3 nov

Mainstreammedierna nämner sånt här så lite de bara kan, men när Ryssland håller övning skriks det i högan sky om vilket hot Ryssland är!
nsnbc.me – 6000 NATO Troops Near Russian Borders Hold Largest Exercise In Decade – Press TV – NATO kicks off large-scale exercise near Russia

NATO is holding one of the largest post-cold-war maneuvers and the largest maneuver in a decade in Poland and the Baltic States Estonia, Lithuania and Latvia. The “NATO Response Force” (NRF) exercise, codenamed ”Steadfast Jazz”, has been launched on Saturday.
The drill focuses heavily on practicing the defense of Poland and the Baltic states from an “unidentified foreign invader”. Troops from all NATO member states as well as troops from NATO partners Finland, Sweden and the Ukraine participate in the near-record post-cold-war war-exercise.

När ska regimen avgå, nu eller meddetsamma? svd.se – Reinfeldt vill undvika en FRA-kris i repris

2008 var året då den stora FRA-striden höll på att slita sönder flera borgerliga partier. Den nya lagstiftningen, som skulle tillåta spaning i kablar, kunde bara drivas igenom med hårdför disciplin och politiska piskrapp.

Andreas Cervenka – 10 000-miljardersfrågan som avgör eurons öde

Efter fem år av krishantering som kan sammanfattas med uttrycket Mañana-my-friend närmar sig euroländerna ett kritiskt avgörande. Snart måste grundfrågan få ett svar: vem ska betala?

Från nov 2012, Jon Weman – Arbetsförmedlingens verkliga uppgift är att rigga lönerna

-

Publicerat i ekonomi. 11 Comments »

11 svar to “3 nov”

 1. abcabcblogg Says:

  ”Team America no longer wants to be the World’s Police”
  Tror att vi borde vara lite försiktiga. Ingen vet vad som kommer men alla grannar med ryssland samt då israel borde nog rusta upp sina arme styrkor fort som f… samt bygga nya och bättra på äldre allianser. Och betala usa för beskydd så länge vi inte har gjort det. USA är kungen fortfarande men det varar inte länge till…. I samma stund som dollar är färdig så står vi väldigt själva.

  http://www.washingtonpost.com/blogs/the-fix/wp/2013/09/13/team-america-no-longer-wants-to-be-the-worlds-police/

  • Stan Says:

   Vet inte riktigt vad du menar med att vi borde vara försiktiga. Ser du Ryssland som ett potentiellt hot?
   Jag ser det som att det är Nato-länderna som uppträder provocerande och hotfullt och ociviliserat.

   • abcabcblogg Says:

    Nato bör nog öva så mycket de kan:) ryssland rustar för fullt från en låg nivå men men… och jobba med ett par ryssar och läst in mig lite. Putin och makten i ryssland är ren maffia. och landet har inte historiskt haft demokrati, viktigt menar jag. Är usa mm bättre med mer. Nej inte mycket men lite mer demokrati och vi har en historia tillsammans. Dvs i dessa tider så bör man vara försiktig. Ryssland är sett av många som ren diktatur. Misstag gör vi hela tiden men bör inte chansa nu när en makt balans ändras i världen. Jag vet inte vad som kommer men varför inte rusta upp vår arme och bygga allianser och bara vara försiktiga …:) Krig är hemskt…..

    • Stan Says:

     De som har makten i väst är en ren maffia! Vad man nu ska kalla dom, västs finansoligarker, som mest hittas i City of London och på Wall Street. Dessa makter ligger bakom det mesta elände som händer på jorden i form av krig och terrorist-attacker, i syfte att styra händelser och behålla och utöka sin makt och försvara sitt förtryckande och utsugande ekonomiska system.
     Putin är en av de som har mod och ryggrad nog att stå upp emot dessa makter, därför smutskastas och svartmålas han i västmedierna, som är allt annat än fria och oberoende.
     T.ex. så har Ryssland så här långt lyckats förhindra ett direkt angrepp på Syrien, och de risker för ett verkligt storkrig som det hade kunnat föra med sig.
     Utan Ryssland och Kina hade vi legat risigt till!

     • abcabcblogg Says:

      Är inte helt enig. Hoppas det är lov:) Pravda perspektiv, styrd som vår media och rapporten som jag visar till men det finns mer källor:) ”Russia does not fit standards of Western democracy again” + ”Last year was the worst one in terms of the situation with human rights in Russia in all of its recent history.”
      Dvs http://english.pravda.ru/russia/politics/04-02-2013/123671-russia_western_democracy-0/

      ”västs finansoligarker”, tror nog att vi inte behöver och fara ända till London mm för och finna makt och pengar psykopater. Se vad har de gjort med Sverige:) Börja här hemma!!!!!!***#-!. Konkurs och kaos blir det. När vet jag inte men vi betalar varandra globalt med ”toalett papper”. Bara en fråga om tid. Min poeng är att ingen vet vad som kommer. Vi borde vara försiktiga. Skillnaden ryssland vs usa. Om Obama bombar oss tex så blir blir det liv i usa. Vi har en historia tillsammans. Och de ser på sig själva som demokratiska och som freds älskande människor (lite ironi då). För Obama så blir det styr på hemma plan. Demokrati är grupperingar som håller sams under regler mm. Putin exempelvis kan göra vad f… han vill med oss. Ryssar håller käft och är glada om det är mat på bordet. Och diktaturer behöver en yttre fiende med mer. Och Putin har ett splittrat Ryssland, många delrepubliker och slåss med. I sum på mina knän, vi tar det lite lugnt och är försiktiga. Att hela systemet är gangster business vet jag men nu ändras en maktbalans. Jag vet inte vad som kommer. Blir bättre hoppas jag men ttt:)
      .

      • Stan Says:

       Ja jag menar att det är samma finansoligarker som styr här, bara att de har sitt centrum i USA/Storbritannien/Israel, London och New York.

 2. abcabcblogg Says:

  Är absolutt ingen fan av israel, de har jobbat hårt för sitt dårliga rykte. Men vad sker utan usa och det faktum att nu förlorar de sitt strukturella övertag. Bla bank imperiumet är på väg och minska radikalt och där med mindre ekonomiskt krut mm. Vi går en spännande framtid till mötes. Hoppas att det blir en fredlig sådan…

 3. abcabcblogg Says:

  Och avslutningsvis, vi vet inte vad som kommer. USA i dag, vi imorgon….
  http://www.mirror.co.uk/news/world-news/in-the-us-today-youre-on-your-own-753586

  • Stan Says:

   Groteskt! Jag har sett en uppgift om att det finns ca 3-4 miljoner hemlösa i USA, och 18 miljoner tomma bostäder. Tänk om ett experiment med vänsterinriktad politik i USA och Europa de senaste tre – fyra decennierna resulterat i just det läge vi har nu, tänk hur det hade låtit i medierna!


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

«

»
%d bloggare gillar detta: