1 nov

svd.se – Kortföretagen har fel om kontanter

Björn Ulvaeus har uppenbart låtit sig utnyttjas av kortföretagens lobbygrupper, som vill avskaffa kontanterna för att tjäna mer pengar. Säkerhetsbranschens undersökning visar att betalningar med kontanter är billigare för butiker och restauranger i 74 procent av fallen, jämfört med kort. Det skriver Björn Eriksson, ordförande i SäkerhetsBranschen.

svd.se – Struntar regeringen i rätten till personlig integritet?

Enligt svensk lag ska medborgare endast kunna utsättas för hemliga kontrollmedel om synnerliga skäl föreligger. För att få använda sådana medel måste svensk polis söka tillstånd hos Integritetsskyddsnämnden. Att ställa svagare krav eller inga krav alls på främmande staters agerande i Sverige är orimligt.
Enligt vår mening sviker den svenska regeringen svenska medborgare som genom NSA:s övervakning får sina mänskliga rättigheter kränkta. Vi kan se två förklaringar till de svenska ledarnas tystnad. Den ena är att man helt enkelt inte bryr sig om den mänskliga rättigheten till personlig integritet. Den andra är att Sverige genom FRA är stark lierad med USAs övervakning. Båda förklaringarna är lika skamliga.
Vi kräver av den svenska regeringen att man klart och tydligt tar avstånd från den amerikanska massövervakningen, som ett brott mot en grundläggande mänsklig rättighet.

Ja, då är det väl bara att sätta igång arbetet med hur det ska gå till när regeringen avgår! Och nu är det dags att folket vaknar och inser att det är en medborgerlig plikt att engagera sig i rikets styre. Det duger inte att tro att man kan lämna över det åt några livstidspolitiker.
svd.se – Sverige allt mer utpekat av Snowden

GCHQ ska ha blivit förtjust när riksdagen 2008 klubbade igenom lagen som ger Försvarets radioanstalt (FRA) rätt att övervaka trafiken i fiberoptikkablar. Det brittiska underrättelseorganet tar åt sig viss ära för den framgången efter att ha bistått med råd och riktlinjer till svenskarna: ”Vi är beredda att bistå FRA ytterligare när de har utvecklat en plan för att föra arbetet framåt.”

I september pekade den undersökande brittiske journalisten Duncan Campbell ut svenska FRA som ”den största samarbetspartnern till GCHQ utanför de engelskspråkiga länderna”. Han blev 1976 först med att avslöja existensen av det dittills hemliga GCHQ.

The Guardian konstaterar nu att de tyska, franska och spanska regeringarna har reagerat ilsket på hur USA:s underrättelsetjänst NSA, med benägen hjälp av GCHQ, övervakat tiotals miljoner medborgare i dessa länder, medan Sverige hittills varit relativt tystlåtet.

 

Ull35f49B

 

-

Annonser

8 svar to “1 nov”

 1. abcabcblogg Says:

  Att etablissemanget inte vill ha ett bank run är självklart. Intressant är om man tänker på det hur systemet är uppbyggt. Man har instutitioner som inte ligger under demokratiets kontroll, utan insyn då media är styrd. Eller privat ägd och marknad har köpkraft. Dvs skriver du om fel saker. Då säljer man inga annonser + skriver man ”riktigt” så får man ”belönning”:). Istället så har man ”akademiker” och kontrollorgan som ska veta bättre i demokratiets namn. Allt detta i en tid när en samhälls struktur ändras. Storföretag och en annan spelplan.
  En kommentar till artikeln om makt fördelning:
  ”It’s interesting that only ONE of the top 50 appears to have any connection with real production – China Petrochem. All the rest are, as far as one can tell, just a bunch of money launderers.

  There may be a few issues with this analysis but it tends to confirm what most of the world thinks is wrong with unfettered global capitalism – the vast majority of people are working their fingers to the bone to vastly increase the wealth of a tiny minority.

  Global capitalism, as it currently stands, does not work for the benefit of humanity as a whole – indeed, if one were to look at the record of this top 50 on the environment and climate change, it would rapidly become obvious that it actually works contrary to the interests of humanity.

  Something need to change and, sadly, it will likely be the fall of democracy before the emergence of socially responsible form of global capitalism.”

