fas 3

Citerar från facebook….

Just nu är 33 766 personer inskrivna i FAS 3 . 33.766 personer x 5.000 kr. Det blir 168.830.000 kr per månad som staten mutar arbetsgivare med för att ta emot arbetskraft. BETALD arbetskraft!!!
Kan bara säga fy fan om detta. Dessa pengarna hade vi behövt inom sjukvården,förskola och äldreomsorg med mera. Detta är hemskt.

reinfas3

Nike Markelius – ”Tonen i brevet är hotfull. Nu är jag kallad.” Den absurda arbetslinjen

fasorna.blogspot.sefasan.svenskablogg.se

Arbetet som kollektiv lögn

I en polemisk debattartikel i Talouselämä skriver Reima Suomi, professor i systemvetenskap vid Åbo handelshögskola, att det är en stor lögn att det behövs mera arbete i en framgångsrik ekonomi.

Det finns inget egenvärde i att arbeta, i synnerhet inte med det onödiga arbete som syftar till meningslös konsumtion utan något verkligt behov. Det är inte arbete utan värde som behövs. Ju mindre arbete som behövs för att åstadkomma ett värde i form av produkter eller tjänster desto bättre är det.
En effektiv användning av resurserna kallas produktivitet. Frukterna av produktiviteten kan inte fördelas utgående från den mängd arbete individen gör. Något slag av medborgarlön kunde vara en lösning, anser Reima Suomi.

-

Annonser

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

«

»