Chossudovsky om den felaktiga vägens politik

Michel Chossudovsky om hur länderna i tredje världen lockats i skuldfällan för att sen tas över och privatiseras och förstöras av IMF och Världsbanken, nu är det Europa och USA som förstörs på samma sätt. från globalresearch.ca – jag hittade videon HÄR

Och med tanke på citatet i förra inlägget – När Euron faller så faller derivaten och då faller bankerna – ! Finland är berett på ett eurouppbrott

De europeiska ledarna måste vara beredda på ett uppbrott från eurozonen, säger Finlands utrikesminister Erkki Tuomioja i en intervju i tidningen Daily Telegraph.

– Det finns inga regler för hur man ska lämna euron, men det är bara en tidsfråga. Antingen kommer söder eller norr att bryta sig ut eftersom denna valutatvångströja ställer till elände för miljoner och förstör Europas framtid, säger han.

-

Annonser
Publicerat i ekonomi. 7 Comments »

7 svar to “Chossudovsky om den felaktiga vägens politik”

 1. istappar Says:

  Apropå länklistan till höger. Åtminstone David Icke och climategate.tv ger mig dåliga vibbar, skadar förtroendet i mina ögon.

  • Stan Says:

   Det är länge sen jag uppdaterade den, ser nu att climategate.tv inte finns längre. Jag tvivlar sen ett par år på det här med den globala uppvärmningen efter att inte ha ifrågasatt påståendena om det under alla år.
   David Icke har jag inte lyssnat på på sistone men har inget emot honom, man kan ju hoppa över t.ex. det där om månen och reptiler om man vill.
   Democray Now borde jag nog ta bort däremot, efter Libyen och Syrien, de har tydligen hållit sig till mainstreamlinjen där, otroligt nog.

 2. istappar Says:

  Jag har nog aldrig hört någon som sagt att han/hon gillar IMF.

  • Stan Says:

   Kanske bara finans-ayatollornas megafoner, mainstreammedierna, som försöker ge en positiv bild av den institutionen.

 3. Kerstin Says:

  På sjuttiotalet hävdade vänstern att nyligen frigjorda U-länderna medvetet försattes i en skuldfällor som de aldrig skulle kunna göra sig fria från då deras skulder bara ökade hela tiden. Bortglömt idag. Men vänstern hade rätt – då, sorgligt nog. Och nu är det dags för en ny omgång kolonialism. Den här gången vill våra svenska ekonomiska och politiska eliter vara med. Övermåttan sorgligt – och vad gör vänstern idag? Jo hurrar för de nykoloniala krigen och tycker det är utmärkt att man bombar befolkningar i Afrika och Asien tillbaka till stenåldern. Värre degeneration för vänstern kan man inte tänka sig.

  • istappar Says:

   ”och vad gör vänstern idag? Jo hurrar för de nykoloniala krigen och tycker det är utmärkt att man bombar befolkningar i Afrika och Asien tillbaka till stenåldern.” Kan du ge exempel?

   • Stan Says:

    Jag kan ge ett svar så länge. Libyen, är väl det bästa exemplet. Och v och mp verkar otroligt nog stå på hökarnas sida även nu när det Syrien. Det är helt obegripligt, om inte annat måste de ha insett vad som skedde i Libyen. Eller skäms man så för att vara medskyldiga att man stoppar huvudet i sanden och låtsas inte se!!?


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s