  ” vs http://www.newscientist.com/article/mg21228354.500-revealed–the-capitalist-network-that-runs-the-world.html#.UnANmHPKyUn

  Sant men låt oss hoppas att vi kan se till att det inte blir så…..

 2. abcabcblogg Says:

  Det här är ett skämt!!!! Lite bisarr humor. Kanske Fragging blir populärt. Den vanliga ”gången” i situationer som denna är… Sverige går konk. Elit ++ desperata när något parti skriker jubelår:). Folk forsvinner, någon ger tillbaks. Skillnad numer är att folk har tillgång till info. Dårlig moral på golvet med andra ord. Dvs Fragging kanske blir en faktor..

  http://home.mweb.co.za/re/redcap/vietcrim.htm

  Som sagt lite bisarr humor. Vi har inte sjunkit så lågt hoppas jag och vi är eller går tillbaka till ett land där alla hjälper varandra inte skadar varandra.

  Konsekvenser av vad vi gör nu… Finns ingen senare statistik:) Varför då? Hur kan det komma sig……
  http://money.cnn.com/2013/09/18/news/economy/financial-crisis-suicide/

 3. abcabcblogg Says:

  ”livstidspolitiker” var på ett parti möte. Trevliga människor. Men iaktagelse efter min begränsade efarenhet. I politik så är sosialt kunnade viktigt helt naturligt. Nätverksbygging, kommunikation mm. Av de politker som jag har träffat så är det sosialt kunniga människor. Problemet kan vara att socialt ”duktiga” människor kan i viss grad konkurrera ut fagduktiga människor i hirakien i för stor grad. Där jag var föreslog jag att de skulle ha ett forum för interna debatt artiklar samt en hemsida/nyhetsblogg som denna (interaktiv) för olika media nyheter. 1. Skapar intresse för partiet och partiet får en bättre plattform och kommunisera ifrån + ger en bättre mångfald i media.
  2. Skapar mer demokrati och folk med att med goda ideer skulle få litt kred även om de inte var politiker ämne.

  Var ingen populär ide i sum efter den responsen jag fick. Lite synd menar jag. Åsikt då:)

  • Stan Says:

   ”Socialt duktiga”, ja om man ser till toppen i rikspolitiken så handlar det till stor del om att vara en bra bedragare. Att försöka hålla skenet uppe av att man jobbar i landets och befolkningens intresse, samtidigt som man lyder order från högre ort och säljer ut landet.
   Om det är ett nytt parti det handlar om så tycker jag också att man ska ha en blogg där aktuella händelser tas upp och diskuteras, absolut.

   • abcabcblogg Says:

    Ja, det här är en svindel av gigant format. Systemet är byggt fel och helt korrupt samtidigt som globlaisering resulterar i en verld med lik kunnskap mm. Dvs festen är slut för vest verlden. Blir helt kaos här med. Men jag tror att det är bäst och jobba politiskt och pröva och förändra systemet + sprida info. Men efter min erfaring så måste vi gå i konkurs först och då kanske vi vaknar:) Man får göra det man kan. Bra blogg föresten.

    Albert var en klok man:)
    ”The world is a dangerous place to live; not because of the people who are evil, but because of the people who don’t do anything about it.”

    Albert Einstein

    Read more at http://www.brainyquote.com/quotes/quotes/a/alberteins143096.html#4odE7eprK5tx0Ug1.99

 4. abcabcblogg Says:

  Polis vs Polis:), bara början. IMF spår 40% ned i bostadspriser minst i sv. DVS Ponzi svindeln brister och där stannar det. Vad sker i Sverige när det sker:)

  http://www.reuters.com/article/2012/09/06/us-greece-police-idUSBRE8850IW20120906

  • Stan Says:

   Det är frågan, vad som händer här när bubblan brister. Ca 2 800 miljarder är den privata skuldsättningen tror jag. Vi hade ju en krasch här i början av 90-talet, man kan nog räkna med något liknande, fast värre.
   Det är hög tid att lägga fram förslag till riktiga lösningar på detta eländiga privata banksystem.
   Och det är inte så illa, några miljöpartister har lämnat en motion till riksdagen om ett sundare penningsystem, jag hittar inte länken just nu.


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

«

»