bankirernas kupp

Ellen Brown tar upp det här med ESM, Europeiska Stabilitetsmekanismen, i sin senaste artikel, och har tydligen inte hört talas om det här förrän ganska nyligen – The European Stabilization Mechanism,
Or How the Goldman Vampire Squid Just Captured Europe – Jag tog upp det i slutet av november första gången, det visar hur medierna försöker säga så lite som möjligt om det här. Goldman Sachs kupp som misslyckades i USA, har man i stort sett lyckats med i Europa, en permanent, oåterkallelig, räddningsfond för bankerna, för skattebetalarna att betala och som man inte kan göra något åt! Man kan ge order om att vilken obegränsad summa som helst ska leveras in inom några dagar, för att rädda privata banker!

Sverige borde ju inte ha med det här att göra eftersom vi står utanför euron, men den regim som har makten i vårt land var ju mycket ivriga att vi ändå skulle vara med på ett hörn, för att göra sina herrar nöjda. Sverige drivs ju i finansoligarkernas intresse. Och det blev väldigt bråttom att få bort Juholt de där veckorna i januari, han ville inte att Sverige skulle ställa upp i det där, och avtalet skulle strax skrivas under. Som Juholt säger i en intervju idag: ”– Det är klart att det inte handlade om mina felsägningar och misstag. Jag utmanade starka krafter, som jag inte riktigt hade en aning om.”

Och nu för några dagar sen lovade Reinfeldt/Borg att Sverige skulle ställa upp med ytterligare 68 miljarder kronor för att rädda privatbanker! Hur var det, gav inte Sverige över 100 miljarder åt IMF för bara några månader sen? Borgs ”drömkandidat” IMF:s Lagarde förespråkar Ren Stöld av Skattebetalarnas pengar

Den här regeringen måste GÅ. De mörkar och ljuger om både #Saudivapen och vårbudgeten. När Anders Borg säger att han ”håller hårt” i plånboken, så mörkar han, att han skickar 68 miljarder till euron istället, hela 2011 års budgetöverskott, lustigt nog exakt samma summa.

friatider.se:

Sverige tillhör några av de största bidragsgivarna när IMF ser till att utöka sin kriskassa med 430 miljarder dollar.

Sverige bidrar med 10 miljarder dollar, nästan dubbelt så mycket som euroländerna per capita som tillsammans står för 200 miljarder. USA och Kanada väljer den här gången att stå utanför helt medan Storbritannien bidrar med 15 miljarder dollar, enligt der Spiegel.

Europeiska Centralbanken skapade en stor summa nya pengar för ett tag sen (december?) som man lånade ut till bankerna till 1% ränta, med förhoppningen att de i sin tur ska låna ut till länder i behov. Men om det behagar detta klientel med en alldeles speciell särställning i samhället, kan de välja att använda pengarna till spekulation eller höjda bonusar om de vill. Och om pengarna lånas ut till länder så är det till en ränta av 6-7%, eller som Greklands fall 17%.
Naturligtvis skulle ECB ha lånat ut direkt till länderna till max 1% ränta som skulle använt dom till allmäna nyttigheter som kunde komma länderna och dess befolkningar till del. Ja, ännu hellre förstås skulle ju länderna ta tillbaka sina länders suveräna valutor och låta staten skapa de pengar som landet behöver, utan att staten sätter sig i skuld.

I stort sett obegränsade summor kan tas fram för att ge till bankerna, medan det ska skäras ned och snålas på det mesta för de medborgare som befinner sig i de mest utsatta situationerna! Kan det bli så mycket värre!?
Bloggen Nemokrati om detta AB

-

Annonser
Publicerat i ekonomi, EU. 3 Comments »

3 svar to “bankirernas kupp”

 1. sverkers Says:

  Det är faschinerande, läs beklämmande, att folk kan vara så otroligt tröga.
  Vad är orsaken?
  Ok, vanligt folk är ju avsiktligt vilseledda utav de medier dom vanligtvis inhämtar sin information ifrån, så lite får man väl förlåta dom.
  Emellertid så har jag vare sig tid eller lust att vänta på att svenssons skall vakna, för även om dom vaknar så gör dom inget. Folk är duktigt väldresserade och står där precis som dom där fåren, som ”de utvalda” brukar kalla & häckla alla icke utvalda.
  Jag drar.

  • Stan Says:

   Drar? ja innerst inne känner jag samma, som att vårt land är bortom allt hopp, och har också sådana funderingar, men … Kanske stannar och hoppas på ett mirakel. Om man ska dra låter väl Sydamerika som det vettigaste.


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s