euro-succén

UPPDATERING
Mycket viktigt upprop idag. Detta måste stoppas!
Riksdagen måste säga nej till EU:s finanspakt, Stort upprop: Euro-länderna tvingas ihop till en odemokratisk överstat

Finanspakten innebär ett tvång för länder som har euron som valuta att överge sitt demokratiska självbestämmande över finanspolitiken och acceptera en hårdare styrning från det nya Eurotoppmötet, med en särskild ordförande som kommer att dirigeras av stormakternas regeringar och där EU-domstolen, EU-kommissionen och Europeiska centralbanken (ECB) verkställer deras påbud. Finanspakten är därmed inte bara en centralisering utan även en avdemokratisering av den ekonomiska politiken.

Bakgrund
Regeringen och S kom i vintras överens om att Sverige ska vara med i EU:s finanspakt. En proposition kommer att lämnas till riksdagen i höst. I dag uppmanar 82 politiskt och fackligt aktiva, kulturarbetare och akademiker riksdagens ledamöter att rösta nej till pakten, som de menar är ett steg mot Europas förenta stater – en odemokratisk överstat.

__________________________________

EU och euron är en lysande ekonomisk modell för världen! Libyen hade ingen statsskuld, hade ett väl utbyggt välfärdssamhälle, ingen var riktigt fattig, gratis el, gratis utbildning osv. Ett självständigt, suveränt land med kontroll över sin egen penningpolitik, klart att man inte kunde få vara ifred. Man kunde bli ett farligt exempel för andra i bankirernas ögon, vilka har som mål att alla ska vara deras skuldslavar, och att inget land ska styras och skötas i folkets intresse.

sr.se

Cypern kommer troligen att behöva bortåt 10 miljarder euro i nödlån. Det motsvarar ungefär hälften av landets BNP, alltså de totala inkomsterna under ett år.

Men eftersom eurozonens fjärde största land, Spanien, i går också officiellt bekräftade att landet begär nödhjälp från de övriga euroländerna, så ger det sammantaget en bild av att eurokrisen kan vara på väg att skena. Spanien begär 100 miljarder i nödhjälp för att rädda sina skakande banker.
..
Enligt ett utkast till ett förslag som nyhetsbyrån Reuters redovisar i dag, ska euroländerna knytas närmare varandra. Det vill säga, röra sig i riktning mot ett Europas förenta stater. Länderna ska ta gemensamt ta ansvar för varandras skulder genom så kallade euroobligationer. Dessutom ska eurozonen ha rätt att underkänna statsbudgetarna för enskilda medlemsländer.

Four presidents propose power of eurozone authorities over national governments

svd.se

Trots tuffa reformer och sparkrav, och trots att man hinkat in hundratals miljarder i räddningslån till krisande euroländer, så fortsätter eurokrisen att sprida sig som en farsot från Grekland till andra, större euroländer och hotar att försätta både banker och stater i bankrutt.

Carl Norberg

Demokratiutvecklingen firar triumfer över bankerna och deras rätt att plundra människor och nationer enligt följande:
En grupp ledande före detta EU-företrädare, bland annat förre kommissionsordföranden Jacques Delors och förre tyske kanslern Helmut Schmidt, föreslår en gemensam utgivning av euroobligationer i utbyte mot att regeringarna ger upp kontroll över sina nationella budgetar.
Principen ska vara: självständigheten upphör när solvensen upphör. Samtidigt borde eurozonen som helhet se till att en rimligt prissatt tillgång till finansiering är tillgänglig, även i kristider”, skriver gruppen i en rapport som presenteras på tisdagen!
Ovillkorlig slutsats: allt skall ägas av bankerna och alla skall vara bankernas slavar eftersom bankerna äger och kontrollerar alla pengar genom räntan i detta system!
VAKNA SVERIGE!

Conspiracy Theory Goes Mainstream: We Are All Slaves to Central Bankers and their Global Governance

“I think right now the question is “Do we all work for central bankers?” That is what I want to address to our guests tonight. Is this global governance at last? Is it one world, the central bankers in charge?”

larouche.se – Upprop till regeringar och parlament: Inför Glass Steagall och bankdelning nu!

Affärsbankerna ska vara skyddade av staten, medan investmentbankerna får skapa reda i sina räkenskaper utan hjälp av skattebetalarnas pengar, vilket i praktiken betyder att ruttna papper för biljonbelopp måste skrivas av, även om det leder till konkurs för bankerna.

Lincoln

Dagens tempel, bankerna, skuldsätter folk genom att hitta på krediter från luften och folk är tvungna att betala tillbaka denna påhittade skuld så att “pengarna” kan återforslas till parasiteliten i banktemplen så att nya skuldslavar kan anskaffas. Om pengarna skapades skuldfritt, såsom kontanter (digitala eller fysiska sedlar) skulle dessa pengar ligga spridda bland befolkningen och dagens tempelpräster, bankirerna, skulle inte kunna parasitera längre genom att återforsla dem

-

>

Publicerat i ekonomi, EU, Libyen. 2 Comments »

2 svar to “euro-succén”

 1. Kerstin Says:

  Jag börjar alltmer tro att USA:s politik (=Wall Streets) går ut på att krossa alla stater i världen där människor har det bättre än vanligt folk i USA, för att det inte ska finnas något annat för kritiska amerikaner att peka på.
  Sen vad gäller Tyskland, så är det ju faktiskt så att många människor får det sämre även i Tyskland och att Tyskland också sparar just nu – på offentlig sektor.

  • Stan Says:

   Jag ser det som att de som styr inte bara USA utan i praktiken alla andra västländer, Wall Street/London, vill förstöra alla självständiga och suveräna länder. De som inte kan kuvas med hjälp av finansiell krigföring får man till slut ta till metoder mot som man gjort mot Libyen och Syrien. Inga fria länder får finnas som styrs i folkets intresse, alla ska vara skuldslavar åt de internationella bankirerna, och storföretag som ägs av ungefär samma gäng ska ha kontroll över alla livsnödvändigheter och nyttigheter. Det kallas frihet på det Orwellianska språk som de medier som detta gäng redan kontrollerar använder för att dupera och hjärntvätta befolkningarna med.
   Lyssnade just på en ny intervju med Michel Chossudovsky om detta – http://www.kpfa.org/archive/id/81884

   Det här är t.ex. intressant, från ett föredrag nyligen i Stockholm:
   En försvagad syrisk regering drog igång ett klassiskt nyliberalt program och började privatisera. Telekombolaget Ericsson var på plats och de hoppades göra stora vinster. De nyliberala reformerna möttes med stora protester och Assad beslöt att skjuta upp reformerna. Detta retade förmodligen upp ledningen på Ericsson som numera i sin landrapport buttert uttrycker att Syrien är det mest reglerade landet i Mellanöstern fast med en stor ”tillväxtpotential”. De privata företagen tvingades slå av på takten. Det är ironiskt att när Assad lyssnade på folket ville Väst genast bli av med honom.
   http://forsvarasyrien.blogspot.se/2012/06/rapport-om-dagens-syrienmote-hos-folket.html


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: