ACTA, den ekonomiska statskuppen mm

Det är inte precis så att det saknas saker att ta upp, men det har blivit enbart Syrien-inlägg de senaste dagarna, länk till dessa i vänsterkanten. ACTA, är bland de värsta hoten just nu tycket jag. Det där om copyrightskydd är nog mest en förevändning för at skaffa sig möjlighet att stänga web-sidor som överheten upplever som besvärande. Bara det sätt som det har gått till med framtagandet av det här avtalet är helt oacceptabelt. Jens Holm och Carl Schlyter och andra som varit med i EU-parlamentet har berättat att parlamentsledamöterna inte fått ta del av avtalet, och andra oegentligheter. Och så plötsligt skrevs det under i Japan utan att andra än bara en lite krets visste om det. Den person i EU-parlamentet som varit ledare för gruppen som jobbat med avtalet hoppade av i protest och kallade det en fars. Nu ska det godkännas i ländernas parlament innan det går igenom, och det måste stoppas. Vad som borde göras är att man borde tillsätta en utredning som grundligt lägger fram hur hela det här har gått till, och klargör vilka som är ansvariga bakom, och ställa dessa inför rätta! Så här kan vi väl inte ha det. På Carl Schlyters ACTA-blogg finns bra info om detta.

* * *

Och sen det här med Reinfeldts framtidsvisioner! Visst är det en imponerande ”ledare” vi har. Ekot hade två inlägg om detta att Führern vill att pensionsåldern ska höjas, och han fick på pälsen av massor av kommentarer till båda. AB – Som vanligt är det läsarnas kommentarer som får en att inte tappa hoppet helt nuförtiden. Se t.ex. kommentarerna till det här om Syrien och det här till ett av de numera nästan dagliga anti-Putin-inläggen.

reinf12329864 385224919 n

Från en artikel av Josefin Brink, vänsterpartiet- Reinfeldt lägger ansvaret för Sverige på de gamlas utslitna axlar”om vi inte jobbar längre kommer vi inte ha råd med välfärden” säger Reinfeldt, men vad är ”välfärden”? Är inte en stor del just det att inte behöva lönearbeta alltid?

* * *

Hur går det med den europeiska ekonomiska statskuppen? En uppdatering på courtfool.info:

A new version of the treaty has been signed on 2 february 2012. This time it was not a EU-treaty in which the EU illegally TAKES more powers (like I exposed in ESM, a coup d’etat in 17 countries), but an international treaty signed by official representatives of the countries (the ambassadors of CoRePrem), in which these countries GIVE more powers to the EU. (This was just away to avoid the conflict with article 48.6 of the Treaty of the EU, that says that the EU may change articles of the treaties as long as they don’t increase their powers.)

Here is the text of the new version:
http://www.european-council.europa.eu/media/582311/05-tesm2.en12.pdf (if unavailable, here a copy)

As you can read, this new version is associated with another treaty, that is not ready yet:
TREATY ON STABILITY, COORDINATION AND GOVERNANCE IN THE ECONOMIC AND MONETARY UNION
http://www.european-council.europa.eu/media/579087/treaty.pdf

It transfers many more powers to Brussels.
The signatories of the ESM now have promised to pay, but they won’t be able to benefit from it if they don’t sign this coming associated treaty.

Det verkar inte finnas någon gräns. Rudo de Ruijter avslutar med de här orden:

A final thought

The European Union has the free market economy as laid down principle. Meanwhile, almost everybody has understood that deregulation of banks, privatizations of infrastructures and the abolition of governmental functions lead to a harsh society, plagued by crises. These principles are outdated. The advocates of these principles will only be able to push them forward with violence. Greece won’t be the last victime.

Artiklarna på svenska – ESM, en statskupp i 17 länder!ESM, den nya europeiska diktatorn!
Liksom med ACTA så är ju sättet som det här med euro-pakten och ESM kuppats igenom helt oacceptabelt. Det är möjligt att det inte finns någon lagparagraf man kan sätta dit dom med, och även om det hade funnits hade ju det korrupta rättssystemet ändå sett till att släppa igenom de som är högst upp i gangsterhirearkin. I praktiken har vi inte något som kan kallas ett styre av folket för folket, det officiella Sverige är genomkorrupt.

Här är en undervisningsvideo för de i Sverige (och säkert på många andra håll) som kallar sig ekonomijournalister, men som snarare borde kallas knähundar åt de ekonomistiska mullorna! Det är väl de här frågorna vi alla i Europa borde ställa nu, varför ska vi ödelägga ländernas välfärd för att rädda ett privat banksystem!?

Resultatet av de åtstramningsmetoder som aldrig har fungerat och som nu EU’s finansdiktatorer tvingar på Europa, visar sig i Grekland, sverigesradio.se

I går vädjade ärkebiskopen för den grekisk-ortodoxa kyrkan, fader Hieronimus, till de grekiska politikerna: Utlänningar bedriver utpressning mot oss. Detta är på väg att få mardrömslika proportioner, vi riskerar en social explosion, sade ärkebiskopen.

Och så en utredning om var problemen har sin rot och vad som bör göras! – ”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

-

Annonser
Publicerat i ekonomi, EU. 2 Comments »

2 svar to “ACTA, den ekonomiska statskuppen mm”

 1. Lincoln Says:

  Konsensus eller Guantanamo!
  Tyck som åsiktsministeriet säger eller se Habeas Corpus flyga ut genom fönstret (Happy landing!)!
  Du får tycka precis vad du vill bara du tycker som vi säger till dig!

  Ett riktigt vidrigt utdrag från Zbigniew Brzezinski:s bok ”Between Two Ages: America’s Role in the Technetronic Era”:

  ”The technetronic era involves the gradual appearance of a more controlled society. Such a society would be dominated by an elite, unrestrained by traditional values. Soon it will be possible to assert almost continuous surveillance over every citizen and maintain up-to-date complete files containing even the most personal information about the citizen. These files will be subject to instantaneous retrieval by the authorities.’

  Observera när den boken skrevs! 1970!

  Men dröm vidare ”Krig är fred” precis som Orwell sa och melodifestivalen är ett mentalt losec; en motsvarigheten till Aldous Huxley, ”Du sköna nya världs” Soma eller Karin Boyes Kallocain..

  Stay in Matrix, folks! It’s more pleasant there!

  • Stan Says:

   1970, ganska otroligt. Märkliga varelser, såna som han. Ser världen som ett schackspel, man kan ju tycka att det är konstigt att de kan uttrycka såna tankar så öppet, tillgängligt för alla, och ändå komma undan med vad dom gör. Han är väl en av de stor-ayatollor som finns med i det mäktiga väktarrådet bakom Obama.


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s