krigsbrotten mot Libyen

UPPDATERING 3 maj

Ett annat av de värsta förbrytelserna i Libyen var när Khaled El-Khweldi El-Hamedi’s hus bombades, han är son till en av de som var med i den ursprungliga revolutionen 1969 tillsammans med Khadaffi. Hans gravida hustru och två små barn och 10 andra dödades! Från Lizzie Phelans blogg

Vilken imponerade ”frihet” man fått i Libyen, nu ska allt förbjudas som har med Khadaffi och hans familj att göra – Libya bans ‘glorification’ of Gaddafi regime

Libya’s ruling National Transitional Council on Wednesday criminalised the glorification of slain leader Muammar Gaddafi and his regime.
“Praising or glorifying Muammar Gaddafi, his regime, his ideas or his sons… is punishable by a prison sentence,” said the text of the law read out to reporters by a judicial official following a high-level meeting.

Om nu Khadaffi och hans sätt att leda landet var så fruktansvärt som västmedierna försökte göra gällande, kunde man ju tycka att det inte skulle behövas 10 månaders intensivt bombande och andra avancerade militärinsatser för att få folket att ge upp sitt stöd för honom. Eller att man se måste ta till lagförbud mot hans idéer.

Och … med tanke på föregående inlägg och 1:a maj, läs Khadaffis tal på arbetarnas dag från 1978
Muammar Gaddafi’s speech on International Worker’s Day 1978 – Det är nog ingen tvekan om att han hade välvilliga intentioner. Och lyckades också komma långt i byggandet av ett bra samhälle.

One’s freedom is not complete until he is totally emancipated from all forms of pressure and oppression from whatever source they are practised. That is to say when one is in complete control of all his needs, because he can never be free if any of his needs is possessed by others.

2 mystiska dödsfall av libyer nyligen. En av dom var General Albarrani Shkal, som lät sig mutas av NATO i maj förra året, stannade på sin post, och hjälpte NATO att ta över Tripoli vid offensiven runt 20:e augusti genom att se till att 3800 man ur militären som skulle försvara staden hade ledigt just då! voltairenet.org – Libyan settling of scores

____________________________________________________

Igår var det ett år sen NATO genomförde en av alla sina krigsförbrytelser i Libyen, då man bombade Khadaffis sons hus. Uppenbarligen ett mordförsök mot Khadaffi som dock inte befann sig i huset just då, men sonen och 3 barnbarn dödades!

Och just i dagarna har websidan highcrimes.org stängts ner, tydligen av den amerikanske serverägaren enligt nyhetsbanken.se. Alltså websidan som tillhör de som stämt de i svenska regeringen och riksdagen som är ansvariga för att Sverige deltog i det olagliga och brutala angreppet mot Libyen. En kopia av sidan finns dock på annat ställe. Jag ska också göra en kopia av den och lägga i en undersida här på bloggen, det är så vi måste göra när man försöker stoppa sidor eller information. Hjälpa till med en motaktion och istället se till att sidan sprids än mer än tidigare! Lite utdrag från sidan:

Fram till mars 2011 var Libyen en suverän, sekulär stat, vid en global jämförelse av FN rankad som ett “High Human Development”-land (HDI-ranking 53 av 194, före länder som Ryssland och Brasilien), och det land på den afrikanska kontinenten som hade kommit längst inom detta område. Så sent som den 4 januari 2011 – bara några veckor innan kriget började – applåderade flera FN-medlemmar Libyens fortsatta åtagande att upprätthålla de mänskliga rättigheterna.

Sedan den 31 mars 2011 har Nato genomfört 9658 flyganfall,27 med ett genomsnitt på 46–47 uppdrag per dag under 207 dagar. Vid bedömningen av allvaret i de krigsförbrytelser som redovisas här, måste dessa massiva flygbombningar kontrasteras mot verkligheten på marken.
Vilken är denna verklighet?
Redan innan FN:s resolution 1973, rapporterades Libyen sakna stridsdugligt flygvapen.

