NEJ till europakten

I samband med EU-nämndens möte fredag 27 januari arrangerar Folkrörelsen Nej till EU en protest mot Merkozypakten utanför Riksdagshuset, Skandiasalen, ingång Mynttorget 1
Vi kommer att stå utanför riksdagshuset från klockan 08.30 med plakat och flygblad. Vi hoppas på stor uppslutning!

från nejtilleu.se

Söndagen den 29 januari ska euroländerna vid ett EU-toppmöte i Bryssel försöka enas om en finanspolitisk pakt, vars arkitekter och främsta tillskyndare är Tysklands förbundskansler Angela Merkel och Frankrikes president Nicolas Sarkozy.

I stället för att hjälpa till och lösa krisande länders problem kommer Merkozypakten att entydigt förvärra dem, eftersom den stryper efterfrågan genom nedskärningar, lönesänkningar och andra åtstramningar. Pakten medför en institutionaliserad nyliberal politik.

EU:s finansministrar sitter i Bryssel och förhandlar om Merkozypakten, bland annat om vilka regler som ska gälla för icke-euroländer som vill delta. Förhandlingarna sker bakom lyckta dörrar och därför är det svårt att veta hur diskussionerna går.

Högeralliansen vill att Sverige ska vara med. Men enligt Reinfeldt och Borg kräver det Socialdemokraternas stöd. På fredag kommer Reinfeldt till riksdagens EU-nämnd för att förhöra sig om vilket ”förhandlingsutrymme” han har inför toppmötet.

Se utförlig sammanställning av vad det handlar om hos komigenuva.wordpress.comFredag 27 januari, kl. 09.00 utanför Riksdagshuset – Folkrörelsen Nej till EU arrangerar Protest mot Europakten – Väl mött!

från svd.se, 25 jan

–Vi har EU-nämnden på fredag. Och i dessa frågor måste vi söka breda lösningar. Jag tror att Socialdemokraterna är beredda att ta ansvar även i den situationen de nu befinner sig, sade Anders Borg.

även i den situation de nu befinner sig”, i vilken annan situation var de ”beredda att ta ansvar” när det gäller det här med europakten? Det var väl därför Juholt till varje pris skulle undanröjas.

-

Annonser
Publicerat i ekonomi, EU. 3 Comments »

3 svar to “NEJ till europakten”

 1. Kerstin Says:

  Men den nyliberala ekonomiska politiken finns väl redan inskriven i Lissabonfördraget, vad jag förstår.

  • Stan Says:

   Mycket skumt, jag försökte 3 gånger skriva en kommentar här, men den försvann när jag klickade på skicka. Hittade sen alla 3 i spamfiltret när jag loggade in på wordpress, provar igen:

   ————–

   Det blir väl ändå värre med det här, tumskruvarna dras åt ännu hårdare. I praktiken en regering för hela Europa eftersom de ska ha total makt över ländernas budgetar. Sen kan man vänta på nästa steg, när de har kört ner ekonomierna i Europa och USA ännu längre, vilket väl blir närmast oundvikligt med de här IMF-nedskärningsmetoderna, det har nog aldrig misslyckats hittills, att komma med en världspakt i stället för en europakt, med en ny världsvaluta snyggt förpackad och marknadsförd som något nytt och som ska sätta de förhatliga bankirerna på plats. När det i själva verket ger finansfurstarna full diktatorisk makt.
   —————-

   Jag har skrivit kommentar här 2 gånger nu och när jag klickar på skicka så försvinner den! Sista gången kopierade jag den som tur är, provar igen:

   Men det här blir nog än värre, en euro-regering som ska ha full koll på ländernas budget, och som dessutom genom ESM, http://korta.nu/esm, ska kunna kommendera in den penningsumma som de behagar från länderna och de ska tvingas leverera inom 7 dagar! Allt för att rädda en handfull bankirers system på bekostnad ländernas befolkningar.


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s