kunskapen om penningskapandet sprids

Som jag sagt förut, nog tycks det som att det sker en del vad gäller att medvetenheten om hur pengar skapas sprids och t.o.m. tränger fram till mainstreammedierna! Carl Norberg ringer till Ring P1 igår, ett bra citat av Carl som inte kommer från radioprogrammet finns på videons youtubesida:

”Vårt system med fractional reserve banking och fiat pengar är ett av de största bedrägerierna som någonsin utarbetats av människan. Det döljer sitt bedrägeri från vanlig insyn på grund av att det är ett bedrägeri som är precis subtilt nog för att undkomma att begripas av nästan alla som möter det. Ibland kan en sådan idé inte helt belysas genom en enkel förklaring. Snarare måste det upptäcktes av varje individ på sitt eget sätt och ur sitt eget perspektiv.”

Och !! det här då, whitetv.se – Norrköpings tingsrätt saboterar Henning Wittes föreläsning ”Avkriminalisera Finanssystemet!”

Henning Witte (svarande och grundare av Den Vita Skolan i Nationalekonomi)) har valt att föra ett pilotmål vid Norrköpings tingsrätt mot Wallenbergarnas SE-bank (kärande), som kräver honom på 21 750 kr från ett kreditkortslån. Meningen med målet är att sätta igång en debatt om bankernas maktmissbruk. En sådan offentlig fokus skall leda till att förstatliga pengarna, men inte bankerna.
SEB hade lånat ut pengarna elektroniskt genom Hennings användning av kreditkortet, men han invänder, att SEB har deltagit i ett olagligt pyramidspel enlig lotterilagen och har därför inte rätt att återkräva något. Det har också invänts, att SEB inte hade pengarna de lånade ut, utan först skapade dem i samband med utlåningen genom dubiösa bokföringstransaktioner, samt att det inte finns en lag, som ger banken rätt, att producera egna pengar vid sidan om Riksbanken. White TV kommer inom kort att närmare rapportera om innehållet i processen.

Nu kallar tingsrätten till domstolsförhandling just när Witte skulle hålla ett sen länge planerat föredrag! Witte som har lång erfarenhet som jurist har aldrig varit med om ett beteende som detta, att de inte först frågar om tidpunkten passar!
Dock har ett nytt inlägg dykt upp – Norrköpings tingsrätts lagman räddar både bankparasiträttegången och -föredraget

Yoshi Frey i Fria Tidningen – Radikal penningreform skulle ge enorma samhällsvinster

Ska bankerna förbjudas skapa pengar genom kreditgivning? Forskare vid Internationella valutafonden datorsimulerade följderna av en sådan radikal penningreform. Resultat: reformen skulle dramatiskt minska privata och offentliga skulder, stabilisera ekonomin och skapa 10 procent tillväxt.

Michael Delavante om varför bankerna vill få bort kontanter – Det är klart att du är lurad

Bankerna tar alltså genom sina låtsaslån till kunderna ränta på pengar som inte existerar, aldrig har existerat och aldrig kommer att existera. I ett kontantlöst samhälle så skulle ju bankelitens kartellmonopol aldrig vara tvingat att betala ut sina skulder till kunderna. Därför är storbankirerna också angelägna om att införa ett samhälle utan kontanter.

Och Henning Witte på whitetv.se om – Kontanter är lagliga betalningsmedel; bankernas fiat-pengar inte!

Förvirrspelet kring frågan, vad pengar är, har sedan länge bedrivits, för att mörklägga, att privata banker har ‘rätten’ att fuska, när de gör pengar, s.k. fiat-pengar (från latinska fiat lux – det varde ljus, som betyder att ljuset plötsligt uppstått ur tomma intet. På samma sätt skapar banker pengar genom utlåning. De skriver in lånesumman i sin dator på ditt konto i svenska kronor, och vips, så varde det pengar).

Hur är det då möjligt, att ingen gör någonting emot privatbankerna falskmynteri och pyramidspel, som medför finanskriser, bubblor, lågkonjunktur, statsskulder, inflation, massarbetslöshet och exponentiell ökande fattigdom? Varför införs inte klara lagregler på området? Därför att vårt penningsystem, som samtidigt är ett pyramidspel, har gjort bankägarna med familjen Wallenberg i spetsen så rika, att de i praktiken har makten i Sverige och styr bakom kulisserna. Så enkelt och vidrigt är det. Dax att vi får äkta demokrati genom att först och främst reformera vårt penningsystem.

Låt oss torrlägga det unkna finansträsket i Sverige, genom att krossa de hemliga makternas mäktigaste muskel: fractional reserve banking !

* * *

Video: Street battles across Europe as general strike turns violent

-

Annonser

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s