9 jun

Så här beskrivs det tillspetsade läget i världen i ett nytt inlägg på larouche.se – Bankdelning kan stoppa imperiets massakrer

Spanska bankkrisen och massakrer i Syrien tävlar just nu om medias förstasidesrubriker. Ingen kopplar samman dem utan båda kriserna presenteras helt parallellt. Men kan så dramatiska kriser verkligen vara oberoende av varandra?
Vad vi ser är ett döende brittisktstyrt finansiellt världsimperium, som efter murens fall 1989 har drivit igenom sin plundring globalt. Precis som Romarriket kollapsar naturnödvändigt en sådan imperialistisk plundringspolitik och det är det vi ser som 2000-talets finansbubblors sammanbrott. Ny lyser paniken igenom, när brittiska finanspressen och regeringen skriker efter massiv sedeltryckning för att hålla eurobankerna flytande till dess de hårdare åtgärderna kommit på plats. Det är liknande brutala recept som på 1930-talet: dödlig åtstramning, diktaturmetoder och nu barbariska massakrer för att provocera fram en utpressning av Ryssland och Kina med hjälp av de amerikanska kärnvapnen.

Det finns en väg ut och det är att avväpna den vilda besten med bankdelning. En ordentlig nedskalning av det internationella finanssystemet, genom att begränsa garantin till bara de samhällsnyttiga delarna av bankerna, kommer att ändra på de globala maktrelationerna.

Och från Ekot idag – Euroländer varnas för grekisk sorti ur eurozonen

Kreditvärderingsinstitutet Moody’s kom sent i går kväll med en varning till samtliga euroländer. Om Grekland lämnar euron kommer det att innebära ett hot mot eurons hela existens, och leda till nedgraderingar av alla de euroländer som i dag har toppbetyg.

-

Annonser
Publicerat i ekonomi, EU. Leave a Comment »

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s