galningarnas krigshot

Det har i och för sig känts länge som att vi lever i en kritisk och farlig tid, men det är nog ingen tvekan om att saker och ting ställs än mer på sin spets nu. Tänker särskilt på hoten mot Syrien och Iran. Som den här formuleringen på Sveriges Radio – Israel kompromisslöst om Iran på möte i USA – vad är det som göra att Israel kan bete sig på sätt som inga andra? Detta lilla land verkar mer eller mindre tala om för USA vad det är som gäller! Finansmaffian är nog svaret, de inflytelserika internationella bankirerna har nog kontroll över Israel mer än något annat land, och har med alla upptänkliga och otänkbara metoder nästlat sig in i USA’s maktapparat. På larouche.se ger man en bra beskrivning av läget:

Helt skild från krigspolitiken diskuteras den finansiella krisen, trots att den har enorma geopolitiska konsekvenser. Likt en sårad drake som, innan blodet rinner ut, försöker förinta sina fiender med utfall med klorna och genom att svepa över jordytan med sin giftiga svans, försöker det globala brittiska finansimperiet inför finanskraschen se till att inga andra länder tar ledningen i världspolitiken. Man väljer hellre världskrig för att inte förlora en 300-årig kolonialistisk världsdominans, än att lösa finanskrisen genom en sanering av bankerna och återstart av den reala ekonomin, likt det som USA:s president Franklin D Roosevelt gjorde i 1930-talets finanskris.

Michael Scheuer: Israel owns the Congress

Intervju med Christoph Hörstel om ”arab spring”, med engelsk text.
Några veckor innan några oroligheter överhuvudtaget hade startat i Libyen i början av förra året, övade danska stridsflygare i Italien inför Libyen-insatsen! Enligt honom är en attack mot Iran lika förhandsbestämd som attacken på Libyen var. Vad kan vi göra?

Mer oroväckande tecken är den video med en utfrågning i amerikanska kongressen som jag la in längst ner i det HÄR inlägget på Syrienbloggen. Leon Panetta, Pentagon-chefen, säger till kongressledamotens förvåning och bestörtning att för en eventuell militärsinsats i Syrien skulle de först och främst söka tillstånd i FN eller genom någon Nato-koalition. Kongressledamoten påpekar att den amerikanska kongressen måste godkänna krigsinsatser av amerikanska armén, och tänker lägga fram en resolution som understryker detta. Här framträder tydligt bilden av att det inte är ländernas folkvalda som styr västländerna, utan det är finansgangstrarna som har makten. Detta måste vi ändra på. Om USA mest används som buse och krigsmaskin av dessa gangsters, så har Sverige fått i uppgift att vara vapentillverkare och försäljare. Sverige exporterar mest vapen i snitt per medborgare. Detta måste vi ändra på!

-

>

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: