31 maj

UPPDATERING

Några länkar till med anknytning till ämnena i detta inlägg –

Hur kunde Socialdemokraterna rösta ja till ytterligare gratis utnyttjande av arbetslösa?

Idag beräknas nästan hälften av samtliga som lever på försörjningsstöd har enbart arbetslöshet som orsak. Det är också troligt att den markanta ökningen av personer som behöver ekonomiskt bistånd för att försörja sig beror på att den försämrade ersättningsnivån i a-kassan inte ger en skälig levnadsnivå.

80% av bankernas skuldslavar består av bostads”ägare” som hyr bankernas skulder

Skapar banker verkligen pengar? Vad säger Riksbanken?

Reservkraften på Forsmark borde ha startat

Den incident som i går inträffade vid Forsmarks kärnkraftverk och som klassas som allvarlig, då reservströmmen på reaktor 3 inte gick i gång vid ett strömavbrott, berodde på en konstruktionsbrist som var okänd för Forsmark.

slut på uppdateringen ________________________________

Ytterligare steg tillbaka i utvecklingen i överhetens angrepp mot medborgarna!
Straffas skall den som redan ligger – Riksdagen inför slavarbete igen

I all tystnad klubbar riksdagen beslut om att en som emottar försörjningsstöd från 1 juli skall vara skyldig att utföra vilka uppgifter som helst som socialtjänsten bestämmer.
Det kan vara att städa åt socialchefen, hämta tjänstemannens barn på dagis. Rensa gräs i parken eller varför inte gräva en grop på förmiddagen och skotta igen den på eftermiddagen, allt till den facila ersättningen av 140 kr/dagen eller 17,50/timmen. I bästa fall, för fortfarande gäller att du inte äger något, inte gömt en 50-lapp från månaden innan. Ätit några mål mat hos mamma eller vänner. Inte fått några extra kläder gratis.

Försörjningsstödet är den sista utvägen i förnedringsskalan, där du skall som medborgare bevisa vilken värdelös, lat och samhällsfientlig medborgare du är. Det förutsätts ju att du lever enbart för att utnyttja din hårt arbetande grannes skatt. Det förutsätts att ditt största intresse är att lura samhället på 140 kr/dag och leva som en riktig slösare.

Tillbaka till fattigvårdenSocialkontoret blir arbetsförmedling

* * *

För de som tror att den katastrof som inträffat i många andra länder (Grekland, Spanien, Portugal, Italien, Irland, Cypern…) inte kan hända här – sverigesradio.se

IMF, Internationella valutafonden, anser att de svenska hushållens stora skulder medför så stora risker att det kan bli nödvändigt att införa amorteringskrav på nya bolån.

Om man tänker tillbaka ett par decennier, vem trodde att man skulle få uppleva något som det här! sverigesradio.se

Socialdemokraterna och Miljöpartiet är överens om att införa en lag som tvingar skolbolag att ha utbildning som huvudsyfte i stället för vinst.

Om apoteken efter privatiseringen – sverigesradio.se

Efter att det statliga monopolet på apoteken avslutades den 1 juli 2009, har läkemedelsrådgivning till kunderna blivit sämre. Det säger Statskontoret i en rapport.

Rapporten visar att många anställda inom apoteken upplever att de inte får tillräcklig vidareutbildning och känner att de saknar kunskap om bland annat nya läkemedel som kommer ut på marknaden.

Det här då –sverigesradio.se

En av reaktorerna på kärnkraftverket Forsmark drabbades under torsdagen av ett strömavbrott. Felet klassas som den allvarligaste typen, enligt Strålsäkerhetsmyndighetens tregradiga skala.

-

>

Annonser

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s