om läget i världen och världsekonomin

Några länkar till inlägg jag tagit hjälp av för att försöka få ett grepp om läget i världen och världsekonomin.
Carl Norberg – Dess-inte-Grek-Ring

När Euron faller så faller derivaten och då faller bankerna.

Jag börjar så smått förakta dagens analyser på olika finanssidor i medierna?..
(Alltså jag förstår inte att skribenterna inte skäms för att visa upp det så uppenbart antingen illasinnade uppsåtet eller den patologiska dumheten) Hur menar man att det finns för mycket pengar i systemet och att detta i sig skulle utgöra ett problem? Är det inte så att problemet är att det finns för mycket skulder till bankerna i systemet? Är inte problemet ett skuldproblem som bygger på att pengar är monetariserade skulder som kostar ränta?

Och om det är så att det finns för mycket skulder till bankerna i systemet, vilket alltså ÄR problemet, är det då inte egentligen ett helt avgörande problem att det är de vinstmaximerande bankerna som skapar dessa pengar som krediter till en kostnad av ränta och att samhället måste ha dessa krediter för att kunna bedriva handel med varor och tjänster, trots att skuldtillväxten blir ovillkorligt exponentiellt stigande? JO DET ÄR DET!!!

Om ambitionerna på världsherravälde hos den klick som kontrollerar västländerna, det bank-finans-olje-militär-industriella komplexet. Christof Lehmann m.fl. – South East China Sea; A Perfect Crisis for the International Crisis Group

National sovereignty, diversity and peaceful coexistence, the upholding of international law, combined with resistance against the US/NATO ambition for global full spectrum dominance, or a return to anarchy, barbarism, colonialism, and tyranny.

We are in deed in a period where courage and integrity among the political leadership in Asia is more urgently needed than ever before. The challenges can seem overwhelming. The alternatives to much needed change, however, are potentially catastrophic.

Om den viktiga lösningen, ta ifrån privatföretag rätten att skapa, och ta ut hyra på, samhällets betalningsmedel. Detta måste vara förbehållet det allmäna, staten.

Så här lätt kan staterna lösa den påhittade “statsskulds”-krisen

ta över bedrägeriet och säkra betalsystemet (vad som står på folks konton) och förbjud bankerna från att “låna ut” sina egna skulder på pengar (krediter). Då bankerna inget lånat ut behövs heller ingen motsvarade post i balansräkningen (dvs skuldslavarnas “skulder” på bankernas krediter – dvs skuldslavarnas skulder på bankernas skulder – mao en skuldavskrivning) mer än folks tro på att det blivit ett hederligt penningsystem. Om staten och politikerna visar att de står på folkets sida så finns det fortfarande en chans att rädda penningsystemet genom att ta över skiten. Ska bankerna sedan få existera ska de göra det folk i allmänhet tror att de gör: LÅNA UT PENGAR SOM FINNS!

-

>

Annonser
Publicerat i ekonomi. 3 Comments »

3 svar to “om läget i världen och världsekonomin”

  1. nsnbc Says:

    Thank you referring to our article ( Christopher Black, Alex Mezyaev, James H. Fetzer, Christof Lehmann ) about the bet for global, full spectrum dominance and Asia. It is, arguably, one of the three most important articles I have written within the last year, probably it is ”the” most important one.
    Best regards and thank you for a great blogg.
    Dr. Christof Lehmann

  2. Skvitt rekommenderar « skvitts Says:

    […] om läget i världen och världsekonomin Rate this:Share this:TwitterFacebookMerStumbleUponLinkedInRedditDiggSkriv utE-postPinterestTumblrGillaGillaBe the first to like this. […]


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s