8 nov

nyhetsbanken.se – Bildt biter sig fast i Afghanistan

Idag har regeringen lagt en proposition om att förlänga Sveriges deltagande i Afghanistankriget till utgången av 2014 och därbortom.
Numerärt kan det 2014 i värsta fall bli en upptrappning från dagens 259 svenska militärer (14 oktober enligt Isaf) till 600 man 2014 (man siktar på 510).
Detta förklaras med att förstärkningar krävs för evakuering. Militärerna behöver bli så många fler för att bli några färre – militär logik!

Den nu lagda propositionen är ett skolexempel på hur lätt det är att dra in ett land i ett misslyckat skitkrig – och hur oändligt svårt det är för politikerna att dra ut samma land ur kriget och förlora lite av sin prestige. En prestige som tydligen värderas högre än människoliv.

Den riksdagsledamot som röstar för den här propositionen gör sig utan tvekan delaktig i pågående och – på obestämd tid förlängda – folkrättsbrott i Afghanistan.
Den riksdagsledamot som, oavsett parti, vågar stå upp och säga att Kejsaren är naken! kommer lätt att förtjäna väljarnas respekt och säkert också trygga sitt återval.

Angreppet mot Grekland –

athenianvoice.wordpress.com – Mediokra Merkel styr det mediokra “tjänstefolket” i de europeiska parlamenten, som ”regerar” bakom kravallpolis och lydmedia

Kravallpolis kan inte få fortsätta regera grekerna och Samaras diktatur kan inte få fortsätta kallas demokrati utan att åtminstone de anständiga i Europa högt och tydligt opponerar sig! Existerar det några sådana i Sverige, undrar jag,…jag menar journalister och politiker med ryggrad nog att ställa ner vinglaset och äntligen göra skäl för sitt oförtjänt, uppblåsta rykte?

theguardian.com – Greek protesters rally against IMF and EU inspection

-

Annonser

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

«

»