3 dec

Regimen kan åka på sitt största bakslag i riksdagen! Vad ska egentligen till för att de ska avgå? Bara idag talas det ju om en svårt misskött skola och sjukvård!
sverigesradio.se – Rödgröna och SD stoppar höjd brytpunkt

En majoritet från de rödgröna partierna och Sverigedemokrater i finansutskottet föreslår nu formellt riksdagen att stoppa regeringens sänkning av den statliga skatten för högre avlönade från årsskiftet.

Regeringen kan därför råka ut för sitt största bakslag i riksdagen sedan valet för drygt tre år sedan.

dagens.etc.se – Handelsavtalet TTIP urholkar demokratin

Det kommande handelsavtalet TTIP, som just nu förhandlas mellan EU och USA, har kallats ”en ohämmad attack mot demokratin”. En av de mest kritiserade delarna i förhandlingarna syftar på den rätt företag väntas få att stämma regeringar för uteblivna vinster – i hemliga, autonoma företagstribunaler.

fria.nu, aug 2013 – Storföretagsintressen främst i transatlantiskt frihandelsavtal

Om handelsavtalet går i hamn kommer det vara det största i sitt slag någonsin, omfattande runt hälften av världsekonomin och handel värd 650 miljarder dollar. Projektet är dock omstritt. Eftersom tullarna mellan USA och EU redan ligger på låga nivåer kommer avtalet framför allt att beröra politiskt kontroversiella områden, som gemensamma normer för konsument- och miljöskydd, intellektuell äganderätt och investeringsskydd.
En sådan fråga är genmodifierade (GMO) grödor, som i USA används i en mängd livsmedel och utan krav på särskild märkning, men som inom EU omges av långt hårdare regler och förekommer mycket sparsamt. Kritiker fruktar att de amerikanska normerna nu kan komma att bli rådande även i Europa, konstaterar nättidningen Christian Science Monitor.

ttippen.se – ”TTIP en klar inskränkning av demokratin”

Den högt ansedde brittiska journalisten George Monbiot har idag skrivit en ny krönika om TTIP-förhandlingarna i the Guardian, där han återigen kritiserar Investor-State Dispute Settlements (ISDS) och menar att det är ett sätt att köra över nationell lagstiftning och medborgarnas rättigheter. Han tar även upp den ”pr-strategi” EU-kommissionen nyligen lade fram på ett hemligt möte med medlemsstaterna, vilket vi tidigare rapporterat om. Monbiot betar i sin krönika successivt av det vi känner till om avtalet och kritiserar furiöst såväl det som de folkvalda politikernas passivitet på punkt efter punkt. Krönikan har redan fått stor spridning och kommenteras flitigt på twitter.

ttipfakta.wordpress.com

nyhetsbanken.se – Den krypande kontrarevolutionen

Mars 2011 börjar västliga bomber falla över Libyens städer och folk. Den 2 april appelltalade Anders Björnsson mot kriget på Mynttorget trots att formen, som han sedan säger, inte riktigt låg för honom. Men förklarade han: ”Omständigheterna är extraordinära, ty det finns ingen opposition” – och på den punkten har sedan dess inget förändrats, kan tillfogas…

Boken börjar någonstans i det krig, i vilket den svenska regeringen drog in Sverige som juniorpartner åt de gamla kolonialherrarna, ännu ett steg närmare aggressoralliansen Nato. Med socialdemokratins välsignelse, trots att spåren från Afghanistan borde ha förskräckt! Håkan Juholt gjorde ett tafatt försök att bromsa; men då trädde Urban Ahlin in på scenen och pekade med hela handen på var skåpet skulle stå…

socialpolitik.com, feb 2013 – Fattiga blir fattigare

Många handläggare på Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och inom Socialtjänsten har reagerat mot låga ersättningar och restriktioner som de tvingas utsätta förtvivlade människor för. De uppmuntras att gilla läget eller sluta.

 

Annonser

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

«

»