6 nov

UPPDATERING

Inte om det som de två nedanståenden inläggen handlar om, men den här rubriken dök upp nu på kvällen – sverigesradio.se – Ryska bombplan övade utanför Öland

Två bombplan och tre andra plan från Ryssland, övade anfall mot Sverige, Polen och Baltikum, vid Ölands södra udde i förra veckan. Det rapporterar SVT.

slut på uppdateringen ________________

Sverige deltar i den stora Nato-övning som just nu äger rum i Östersjöområdet (se inlägget 3 nov nedan). Ryssland upplever sig tydligen alltmer hotat. Jag har inte sett något om Rysslands reaktion ännu i de kontrollerade medierna, men man kan ju roa sig med att fundera över hur de kommer att beskriva det!
nyhetsbanken.se – Putin tappar tålamodet

Rysslands president Vladimir Putin beslutade igår måndag att upplösa en arbetsgrupp som instiftades 2011 för att utveckla samarbete med Nato inom ”missilförsvarsområdet”.
Många som följt Rysslands enträgna men fåfänga försök att utveckla ett jämlikt partnerskap med Nato på grundval av ömsesidig respekt och öppenhet kan nu andas en kollektiv suck av lättnad. President Putins tålamod äntligen har tagit slut. Slut på illusionspolitiken. Vad världen behöver är handfast motstånd mot en maktrusig världspolis.

Nato trappar upp mot ett storkrig. Hur långt ska det ”oskyldiga” svenska samarbetet, som bara sägs syfta till att träna vårt snart obefintliga försvar, sträcka sig?

larouche.se – Sveriges Rysslandpolitik slår bakut

Den svenska försvarspolitiken har gjorts till en bricka för ett globalt angloamerikanskt geopolitiskt spel som har fört världen till randen av ett kärnvapenkrig flera gånger under de senaste åren. Eftersom krisen mest har drivits till sin spets i Sydvästasien och senast om Syrien har den svenska försvarsdebatten rullat på utan man uppmärksammat att även Nordeuropa riskerar dras in i ett världskrig. Sveriges militära läge har åtskilts från resten av världens och ännu mindre satts i sitt sammanhang med finanskrisen.

Både Ryssland och Kina känner sig uppenbarligen så hotade att de varnar för att de tänker försvara sig. Den svenska politiken att alltmer lämna den gamla neutraliteten har därmed slagit fullständigt bakut och bidragit till att drastiskt öka krigshotet till randen av ett kärnvapenkrig.

 

-

>

Annonser

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

«

»