Nato-kampanjen

Lite uppföljning av förra inlägget.

schlaug.se – Grotesk krigshets för att få in Sverige i Nato

SvD lanserade – under krigsrubriken Ryskt flyg övade anfall mot Sverige – idén om att ryska plan övade reella anfall mot svenska mål. Sedan använder man, på nätet, begreppet ”ryska attacker” för att hetsa lite till när man ändå håller på.

8dagar.com – Varför övar Ryssland mot Sverige?

Anders Ferm, mångårig Palmemedarbetare, sa på ett möte nyligen: ”ÖB säger att Sverige bara kan försvaras en vecka; två dagar om Ryssland anfaller… Men neutralitetspolitiken har klarat freden i över 10 400 veckor”.
Allt oftare figurerar Sveriges namn i olika Nato-övningar, trots att vi formellt inte är med i Nato. Senast 19 april hette det i ett Nato-telegram att en övning utförts över ”Baltikum och Skandinavien”.

”Den fjortonde utbildningsmanövern i Östersjöregionen (BRTE XIV) ägde rum den 16 och 17 april 2013 i luftrummet över Baltikum, Sverige och Polen för att vässa kompetensen hos flygpersonal och flygledare att svara på oväntade händelser i Alliansens luftrum.”, hette det.

aftonbladet.se – FP-politiker kräver Natomedlemskap

Efter den ryska flygplansövningen: Nu höjs folkpartistiska röster om ett svenskt Natomedlemskap.

larouche.se – EAP: Nej till svensk NATO-anslutning

För det första ökar sannolikheten att hamna i krig med Ryssland om vi går med i NATO. Kampanjen från liberalerna är i sig ett problem i det här hänseendet.
För det andra är det vår anpassning till NATO:s anfallssystem och kolonialkrig som lett till att Sverige inte har något försvar alls. Man har förvisso prioriterat flyget, men det är inte bara flyget som avgör om vi kan ha en totalförsvarskapacitet.
För det tredje är det vår anslutning till det ekonomiska system som NATO:s enda uppgift nu är att försvara som lett till att vi inte ”har råd” med det försvar som vi tidigare hade råd med.

Här är det viktigt att förstå att Reinfeldt har fel när han menar att det handlar om prioriteringar. Vi hade råd med försvar och välfärd tidigare, nu har vi inte råd med något av dem. Det beror på just det ekonomiska system som NATO och Sverige är ute i världen och försvarar genom att anfalla länder och försöka få bland annat Ryssland att underkasta sig. Detta vore den enda tänkbara anledningen till en konflikt med Ryssland i dag, vår koppling till NATO och paktens ensidiga syn på folkrätt, vilken ger väst rätt att anfalla fast ingen annan får göra det.

-

Annonser

Ett svar to “Nato-kampanjen”


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s