nytt ekonomiskt tänkande ett måste 2

Mer på samma tema som förra inlägget, de pågående attackerna mot befolkningarna i USA och Europa, och om penningsystemet som är roten till de onödiga ekonomiska problemen.
Ylva Lundkvist i Fria Tidningen – Storbankerna tog halva produktionsökningsvärdet

Innan nyår rapporterade Ekot att bankerna var 2012 års stora börsvinnare. Inte undra på. Under bara de tre första kvartalen av året som gått hade bankerna gjort vinster om mer än 60 miljarder kronor. Men så har de också den oslagbara affärsidén, eller ska vi kalla det privilegiet, att skapa pengar och sedan ta betalt för det. Nya pengar skapas när en bank ger ut ett lån, en sanning som inte är allt för känd.

Det finns anledning att känna sig förbannad. Men det måste givetvis inte vara så här. För den som inte vill förlamas av maktlöshet är steg nummer ett att byta till Sveriges enda räntefria bank, JAK Medlemsbank.

Ett annat steg mot förändring skulle kunna vara att skriva till den riksdagspolitiker du röstade på (förutsatt att du röstade och den du röstade på kom in i riksdagen) eller till Anders Borg, Magdalena Andersson, Per Bolund eller någon annan politiker med ansvar för ekonomifrågor. Säg till dem att du tycker att nya pengar borde skapas utan räntekrav av riksbanken och sedan distribueras via riksdagen istället för dagens galet orättvisa system.

Ytterligare en god idé är att gå med i en bytesring, lokal valuta eller tidsbank. Om inte något liknande redan finns i ditt närområde så kan du starta det. Så kan känslan av att ha blivit lurad, utnyttjad och vara maktlös förbytas till en härlig känsla av kreativitet, solidaritet och jävlar anamma.

Natalia Kazmierska i Aftonbladet – Just då känns Konsums texmexhylla långt borta

”Svält i Europa” är en rubrik så overklig att man tror att det är ett gammalt andra världs­kriget-telegram man håller i.
Värst är att jag läste den för två dagar sedan.
För första gången i modern tid delar nämligen ­internationella hjälporganisationer som Röda korset ut matpaket i våra europeiska grannländer, enligt danska tidningen Politiken.
Människor riskerar nu att svälta inte bara i tredje världen, utan i Grekland och Spanien. Närmare 300 000 spanjorer är beroende av katastrofhjälp för sin överlevnad. Enligt EU ­lever över hundra miljoner européer i dag i fattigdom.
Rödakorskommitténs ­generalsekreterare Yves Daccord varnar för följderna: växande konflikter och massuppror, likt ­under ­arabiska våren i Egypten och Tunisien.

Spanish protesters surrounding parliament

athenianvoice.wordpress.com – Varför plundringen av Grekland iscensattes?

För att Globon (den planerade världsvalutan) skall kunna introduceras och tas emot väl, har det kreditfinansiella systemets, alltså de ekonomiska “självmords-bombarnas”, explosiva komponenter apterats. En oundviklig ekonomisk kris måste utnyttjas för att locka fram acceptansen för den valutan, och då måste man förbereda avstampet från en redan, sedan länge, manipulerad och kontrollerad s.k ‘fri och demokratisk nation’. Denna nation är varifrån det gamla Europa, de gamla “civilisations-verktygen”, demokrati, rättvisa, mänskliga rättigheter och de gamla ideerna om frihet, jämlikhet och solidaritet, skall begravas.

Frågan är om tillräckligt många ska hinna bli upplysta om bankbedrägeriet så att de ondsinta planerna som tas upp i föregående citat ska kunna stoppas!
”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

-

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: