle?… Är det ett ställe med väldigt få åldringar… få eftertänksamma, känsliga människor… Är det ett bra samhälle för alla där man ensidigt hyllar gåpåaranda, styrka, känslokyla och hänsynslöshet in absurdum.. inte för att det ger dessa människor ett lyckligare liv utan för att det maximerar någons vinst?
… Eller är det ett samhälle som bejakar en naturlig mix av alla de personligheter, olika intelligenser, fysiska och psykiska egenheter vi föddes till som skapar ett kreativare, humanare och mer hållbart samhälle för alla oss som, vad vi än tycker, andas samma luft och delar samma resurser?

* * *

Swedish Intelligence Service Spying on Russia for US National Security Agency

One thing obtained by FRA in return for its close relationship with the NSA is the latter’s notorious Xkeyscore surveillance programme, which enables the communications and online activities of individual targets to be traced. This has not only been used against external targets, as revealed by a document which detailed collaboration by FRA with the NSA to hack into computers and carry out surveillance on Swedish citizens. The document, dated April 2013, referred to Sweden’s participation in the Quantum project, an operation which hijacks computers in order to seize information for further analysis

* * *

Finansoligarkerna är uppenbarligen missnöjda med grekiska regeringens deklaration att man räknar med att klara sig utan att ha ockrarna bakom ryggen hela tiden. Det märks tydligt på tonen i deras informationsblad – Grekland behöver inte fler nödlån

Men hans uttalande har mötts med förvåning inom den övriga eurozonen. Grekland förhandlar fortfarande med de internationella långivarna om villkoren för att få ut resten av pengarna ur det räddningspaket landet redan beviljats. Långivarna anser att Grekland inte alls uppfyllt de löften som landet gett i utbyte mot nästan motsvarande 2000 miljarder kronor i räddningslån.
Dessutom anser långivarna, att den grekiska regeringen ägnar sig åt glädjekalkyler i sina beräkningar av hur landets ekonomi kommer att se ut nästa år.

Kristyngt Grekland tar över EU:s ordförandeklubba

Det är alltså Europas mest krisdrabbade land som i dag har tagit över ordförandeklubban i EU – det land som drog i gång eurokrisen efter att ha förfalskat alla sina ekonomiska siffror tills det inte gick längre.
Många ifrågasätter hur grekerna ska klara av att leda alla komplicerade förhandlingar inom EU, samtidigt som landet självt är på gränsen till haveri och är helt beroende av stöd av de övriga euroländerna.
Jag undrar vad som kan ligga bakom den grekiska kursändringen, uppgörelse med andra länder, Ryssland, Kina?

Jag undrar vad som kan ligga bakom den grekiska kursändringen, uppgörelse med andra länder, Ryssland, Kina? För ett par veckor sedan var det Nordirland som sa att man inte vill ha mer ”hjälp” av EU/IMF, spännande.

* * *

Tore Scherstén – Varför framhärdade svenska myndigheter med Pandemrix?

Under hösten 2009 varnades allmänt i Sverige för en kommande pandemi i svininfluensa (H1N1).
Allmänheten uppmanades av myndigheter (Läkemedelsverket, Socialstyrelsen och Smittskyddsinstitutet) att låta sig vaccineras.
Olika argument för detta anfördes i kampanjen – från skrämsel till solidaritetsskäl. Solidaritet mot vem eller vad kan man fråga sig – staten, big pharma, sjukvården eller befolkningen?

 

-

Annonser

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s