17 nov

Mer om det vedervärdiga angrepp mot demokrati och vanliga medborgare som den svenska regimen är djupt insyltade i!

Kew Nordqvist och Carl Schlyter – Handelsavtal kan sätta miljöskyddet ur spel

Avtalet, Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP), skulle bland annat kunna leda till att amerikanska företag får rätt att stämma EU-länder, däribland Sverige, för förändrade villkor som försämrar vinstmöjligheterna, exempelvis stärkt miljöskyddslagstiftning.

Avtalet diskuterades ingående under president Obamas besök i Stockholm tidigare i år, och precis som med det så hårt kritiserade Acta-avtalet ser USA den svenska regeringen som en viktig allierad för att driva igenom ett så långtgående och för industrin gynnsamt avtal som möjligt. Ett avtal som i första hand gynnar storföretagen – inte medborgarna.

Verkligen välbehövligt –”I ett försök att motverka hemlighetsmakeriet och i så lång utsträckning som möjligt informera allmänheten om förhandlingarna och avtalets potentiella effekter startar Carl Schlyter en blogg, ttippen.se, där de senaste nyheterna om TTIP och allt som berör förhandlingarna kommer att publiceras.”ttippen.se

henrikalexandersson.blogspot.be – TTIP: Slaget om demokratin och den fria ekonomin

Den lite längre förklaringen: Med detta instrument kan företag begära skadestånd från länder för utebliven förväntad vinst som är konsekvensen av lagar och andra demokratiskt fattade beslut. Skadeståndsprocessen initieras av företagen och drivs i form av en förlikningsprocess (utanför det ordinarie rättsväsendet, med affärsjurister som domare) utan möjlighet att överklaga.
Om Fredrik Reinfeldt inte begriper vad som är problematiskt med detta, då skall han få ett par ledtrådar här…

I en demokrati är det folkets valda representanter som bestämmer reglerna, inte utländska storföretag…

cornucopia.cornubot.se – TTIP-avtalet ger företag rätt att köra över lagstiftning

Välkomna till vår sköna nya värld! När stat och företag går samman på detta vis kallas det närmare bestämt för korporativism eller fascism. Demokratiska beslut och lagar slutar helt enkelt att gälla om de inkräktar på företags möjlighet att göra kortsiktig vinst.

flushthetpp.org – Call To Action: December 3, International Day of Action Against Toxic Trade Agreements

dandelionsalad.wordpress.com – WikiLeaks Leaks Controversial Secret Trans-Pacific Partnership Documents + Max Keiser: US/EU Deal Makes Genocide Legitimate Business Model #TPP #TTIP

2op.se – WikiLeaks: hemliga förhandlingar läckta inför frihandelsavtal

freepatriot.org – [Watch] WikiLeaks on TPP Trans-Pacific Partnership, We’ll All Be Criminal Slaves

-

2 svar to “17 nov”

 1. Carina Agrell Says:

  Tack för belysande inlägg! Det riktigt läskiga är att vi alla blir indragna i detta, och per automatik blir just de kriminella slavar som befaras. Medborgerlig våldtäkt! Enda möjligheten att fly ifrån denna inhäktning verkar vara att köpa och utropa ett landområde som en frizon där medborgarna deklarerar sitt aktiva avstånd mot eländet, skapar sina egna villkor, ekologiska odlingar och egen valuta.

  • Stan Says:

   Det är makalöst att de bara fortsätter att komma med sådana här sk ”handelsavtal”, i slutet av 90-talet lyckades stora protester stoppa ett förslag, det var väl då Attac bildades. Och att de försöker smyga bakom ryggen på folken gör det hela kriminellt, tycker jag! Det är ett alldeles ohållbart system vi lider under, hur många gånger de än rabblar ordet ”demokrati”.
   Hur det än går med detta så måste vi börja bygga ett sunt samhälle från grunden, och försöka göra oss oberoende av mänsklighetens fiender, storbolagen och storfinansen.


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

«

»
%d bloggare gillar detta: