TTIP måste stoppas

Få saker är nog viktigare än att hålla koll på och försöka stoppa det nya sk handelsavtal mellan USA och EU som de korrupta politikerna i hemlighet försöker driva igenom, TTIP. Troligen något liknande det som är på gång mellan USA och asiatiska länder.
The Trans-Pacific Partnership is not about free trade. It’s a corporate coup d’etat–against us!

Lori Wallach, director of Public Citizen’s superb research and activist group, Global Trade Watch, correctly calls the Trans-Pacific Partnership ”a corporate coup d’etat.” Indeed, nations that join must conform their laws and rules to TPP’s strictures, effectively supplanting US sovereignty and cancelling our people’s right to be self-governing. Worse, it creates virtually permanent corporate rule over us..

Det är sådant här som de äckliga knähundsmedierna brukar beskriva som att ”EU kan få nytt frihandelsavtal med USA”, som beräknas skapa så och så många nya jobb, osv!
Den svenska Quisling-regimen tycks vara pådrivande för det här avtalet – sverigesradio.se – ”Att Sverige driver frihandelsfrågorna hårt inom EU, inför förhandlingarna om ett transatlantiskt frihandelsavtal, är något som uppskattas av amerikanarna.”
I den amerikanska artikeln talas det t.ex. om att företagen ska få rätt att stämma länder som inför lagar som de menar kan vara hinder för deras vinster, som märkning av vilka livsmedel som innehåller GMO.
Ett land får inte ha striktare regler än andra vad gäller tillsatser och annat i livsmedel, det kan kallas handelshinder!
Finansregleringar som Tobin-skatt (en liten avgift på finansiell handel och spekulation, som bl.a. Webster Tarpley förespråkar) får inte införas, inte heller Glass-Steagall-lagen som skulle separera bankernas samhällsnyttiga verksamhet från casino-delen.
Ökad internetövervakning, mm, mm!
Detta försöker alltså de av finans-gangstrarna köpta ”politikerna” hålla hemligt och genomföra i smyg. Bara det borde vara åtalbart!
När nu Obama ska komma på besök till Sverige borde vi kräva av honom att han tar med sig till USA de politiker som hans herrar har köpt! Bildt/Reinfeldt och de andra allianspartiledarna och Stefan Lövfén t.ex.

Jon Weman i Fria Tidningen – Storföretagsintressen främst i transatlantiskt frihandelsavtal

Kritik har också riktats mot hemlighetsmakeriet kring förhandlingarna. EU-kommissionens förhandlingsmandat är inte offentligt (men har läckt ut), och vilka som ingår i den expertgruppen som förberett den europeiska förhandlingspositionen är hemligt – tankesmedjan Corporate Europe Observatory fick på förfrågan om det senare svaret uppgiften att det ”inte finns i något dokument”. Av amerikanska handlingar som blivit offentliga framgår dock att expertgrupperna på bägge sidor domineras stort av näringslivsrepresentanter.

Christian Engström, Piratpartiet, i maj – Hemlighetsmakeriet från ACTA fortsätter i TTIP
slate.com – Getting in Bed With Europe, The biggest trade deal of all time is being negotiated and nobody’s paying attention.

Se också mitt inlägg den 20 juni om detta

-

>

Annonser

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s