intressant bok

En ny intressant bok har dykt upp, som finns för gratis nedladddning. Bättre sommarläsning är nog svår att hitta, jag har bara läst inledningen men det låter klart lovande.
nyaekonomiskasystemet.se – Kapitalismen avslöjad! Den gigantiska bankbluffen – ett enastående politiskt och ekonomiskt bedrägeri

I min trilogi får du veta hur mänskligheten har lurats under århundraden av bankvärlden in i en fälla som denna mänsklighet inte kan ta sig ur utan hjälp. Alla, från enskilda individer till hela nationer, är i klorna på banksystemet och en kapitalistisk ekonomi som är helt onödig, ja, rent destruktiv.

Jag visar på vägen ut ur detta underminerande ekonomiska system, och hur man bygger upp ekonomier där alla har tillgång till pengar i en sann demokratisk anda, alla till gagn.

utdrag ur boken:

Det stora politiska och ekonomiska bedrägeriet handlar om att våra politiker i sitt samarbete med banksystemet inte berättar för människor i gemen att det pågår ett gigantisk samhälleligt pyramidspel, i vilket samhällets invånare cyniskt utnyttjas på ett absolut brutalt och hänsynslöst sätt i både hög- och lågkonjunkturer. Nämnda pyramidspel är byggt på det som är hela banksystemets livsnerv, nämligen utlåning av pengar mot ränta. Både juridiska kontraktsbrott och pyramidspel är som du säkert känner till allvarliga lagbrott. Ändå tillåts de båda här anförda lagbrotten pågå med höga politikers goda minne, som om allt är helt i sin ordning. Och inte nog med det – politikerkåren har legaliserat båda lagbrotten som “godkända” lagbrott genom en speciell lagstiftning, som successivt har kommit på plats under de senaste 400 åren i Sverige.

På så sätt har en situation uppstått där staten och bankväsende i nära samarbete med varandra inte lyder under de lagar som övriga människor i samhället har att anpassa sig till och lyda under avseende en rad mycket känsliga lagar som har med falskmynteri, urkundsförfalskning och stöld i stor samhällsskala att göra. I Amerika är denna mörkläggning förhållandevis lätt att genomskåda för en konstitutionell logiker. Här i Sverige är det stora bedrägeriet mer väl dolt men ändå
fullt möjligt att avslöja. Andra nationer har alla sin unika historia. Genom att kalla de juridiska kontraktsbrotten och pyramidspelet för något helt annat än vad de i verkligheten är, mörkläggs den sanktionerade brottsligheten, varpå den inte syns eller blir uppenbar. Den vita kaninen och myntet bakom örat har plötsligt trollats bort. De juridiska kontraktsbrotten mörkläggs genom att i lagstiftningen kallas för legitima skuldbrev. Pyramidspelet mörkläggs genom att i lagstiftningen kallas för bankers legitima penningutlåning mot ränta. Så ser det yttersta skalet ut i det stora lökformade bedrägeriet.

-

Publicerat i ekonomi. 4 Comments »

4 svar to “intressant bok”

 1. bergfalken Says:

  STOPP….JAG VILL INTE VETA MER……

  • Stan Says:

   OK, men då tar vi ett till citat ur boken, ett mer positivt!
   ” Om vi, alla samhällsmedborgare, till fullo förstod innebörden av dessa tre frågor,
   och gemensamt sedan valde att besvara dem osjälviskt och på rätt sätt, skulle vi, om
   jag tar Sverige som exempel, inom loppet av endast timmar kunna avskaffa hela vårt
   skattesystem och hela vår arbetslöshet. Med andra ord skulle vi kunna införa noll
   procent i skatter och ändå uppnå noll procent arbetslöshet på bara några timmar. Och
   då skall du veta att jag är vid mina sinnens fulla bruk, är absolut seriös, och inte
   överdriver, när jag påstår den saken. När du har läst färdigt min bok, kommer du att
   logiskt förstå grunden för mitt häpnadsväckande uttalande.”

 2. Wikström Says:

  Boken är en fruktansvärd uppgörelse med det finansiella systemet, våra politiker och de krafter som styr allt och alla bakom våra ryggar. Detta borde vara en obligatorisk läsning för envar i dessa tider så att medvetandet om hur det är och hur det kunde vara om systemet krossas. Jag tvivlar inte på det som författaren lägger fram då jag kommit fram till samma slutsatser dock inte lika noggrant forskat som i detta verk. Ettmycket betydelsefullt verk som MÅSTE spridas för att väcka fotfolket.

  • Stan Says:

   Just så!
   Jag är inte säker på att han har en korrekt uppfattning om alla detaljer, men helhetsbilden och slutsatserna stämmer säkert. Har inte läst hela första delen ännu, men inser han t.ex. att lån som betalas av (skulder som amorteras) upphör att finnas, ingår alltså inte längre i det som kallas penningmängden?
   Och sen säger han att de flesta tror att banker lånar ut pengar ur sin egen förmögenhet, den bild som vi numera matas med är väl snarare att banker lånar upp pengar till en lägre ränta och hyr ut till en högre ränta. Men det är nog inte heller korrekt – http://parasitstopp.wordpress.com/2013/06/26/bankerna-finansierar-inte-bostadslan-med-upplaning/


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

«

%d bloggare gillar detta: