dags att agera!

gp.se, John Näsman – Vinst i stället för lön sänker den offentliga sektorn

Enligt Lönesänkarna skulle en Scaniaarbetare som i dag tjänar 23 000 kronor i månaden i stället ha haft 34 000 kronor, om förhållandet mellan vinst och lön återställts till 1980 års nivå. Det motsvarar med råge sex timmars arbetsdag med bibehållna 23 000 kronor. Vad det skulle göra med kostnaderna för a-kassa, bostadsbidrag, försörjningsstöd och så vidare kan någon säkert räkna på. Vad det motsvarande suget efter arbetskraft skulle göra med framtidstron hos dagen unga, inte minst i förorterna, det kan var och en fundera på.

Programmet Lönesänkarna på youtube – http://www.youtube.com/watch?v=VF__jA7GUhY

Vi skulle lätt kunnat ha 3-dagars arbetsvecka med bibehållen standard och ett avskaffande av mer fritid som ett problem! Det som sker i samhället sker inte av sig själv som någon sorts naturlag, vi och vårt land är utsatta för en attack, och fienden håller de vi tror representerar oss och arbetar i vårt intresse som gisslan!

Julie Hyland – The EU and the Attack on European Workers’ Wages

Where Greece goes, the rest of Europe follows in a never-ending race to the bottom.
This historic shift in relations between capital and labour underscores the crisis of leadership in the working class. The trade unions and the rest of the old “labour” organisations function as the primary mechanisms for enforcing the diktats of international capital.

Whether in Greece, France, Spain or the UK, the trade unions at the most organise toothless protests, while entering into agreements with the employers and their respective governments to slash workers’ living standards in order to boost the “competitiveness”—i.e., profits—of the corporations and the fortunes of the super-rich. Everywhere the social democratic parties are officially committed to austerity.

Ännu en artikel som visar att gränsen för det acceptabla är passerad för länge sen. Hur hade reaktionen blivit på en sådan rubrik för 20 år sedan!?
svd.se 28 juli – Forskning: Demokrati inte bra för ekonomin

Demokrati må vara att föredra ur människorättslig synpunkt – men det är inte självklart det bästa för ekonomin. En ny rapport från IMF konstaterar att ett demokratiskt system kan ha tydligt negativ påverkan för ett lands ekonomiska utveckling, skriver The Economist.

”för ekonomin”, dvs för det privatkontrollerade penningsystemet som tillåter ett litet fåtal att sko sig på flertalets bekostnad med hjälp av bedrägerimetoder, bankirerna är viktigare än landets befolkning!
Dessutom kan man diskutera vad man menar med ”demokrati”, den ordning vi har i vårt land har utvecklats till en grotesk karikatyr över något som skulle kunna liknas vid ett land som styrs i en upplyst befolknings intresse.

I’m not here to tell you things are bad, Everybody knows things are bad..

dn.se – Var tredje barnmorska på väg bli utbränd (man har glömt ett ”att” i rubriken där)
di .se – Riskkapitalister plockar ut miljard ur vårdjätten
newsvoice.se – Pelle Mattisson och Magdalena Kock döljer slavlöner – Stampen Media Group

Stampenföretaget S-Post hade satt i system att utnyttja nödställda asylsökande och invandrare sökande efter permanent arbetstillstånd. Runt 90% av de anställda som delade ut post var afrikaner, enligt en källa på S-Post och timlönen kunde landa på blott 20 kronor, före skatt.

Jag påminner igen om (pdf) boken som finns till gratis nedladdning från nyaekonomiskasystemet.se – Kapitalismen avslöjad! Den gigantiska bankbluffen – ett enastående politiskt och ekonomiskt bedrägeri
Läs den! Och sprid den till så många som möjligt.

 

cost n

-

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: