bankabsurditeter

Idag kommer en ny rapport om de 4 storbankernas vinster förra året. Det är som vanligt, ca 80 miljarder brukar deras sammanlagda vinst vara, bara Nordea hade 35 miljarder i vinst förra året!
Och detta kommer en vecka efter det här beskedet – svd.se

”Riksgälden fixar Riksbankens begäran om att stärka valutareserven med 100 miljarder kronor.

Riksgälden menar dock att det är fel att ett myndighetsbeslut kan öka statsskulden med tresiffriga miljardbelopp utan tydliga ramar. Beslutsgången urholkar riksdagens kontroll över statens finanser”, skriver Riksgälden i ett pressmeddelande.

Riksgälden kommer att låna upp de 100 miljarderna för Riksbankens räkning. Upplåningen kommer att ske med hjälp av obligationer och korta värdepapper i utländsk valuta.
Därmed justeras prognosen för budgetunderskottet i ett slag upp från 56 miljarder till 156 miljarder kronor och statsskulden med lika mycket.

Privatbankernas beskyddare kräver alltså att staten skuldsätter sig (genom att låna från privatbankerna) med 100 miljarder för att vara beredd att kunna rädda privatbankerna när kraschen kommer. Snacka om att vi lever i en värld där galenskapen löpt amok. Varför i h-te kan inte bankirerna lägga undan av sina enorma vinsterna om deras verksamhet är så skakig i grunden!?

dn.se – Swedbank försvarar stora utdelningen Cervenka – Ta från de fattiga, ge till de rika

-

>

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: