del 2 av Press TV’s dokumentär

om The International Banking Cartel (del 1 i inlägget 18 nov nedan). Bl.a. Bill Still medverkar, kanske inte mycket nytt för den som sett t.ex. Stills Secret Of Oz, men ändå intressant att program som detta visas i en ganska stor TV-kanal.

Det här är också intressant, fler tecken på att det knakar i fogarna för The International Banking Cartel, att man så öppet vågar trotsa den heliga reservvalutan – Iran urges use of alternative currencies in global trade

Governor of the Central Bank of Iran (CBI) Mahmoud Bahmani has called for the use of local currencies in the global trade system as alternative to dominant tenders.

Speaking on the sidelines of the D-8 meeting in the Pakistani capital, Islamabad, on Thursday, Bahmani pointed to the negative impacts of fluctuations in developed economies on the developing nations and emerging markets.
Iran has taken proper measures to remove dominant currencies, particularly dollar and euro, from its foreign currency reserves as well as its international trade. [In doing this, Iran has shown that] it is possible to do trade without relying on major currencies,” he added.

Programmet om pengar och banker i SVT som det länkades till i förra inlägget finns nu på youtube.

-

Annonser
Publicerat i ekonomi. 7 Comments »

7 svar to “del 2 av Press TV’s dokumentär”

 1. DNy Says:

  Ja, absolut, det knackar i fogarna för bankirerna. Allt flera länder försöker att använda egna valutor istället för dollar och euro. Ryssland t ex (nu efter att Putin har blivit president igen) jobbar hårt för att nationalisera sin Centralbank.

  • Stan Says:

   Tror att jag läst något om att Kina och Japan kommit överens om att använda egna valutor i handeln mellan länderna? Och BRICS-länderna, Iran och Indien….
   Men det där om Ryssland, det låter intressant, har du någon länk till något om det?

   • DNy Says:

    Det finns en del information på den här sajten:
    http://nstarikov.ru/blog/20210#more-20210
    men den är på ryska.
    Det pågår nu ett arbete på att så småningom nationalisera Rysslands Centralbank,
    som i dasgläget (som de flesta Centralbanker) är underordnad Amerikas Fed.
    Det förbereds bl a lagförslag om nationaliseringen av banken samt ett lagförslag om att förbjuda ryska tjänstemän ha egendomar utomlands.

    • Stan Says:

     Är det så, att Rysslands centralbank är lika kontrollerad av västbankirerna (det som i propagandan kallas ”oberoende” riksbank!) som västländernas?
     Inte undra på att västs knähundsmedier håller på att slå knut på sig själva i sin iver att svartmåla och smutskasta Putin!

     • DNy Says:

      Ja, Rysslands centralbank kontrolleras av västbankirerna på exakt samma sätt som västreländska banker gör! Putin och pro-Putins organisationer/partier jobbar på att ändra på det, därför är det inte alls konstigt att västvärlden hatar Putin så mycket. Han vill göra Ryssland oberoende på riktigt och detta passar naturligtvis inte USA med anhang.

 2. Kerstin Says:

  Och de länder som går från dollarn kan betrakta sig som tvärsäkra framtid bomboffer.

  • Stan Says:

   Det är väl det alla amerikanska militärbaser över världen är till för, att se till att ingen försöker smita undan dollartvånget.
   Men det där måste ju dessa länder känna till, är det ett tecken på ett försvagat dollarimperium att de öppet vågar trotsa det så här?


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s