om hur pengar skapas, i mainstreammedia!

Nu är det Sveriges Televisions tur att haka på den trend som synts ett tag, att man i mainstream börjar ta en titt på vad pengar är och hur de skapas och vilka konsekvenser det får!
Programmet som sändes igår kan ses på svtplay och sänds i repris dessa dagar – i SVT2 22/11, SVT2 23/11 och SVT2 24/11

”Hur kunde världens ledande ekonomer missa att vi var på väg mot den största finansiella kollapsen sen 1930-talet? Vetenskapens värld granskar ekonomivetenskapen och den pågående skuldkrisen. Enligt en växande skara kritiker ledde häpnadsväckande brister i de ekonomiska modellerna fram till krisen. I centrum står vår tids enorma finanssektor.”

UR Play har ett program som heter – Systemfel som hotar världen, ”Hur fungerar egentligen vårt samhällssystem? Bankerna tjänar stora pengar samtidigt som vanliga människor lever på lånade medel. Vi möter tänkare som ger oss sin bild av världsekonomin och människans situation i vårt globala samhälle. Många som kommer till tals är övertygade kapitalister som kritiserar kapitalismen. Hur kan lösningar inför framtiden se ut?”

svt.se – ”Svensk ekonomi drivs av skuldbubbla”

Sverige ligger i världstoppen när det gäller bostadslån och hushållens skuldsättning, tillsammans med länder som USA, Holland och Irland. I alla andra länder har det här lett till en skuldkris och sprucken bostadsbubbla. Sverige är det enda land där det här inte skett.

Andreas Cervenka – Ingves medger: Världen styrs av blindstyren

Så det som Stefan Ingves egentligen säger är följande:
Världens centralbanker, som aldrig i historien har haft större makt över ekonomin eller vidtagit mer drastiska åtgärder, styr efter modeller som är….eeh…fel.
Uttryckt på Stefan Ingves känslomässigt återhållna språk skulle detta faktum kanske kunna sammanfattas med ett rungande: så tråkigt.

Ylva Lundkvist i Fria Tidningen – Lokala ekonomier på frammarsch i Sverige

SVT visade nyligen dokumentären Utopia i USA, där tittarna får besöka flera platser där storköp och tillverkare som flytt landet utarmat tidigare levande småstadscentrum. Där har medborgarna börjat vända trenden genom att tillsammans stärka lokalsamhället socialt, miljömässigt och ekonomiskt bland annat genom lokala valutor.

-

Annonser
Publicerat i ekonomi. 4 Comments »

4 svar to “om hur pengar skapas, i mainstreammedia!”

 1. Dan Says:

  Äntligen!! Som jag har väntat och säkerligen flera med mig! Jag tror också det är fler än jag som har skrivit in och skickat material och länkar till SVT och övrigt MSM och bett dem att göra dokumentär om penningskapande och dagens ruttna penningsystem. Oavsett vad som har fått dem att ta tummen ur röven så hoppas jag att detta kan leda till en verklig reform av vårt penningsystem!

  I det andra lägret, kampen mot gammelmedia och deras åsiktscensur och förvanskande av nyheter, går det också frammåt – MSM börjar sakta men säkert förlora kontrollen till alternativ media och bloggar! Tänker här närmast på detta http://www.friatider.se/att-smaka-pa-sin-egen-medicin

  Det var länge sedan jag kände en som optimism inför framtiden!

  Tillsammans har vi makten att förändra!

 2. Dan Says:

  Hej! Kan du kolla om min kommentar har hamnat i ditt spam filter? Detta har nämligen hänt mig den senaste veckan, senast på parasitstopp.
  Mvh Dan


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s