7 maj

Det verkar som att det övergripande målet för den regim som sitter vid makten i vårt land är att förstöra så mycket som möjligt, trycka ner de med svagast ställning på arbetsmarkanden och skänka bort våra gemensamma tillgångar!
Inte nog med att man dumpar arbetarnas värde och lönerna genom en uppsjö av lönebidrag av olika slag åt arbetsgivarna, och osannolika förnedrande påfund som Fas 3, man klarar inte ens av att erbjuda utbildning åt folk så att inte den situation som beskrivs i nedanstående inlägg ska behöva uppstå!
sverigesradio.se – Svårt för företag att hitta lämplig personal

Trots den höga arbetslösheten finns det företag som inte hittar den personal de behöver

Att det är svårt att rekrytera märks i många hantverksyrken. Låssmeder, trädgårdsanläggare, däckspecialister och golvläggare är exempel på bristyrken.

Carl Norberg – Att vara lik

Att regeringen, den Svenska Riksbanken, medierna och en mängd finansiella institutioner numera bryter mot ett flertal olika lagar i fråga om bedrägeri och egendomsförvaltning, detta för att lura befolkningen, ryms fortfarande inom ramarna för att vara en godtagbar och accepterad självklarhet, dock för allt färre individer inte bara i Sverige utan även runt om i världen.

Sedan grundandet av exempelvis husen Wallenberg, Rothschild och Morgan under 1800 och 1900-talen så har respektive banker och bankirer successivt antagit rollen som finansiärer till regeringar, vilka befinner sig placerade i en position av förpliktelser i form av skuld mot sina finansiärer. Lagar och regler skapas därför mer påverkade av de intressen som bankirerna har, än av allmänintresset. Detta är den grundläggande konflikten som undergräver möjligheten till verklig demokrati i vår värld. Det är inte fråga om vem som kan få flest röster – det är en fråga om vem som har mest pengar och det har givetvis den som äger kontroll över skapandeprocessen.

Dessa bankdynastier (och människor med mest pengar som styr dynastierna) har givit upphov till en hel subkulturell-ras av människor vilka kännetecknas av en övertygelse om sin överlägsna intellektuella kapacitet, och rätt till att agera
utanför samhällets lagar, vilket alltså inte sällan förstärks av regeringar som är skyldiga att hjälpa och lyda dem som gäldenärer. Detta har resulterat i en situation där hela den globala ekonomiska motorn kontrolleras av dessa mycket rika och mäktiga dynastier, som nu intensivt samverkar dagligen, för att manipulera marknaden till sin egen fördel, på bekostnad av resten av världens befolkning.

Jon Weman i Fria Tidningen – Tillbaka till fattigvården

En grundläggande förändring i det svenska välfärdssystemet håller på att genomföras utan större debatt. Socialbidraget, tidigare avsett som ett sista skyddsnät för människor i ekonomiska nödsituationer, har blivit en alternativ arbetslöshetsföräkring och en alternativ sjukpenning för allt större grupper. Samtidigt har ett nytt system av arbetsmarknadsåtgärder växt fram utan central översyn, utan utvärdering och med tveksamt lagstöd.

schlaug.se – Enda skälet till att inte starta ett nytt parti är att jag varit med om det en gång förut

Enda skälet till att inte starta ett nytt politiskt parti är jag en gång varit med om det. Och därmed vet vad det innebär.
Det är så jag tänker när jag förvånas, förundras och till slut blir förbannad på hur partiledardebatten igår malde på i den mentalt undermåliga och politiskt inskränkta lilla burk där svenska politiker och dess journalistfölje befinner sig.
Låt mig ta grunderna en gång till: Vi bor i ett land vars ekonomiska tillväxt de senaste tio åren blivit möjligt genom att vi alla lånat allt mer pengar för att konsumera på ett sätt som inte planeten klarar av.
Vi har en skuld till planeten, en skuld till långivarna, en skuld till våra barn.
Vi lever på krita. Men de politiska partierna vill inte dra några slutsatser av detta. De tror att ”väljarna”, det vill säga människor, inte vill höra det. De tror att människor, inte minst från medelklassen, är så dumma att de inte kan tänka sig att rösta på ett parti som säger som det är.

Därför tiger de om att tillväxtsamhället är kört. De är rädda för att väljare skräms över tanken. De tror inte att människor förmår se att utveckling kan vara något större än tillväxt.
De förstår inte ens att det är människors strävan efter bättre liv som gett oss allt det goda vi idag har. Det är inte tillväxten i sig som gett oss bättre liv. Den har blivit en följd av vår strävan efter bättre liv.

De förstår inte att vi i varje tidevarv måste fråga oss vad som är bättre liv. Svaret är förvisso olika för varje enskild människa, men svaret är i grunden baserat på i vilket skede av samhällsevolutionen vi befinner oss. Det som tidigare gav bättre liv var intimt förknippat med materiell och ekonomisk tillväxt. Idag kan bättre liv mycket väl vara något helt annat: mindre stress, mer fri tid, mer kultur, mer social närvaro. Sådant som inte med automatik leder till ekonomisk tillväxt. Men till bättre liv.

dagensarena.se – Kent Werne: Hur länge överlever privatiseringsmyten?

Privatiseringspolitiken bäddar för mångmiljonklipp, men också för oligopol. Kent Werne undrar var de ljuva drömmarna om mångfald blev av.

newsvoice.se – Hemlig vaccinrapport om Pandemrix kan bli offentlig tack vare journalist


-

>

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

«

»