video och länkar om ekonomin

Del 3 av Press TV’s dokumentär The International Banking Cartel (del 2 i inlägget 23 nov, och del 1 den 18 nov nedan). Mer intressant den här gången då man är framme i nutid.

Kan vara lämpligt att ta en titt på Scott Creightons inlägg om läget i världen och ekonomin i samband med detta – Globalism State of the Union – och fråga sig om inte den ekonomiska härdsmältan är planerad. Man visste att skuld-som-pengar-systemet inte var hållbart i längden, och makterna bakom det hade en plan för hur de skulle behålla makten.

There was a time when the global elites knew they needed a vehicle in which they could create a global economic melt-down, one large enough to entrap and then destroy the various social-democracies of Western Europe, Canada and the United States.
What they did was deregulate derivatives with the Commodity Futures Modernization Act of 2000, making it illegal to even propose regulation of the once illegal derivatives after Brooksley Borne attempted to do just that in 1998, warning of serious problems in the derivatives markets.
Then they needed to open up an opportunity for major financial houses to grow “too big too fail” so they could become at one time the both the lender and the investor of choice; bundling the future economic weapons of mass destruction that could no longer even be regulated.
Glass-Steagall was repealed in 1999 to make way for that.

Och Grekland är praktexemplet på hur krisen skulle utnyttjas för att trycka ner folk och driva utvecklingen baklänges. Ett mycket värdefullt inlägg av Kosmas Loumakis – Om de Grekiska naturtillgångarna och det Europeiska spelet bakom dem

Utan att de, av Grekiska regeringar undertecknade, avtals-bundna förutsättningarna (Memorandum 1,2 och 3) för Greklands agerande på allvar beaktas, granskas och förklaras, kan inte heller bilden av vad, eller vilka som verkligen avgör Greklands framtid förklaras på ett tillfredsställande sätt… Alla, undviker tyvär att på ett adekvat sätt belysa att,.. jag upprepar,… GREKLAND TVINGATS AVSÄGA SIG RÄTTEN TILL LANDETS SJÄLVSTYRE, SJÄLVSTÄNDIGHET OCH SUVERÄNITET P.G.A LÅN SOM INGEN VELAT GRANSKA ELLER SPECIFICERA FÖR DET GREKISKA FOLKET UNDER SNART TRE ÅR, OCH ATT DETTA ALDRIG NÅGONSIN SKETT FÖRUT I HISTORIEN UTAN KRIG… Är inte detta en kärnfråga för den Europeiska demokratin och den Europeiska rättvisan, så är det inte p.g.a. brist på fakta, utan p.g.a syretillförseln till både Demokratin och Rättvisan för närvarande stryps av Europeiska nyhetsankare och journalister. Borde inte detta i synnerhet oroa alla som påstår sig värna om demokratin och som i andra sammanhang ljuder i alla krigs-syrener för demokratin?

intressantanyheter.blog.se – Blandat från Grus och Guld, bl.a om Skuldfria pengar

AK:s medlemstidning har kommit ut igen, och i den kan man alltid hitta en del intressant om penningsystem, räntefri ekonomi och oljeberoendet. Helt enkelt väldigt annorlunda än de andra banktidningarna som ges ut. (De fristående sparbankernas kan ibland ta upp en del intressanta lokala angelägenheter, men oftast handlar det om kreditkortserbjudanden, kontantfritt samhälle o.d)
I senaste numret är det framförallt en notis som var extra upplyftande. Tydligen ska en av de tidigare styrelsemedlemmarna i JAK, Lena Nockert, lämna in en motion på nästa S-kongress som går ut på att staten ska ge ut skuldfria pengar. Saxat från texten:
“Förslaget går ut på att enbart Riksbanken ska få ge ut pengar i Sverige, och inte som nu, att Riksbanken ger ut kontanter och de kommersiella bankerna utökar penningmängden i form av elektroniska pengar…. I motionen föreslås också inrättandet av offentliga banker i Sverige.”

svd.se – Cervenka: Tillväxten – en jobbig tvångströja

Ett exempel hämtat ur verkliga livet är vårt penningsystem, som skulle kunna kallas för en digital skuldmyntfot. Alla pengar föds som lån med tillhörande ränta. Kredittillväxten de senaste decennierna formar en närmast perfekt hockeyklubba. Som av en händelse krävs en hel trunk av klubbor för att illustrera en rad andra mänskliga fenomen; förbrukningen av olja, kol, metaller, fisk, skog. Och så vidare. Allt detta brukar kallas för ekonomisk tillväxt. Den är också en förutsättning för att det monetära systemet ska hålla ihop. För att betala räntorna på gamla lån krävs hela tiden ett tillskott av nya, i en allt snabbare takt. För att åstadkomma denna tillväxt krävs i sin tur en aldrig sinande flod av olja och andra naturresurser. Som det ser ut nu kommer världsekonomin år 2100 att vara mellan femton och tjugo gånger större än idag. I en värld skapad i Microsoft Excel är detta inget problem. Men i verkligheten finns något som envisas med att inte växa alls: antalet jordklot. Det enda som tycks finnas i obegränsad mängd på planeten är den mänskliga oförmågan att förstå exponentiella kurvor och dess konsekvenser.

 

-

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s