3 jun

De väststödda väpnade grupperna i Syrien har (med största sannolikhet) iscensatt en ohygglig massaker, den för en vecka sen då över 100 människor dödades, de flesta i sina hem. I ännu ett desperat försök att skaffa sig en ursäkt för att släppa lös västs krigsmaskin mot landet. Detta samtidigt som det talas alltmer öppet om att en allvarlig krasch i världsekonomin är att vänta. En kritisk tid, nu gäller det mer än nånsin att alla står upp mot krigshetsarna, som Clinton, som nu åker runt för att samla ett gäng för nya illdåd tycks det.

Några intressanta länkar:

Anders Cervenka i SvD –”Hela banksystemet bygger på ett tomt löfte” Cervenka del 2 – Den stora blåsningen

”Tre månader – sedan är det kört för hela EU”, Tyskland och dess centralbank har tre månader på sig att lösa eurokrisen. Sedan är det för sent. Det menar den inflytelserike miljardären George Soros

Spain is in ‘total emergency’, the EU in total denial

Carl Norberg, 4 jun

Vi vet inte exakt vad som komma skall, men vi kan alla med några få punkter knyta ihop var vi är nu, med punkten för en kollaps av den första stora banken och utifrån detta se en rad olika konsekvenser.
Med mycket begränsat utrymme för statliga räddningsaktioner, kan vi lätt följa de närmaste följande punkterna i tangentens riktning från den första bankens konkurs till en kollaps av hela det europeiska banksystemet och sedan vidare till punkten för konkurs av regeringarna själva.
Det finns inga reala bromsar i systemet för att stoppa detta, nästan inga fiktiva heller för den delen, den vederstygglige och anskrämlige kejsarens nakenhet är snart nog lika uppenbar som förfärande för det allmänna och likafullt så är det nästan ingen presstituerad inser allvaret i situationen, eller i varje fall öppet visar att den inser detta. Nej då, i deras i så fall uppenbarligen krympande bubbla av medvetenhet så är kejsaren alltjämt välklädd och dessutom vältränad, trots sin uppenbara nakenhet och vederstyggliga fysiska uppenbarelse.

Problemet är alltså inte att det är statsskuld i sig som funktion som havererar vilket de presstituerade försöker att ge sken av. Det verkliga problemet är att $ 70 biljoner G10 skuld utgör säkerheten för $ 700 biljoner derivat i skapade pengar, vars värde går upp i rök på samma sekund som första banken faller och drar med sig kedjan.
Detta är 1200 % av den globala BNP och den vilar på mycket, mycket svaga grunder, faktiskt inga grunder alls noga räknat eftersom värdet av denna valuta bygger på inbillning och oförståelse.
Ur ett EU kris har vi bara gå vidare till en punkt för en brittisk kris av samma omfattning. Och då tror någon USA skulle överleva helskinnade?
Eller då tror någon att Japan och Kina inte skulle bli nästa bricka?

Detta är slutet av fractional reserve banking systemet och fiat pengar med enskild skuld som bärare av sitt valutavärde till en kostnad av ränta.

Om ett av vårt samhälles största problem, medierna, limes.bloggagratis.se – Propaganda, del 1 (http://www.fria.nu/extern/bild/FriaTidningar-mediegranskning.pdf)

Dan Glazebrook argues that the conquest of Libya has allowed the NATO powers to push ahead with the military reconquest of Africa and the attempted co-option of the African union

Mats Sederholm – Samhället uppmuntrar till fascism

När vi slutar lita på vår eget hjärtas uppfattning, när vi slutar bli förbannade över vad som är fel och falskt, när vi slutar reagera över en känsla av att vi inte längre kan påverka våra liv och vårt samhälle, då kan vi också börja leta efter serienumret under kalufsen. Och kom inte med en massa realpolitiska argument, de intresserar mig inte, för de är dimridåerna som skymmer sanningen, and that’s not my cup of tea.

-

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: