15 maj

Det är nog få som inser hur skakigt läget är för det rådande ekonomiska systemet. En viktig artikel från larouche.se – Finansoligarkins Cypernmodell

Det är bäst att titta riktigt noga på vad som hände på Cypern, för det som hände med bankkontona där kan när som helst hända i en bank nära dig. Det som hände var nämligen en testkörning av den nya bankräddningspolitiken för hela EU.

Cypernmodellen motiveras med argumentet att bankerna måste räddas för att inte betalningssystemet och ekonomin skall drabbas. Men hallå, betalningssystemet slogs just sönder på Cypern. Företagen kan inte använda sina konton eftersom pengarna antingen beslagtogs eller begränsades. Folk vill inte se sina besparingar gå upp i rök och slutar använda sina bankkonton. Det blir kontanthandel i stället, eller i en del fall en organiserad byteshandel med lokala ”valutor”.

Nu handlar bankstödspolitiken om ren stöld, som inte ens är kapitalism utan finansiell fascism, där staten används som verktyg för att stjäla från medborgarna och slå sönder produktionsapparaten för alla, för att ge till storbanker, som beskyddas av den legala och finansiella makten. Detta är vad det anglo-holländska globaliserade finanssystemet genomdriver just nu mitt framför våra näsor.

Dina pengar på banken är inte dina längre. De ingår i bankens riskkapital och kan när som helst beslagtas av banken för att betala förluster till dem som har adlats till att kallas ”systemviktiga”. Glöm dina klagomål på bankernas ständigt höjda avgifter, låga ränta på bankkontot och höga ränta på bolånen. Nu skall dina pengar kunna stjälas för att hålla uppe bankernas vinster, direktörsbonusar och spekulation.

Missa inte heller den här artikeln från samma sida – Atombomber över Cypern

Kristos Patsalides, cypriotiska Finansministeriets ständige sekreterare, har talat ut och fördömer nu Trojkan (EU-ECB-IMF) som ”ockupationsstyrkor” som släppt den moraliska motsvarigheten till en atombomb över Cypern. På frågan om bankernas kontostölder är förenligt med deras rättigheter svarade han: ”När man har med ockupationsstyrkor att göra kommer mänskliga rättigheter inte på tal. De slog sönder ett ekonomiskt system som fungerade. Visst, vi hade våra tillkortakommanden, men straffets omfattning är vida större än problemets storlek.”

En total attack mot den västerländska civilisationen genomdrivs i finanskrisens namn. Medelhavsländerna Cypern, Grekland, Italien, Spanien och Portugal krossas nu av en finansiell ångvält.

Och så dagens anledning till att regimen som sitter vid makten i vårt land omedelbart måste avgå!
Apotek såldes till riskbolag – sålde vidare med jättevinst

Statliga apotek såldes billigt till Wallenbergarnas riskkapitalbolag.
Nu säljer de vidare med jättevinst, enligt Dagens industri.

Hösten 2009 avreglerades apoteksmarknaden och statliga Apoteket AB började sälja hundratals fysiska apotek till privata bolag.
En liten bit av apotekskakan har blivit en av de lönsammaste. 27 apotek i södra Sverige såldes till Wallenbergfamiljens riskkapitalbolag IGC och Priveq.
Då var priset 225 miljoner kronor, enligt Dagens industris källor.
Försäljningen genomfördes tillsammans med bindande avtal om att de nya ägarna skulle äga apoteken i minst tre år.
Strax efter att den treåriga tidsfristen gick ut har de nya ägarna sålt de 24 Vårdapoteken till Apoteket hjärtat.
Nu är priset 600 miljoner kronor, enligt Dagens industris källor. Vilket innebär en årlig avkastning på nästan 40 procent.

arbeitn

-

Publicerat i ekonomi, EU. Leave a Comment »

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: