mer om hoten mot Nordkorea

Som jag skrev i ett inlägg om Nordkorea nyligen, tack och lov att vi har tillgång till fria medier via internet, ett par värdefulla inlägg.
US actions on Korean peninsula aimed at encircling China, Russia: Mike Billington

.. you have to look at this in the broader context. The greatest global financial breakdown crisis in the history of the Western civilization, an open confrontation being forced on Russia and China over the regime change policy being advanced by Obama working openly with al-Qaeda, the Saudi-backed al-Qaeda forces throughout the Middle East and potentially now moving into the Asia with the same belligerence.

nyhetsbanken.se – USA övar kärnvapenangrepp

Läget på Koreahalvön är just nu mycket spänt. Krigsrisken är överhängande. Västvärldens massmedia driver en intensiv kampanj mot Nordkorea, som utmålas som hotfullt och oberäkneligt. Men vem är det egentligen som hotar med krig och kärnvapen?

I själva verket är den hotfulla situationen på Koreahalvön helt och hållet framdriven av USA, som vill sabotera försöken till dialog och avspänning mellan norra och södra Korea för att motivera kontrollen över Sydkorea och Japan och den militära alliansen med dessa länder och trappa upp sin militära närvaro i Stilla Havsområdet.

En artikel till som ganska väl beskriver de verkliga förhållandena.
Jan Myrdal – Freden och den koreanska atombomben

Om Demokratiska Folkrepubliken Koreas ledning inte valt att utveckla ett eget kärnvapen, då hade landet drabbats av samma fruktansvärda öde som Irak och Libyen. Det skriver Jan Myrdal i en kommentar till utvecklingen på koreanska halvön.

nyhetsbanken.se – Vad nordkoreanerna tänker

Just hemkommen från en resa nu sent i mars till Nordkorea tillsammans med 45 andra, då jag hade jag tillfälle att diskutera med våra koreanska guider och lyssna till deras initierade synpunkter på den nuvarande situationen. Jag kan bara minnas en röst från Nordkorea som synts på sistone i våra dominerande medier; då Dennis Rodman återvände med ett meddelande från nytillträdde president Kim Jong-un. Budskapet var: ”Jag vill inte ha krig, kontakta mig.” Nobels fredspristagare president Obama vägrade acceptera inbjudan och föredrog att eskalera hotet om ett regionalt kärnvapenkrig. Jag intervjuade mina koreanska guider i syfte att framföra deras synpunkter till det amerikanska folket.
. . .
Vi har vant oss hantera USA:s sanktioner alltsedan 1945. Vårt folk anser att sanktionerna är ett exempel på dubbel standard och ett missbruk av FN:s säkerhetsråd. De har inget berättigande. Sanktioner tillämpas på grund av våra bombtester och satellituppskjutningar.
Sedan andra världskriget har världen haft 9000 större raket- satellituppskjutningar. Fyra Nordkoreanska. Det har varit 2000 kärnvapenprov, 3 av Nordkorea. Men FN har aldrig infört sanktioner mot något annat land för detta, bara Nordkorea.
Detta är dubbelmoral av FN. Det är ett missbruk av FN: s säkerhetsråd av USA. Andra länder med amerikanska marionettregeringar går med på detta.

Deras sanktioner hotar alla länder som handlar med Nordkorea då de tvingas välja vem de vill handla med, Nordkorea eller andra länder. Vår handel sker nu egentligen bara med Kina.

Ynkligheten, uselheten och lågheten hos de kontrollerade medierna behöver väl knappast ens kommenteras!
AB – Varningen: De slår till i dag – Josefin Lundh heter ”journalisten” som satt sitt namn under det inlägget, stackars människa, hur kunde det gå så illa för henne.

-

Annonser

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s