Från undersidan Fakta och bakgrund

Qaddafi var grundaren till den Afrikanska Unionen. I januari i år applåderade Sverige och en rad andra länder Qaddafi för hur fantastiskt Libyen var:
Gratis el åt alla
Gratis sjukvård åt alla – även i utlandet
Gratis utbildning – även utomlands
Ränta olaglig – 0% på alla lån
Bensinen 44 öre litern
Försäkringar – gratis
Ny bil – staten betalar hälften
Nygift och vill bo i hus – staten bidrar med 335 000 kronor
Du vill bli bonde – staten betalar mark, utrustning, hus, boskap och utsäde

Att regimskifte verkligen var det dolda syftet med kriget bekräftas av utrikesminister Carl Bildt:s blogg den 21:a mars 2011, över en veckan innan den krigsproposition han skrev för Sverige röstades om i riksdagen:
“..vi var eniga om att viktigaste och svårast är de politiska insatserna för att försöka att bygga ett fungerande Libyen efter Khaddafi.

Mer från Carl Bildt från sidan Överprövan

Apr 11, 2011: Kommentar i samband med möten med EU:s utrikesministrar, NATO:s utrikesministrar och företrädare för Afrikanska unionen:
“Det är viktigt att de är tydliga med att det inte finns någon framtid för Khaddafi och hans närmaste familj i Libyens politik.”

Den verklighet som hamnar i strålkastaljuset här, är utrikesminister Carl Bildt inte bara var en drivkraft för Libyskt regimskifte i Sverige, utan också i internationella sammanhang.

Vem arbetar den här människan för egentligen – svenska skattebetalare eller utländska finansoligarker?

Apr 30, 2011: Mer Carl Bildt:
“Libyen-insatsen med trycket på Khaddafi måste självfallet fortsätta intill dess att han kommer bort.”

Om åklagaren önskar identifiera den största boven i dramat ansvarig för att Sverige drogs in i detta olagliga krig, kan deras bästa kandidat vara just utrikesminister Carl Bildt.

Och från Expressen den 18:e mars 2011 då det röstades i FN om en resolution.

Innan omröstningen i FN:s säkerhetsråd twittrade utrikesminister Carl Bildt att han hoppades att säkerhetsrådets medlemmar inte nöjde sig med en flygförbudszon. Bildt ville även se marktrupper.

Han verkar vara ganska engagerad och initierad i det här Libyen-projektet.

-

Annonser
Publicerat i Libyen. 5 Comments »

5 svar to “krigsbrotten mot Libyen”

 1. Motvallsbloggen » Kan USA kallas en demokrati idag? Kan Sverige? Says:

  […] Tillägg kl 12.35: Läser just på Nyhetsbanken att hemsidan “highcrimes.org” har stängts ner av den amerikanske serverägaren. Det var sidan för dem som försöker stämma svenska regeringen för att Sverige deltog i det rättsvidriga kriget mot Libyen. Den yttrandefrihet som är ett av kraven för en fungerade demokrati bestämmer USA nu att vi inte ska ha i Sverige. Läs även StAns kommentarer om saken. […]

 2. Kerstin Says:

  Men det var väl klart redan när Bildt utsågs till utrikesminister, att han var USA:s vapendragare i Sverige. Tycker att vi tom har anledning att anta att hela regeringen är det och att hans utnämning dirigerades direkt från USA. Varför skulle annars Reinfeldt utse honom med tanke på att de båda tydligen inte kommer speciellt väl överens. Sedan vi fick en borgerlig regering har ju Bildt dessutom förefallet köra sig alldeles egna race, helt vid sidan av regeringen, som om han vore en liten självständig regering.

  • Stan Says:

   Det låter mycket sannolikt ja, att det finns makter med inflytande som ville ha in Bildt. Men sossarna har en Carl J:r i Urban Ahlin som är ungefär lika pålitlig för de främmande makter som styr Sverige.
   Jag blir ursinnig när jag tänker på alla landsförrädare i styrande befattningar de senaste decennierna som lämnat över vårt land till dessa makter, som inte är helt lätta att peka ut.
   Sverige används som vapenleverantör av dessa makter.
   Sverige har på ett mycket lömskt och fult sätt i praktiken smugits in i NATO.
   Det är verkligen dags att svenska folket vaknar upp och slår näven i bordet och säger att nu är det nog!

 3. Kerstin Says:

  Och jag kan titt som tätt tittar upp mot himlen och se hur svenska militärplan tränar lufttankning – för att de ska kunna flyga runt och kriga i hela världen. Bra förstås, att de kan flyga ner till Afghanistan direkt och så for man därifrån börjar skicka missiler mot Sverige och hotar att bomba hela Sverige sönder och samman. Visst känns det tryggt 😦

  • Anonym Says:

   Varför tiitar vi på allt detta?! Ingen bryr sig att det går åt pipan med Sverige och hela världen???!!!!


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s