sveket och myglet fullbordat

Så var det med den saken…!

cornucopia – EU-motvillige Juholt ut – EU-kramaren Löfven in

Jag framförde förra veckan tesen att Juholt åkte ut för att han inte ville att Sverige skulle kliva in i de finanspolitiska pakterna inom EU, vilket i förlängningen kommer ge oss euron som valuta. Trycket på VU mfl makthavare i (s) blev för stort och man fick helt enkelt peta Juholt. Drevet började med att Göran Persson fick betalt för att uttala sitt stöd för euron och sedan skickade de lobbyavlönade PR-byråerna in hela samlingen av gamla gaggiga patriarker (Ingvar ”Skosulan” Carlsson mfl) för att trycka på (s) verkställande utskott och få dem att sparka Juholt.

Nu har man istället plockat in Stefan Löfven från LO som ny partiledare och han är EU-positiv. Han saknar dock plats i Riksdagen och kommer alltså inte vara med och debattera där. Ett uppenbart desperat och underligt val, om det inte vore för EU-frågan. Trots allt spelar svensk riksdag allt mindre roll när man bara är en tillämpare av EU-direktiv.

Det stärker alltså tesen att det hela handlade om EU, EMU och europakten. Man kan komma undan med mycket som partiledare för (s), men att säga nej till djupare integration med EUSSR, det gör man bara inte.

dn.se – S med på europakt

Socialdemokraterna och regeringen är överens om villkoren för svensk medverkan i europakten, enligt ett pressmeddelande från S.

Regeringen och Socialdemokraterna har i skuggan av S partiledarval fört intensiva förhandlingar om pakten inför fredagsmorgonens möte i riksdagens EU-nämnd. Det mötet har betraktats som sista möjliga tillfälle att komma överens före EU:s toppmöte på måndag i Bryssel.

sverigesradio.se – Grönt ljus för svenskt ja till europakten

Socialdemokraterna och regeringen är nu överens om villkoren för svensk medverkan i europakten.

-

Annonser
Publicerat i ekonomi, EU. 3 Comments »

3 svar to “sveket och myglet fullbordat”

 1. Kerstin Says:

  Och ”demokratiskt” tillsatt av partistyrelsen. Varför kommer jag att tänka på G:a Sovjet???

  • Stan Says:

   Det är ganska svindlande om man tänker efter, vi trodde att vi hade kommit långt i utvecklingen som land. Att demokrati var något självklart, att alla hade ett självklart värde, att en överklass med makt och privilegier hörde 1800-talet till. Och så finner att vi i stort sett är tillbaka på 1800-talet ….. inte plötsligt, det har gått gradvis. Men det är otroligt att det kunnat ske.
   Och samtidigt, det kanske inte var så dåligt i Sovjet som dom hela tiden sa

   By Stephen Gowans
   Over the seven decades of its existence, and despite having to spend so much time preparing, fighting, and recovering from wars, Soviet socialism managed to create one of the great achievements of human history..

   http://gowans.wordpress.com/2011/12/20/we-lived-better-then/


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s