motstånd i Libyen

Det är precis ett år sen Khadaffi mördades i Libyen efter ett drygt halvår av intensivt Nato-bombande som dödade 10000-tals människor i ett fruktansvärt brott mot mänskligheten. Nu tycks försvararna av ett självständigt Libyen ha samlat sig för ett motstånd som de som nu ses som landets ledning slår tillbaka mot, från guardian.co.uk:

”A lot of people who supported Gaddafi are hiding now in Bani Walid. We have a list of names. They are fighting very well because they know they are going to die soon.”

Varför är det inget tal om att Nato och USA’s marionett-stater som Sverige ska ingripa för att skydda civila nu? –International Law Suffers Another Blow in Libya ConflictWest gave Libya Bloodshed, Torture & Medieval Darkness26 killed, over 200 injured in clashes in Libya
Läs mer om detta på motvallsbloggen 12 och 3 – och t.ex. inlägg nedan från 22 aug och 22 sept

* * *

Hur kunde det ske, att skattefinansierad verksamhet tas över av privata vinstdrivande företag, och fortsätter att få skattemedel? Vårdpengar slussas utomlands utan kontroll

Landstingen som delar ut skattemedel till vårdbolagen, kan ställa krav på insyn i bokföringen när de skriver avtal med företagen. Men det är det få som gör, säger Lennart Hansson som är chef för enheten för demokrati och styrning, på Sveriges Kommuner och Landsting.
– Det har inte varit praxis, och därför har det inte heller funnits med. Utan det är ett intresse som har dykt upp, kan man säga, under senare tid, säger han.

Kaliber har granskat ett företag med fyra vårdcentraler, som via ett holdingbolag flyttat pengar utomlands utan att kunna visa vart dom faktiskt har tagit vägen. Och utan att skatta för beloppen.

– Alltså man kan ju konstatera att den samlade bilden är ju inte tilltalande.

Men det mest fascinerande är hur mycket det svenska folket tar emot, utan att revoltera på allvar. De senaste 6 åren har Bildt-regimen genomfört en hel rad förändringar som var och en borde resulterat i att de kastades ut omedelbart! Och innan dess hade sossarna genomfört övergrepp på vårt land i 10-15 år.

-

>

Publicerat i Libyen. Leave a Comment »

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: